• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia Classic Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kelemen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kelemen

Barista
Merhabalar, evde genellikle v60 filtre kahve yapıyorum, zira zamanında basınçlı sepet basınçsız sepet vb farkını bilmediğimden espresso makinesi olarak Altus aldım, hangi kahveyi denersem deneyeyim aroması çok hafifti, espressonun o doygun aromasından eser yoktu. Daha sonra araştırınca Giriş seviyesi makinelerin ve tam otomatik makinelerin tamamının basınçlı filtre denilen bir yöntemle çalıştığını bu yöntemle krema değil köpük üretildiğini o yüzden tatlarının hafif olduğunu öğrendim, gittim bir basınçsız sepet aldım ama Altus resmen beceremedi basınçsız sepetle kahve yapmayı, aşırı ekşi sonuçlar verdi. Vestelin Barista Prosunu veya Karacanın Coffeemaidini alacaktım, daha sonra yabancı bir sitede okuduğum yazıda profesyonel/gerçek espresso yapabilen makineler arasında giriş seviyesinin Gaggia Classic olduğunu okudum, fiyatı çok pahalı geldi ama zar zor da olsa bugün alabildim. Şuan kargonun gelmesini bekliyorum, öğütücü olarak Vestel'in Taze Kahve Öğütücü isimli 31 klikli bir makinesini kullanıyorum, Gaggiada sadece dark roast italyan harmanı kullanacağım, yine de öğütücümü değiştirmem gerekir mi? Çok profesyonel çıktılar istemiyorum ekşi ve tatsız olmasın yeter.

Merhaba sonuç nasıl oldu acaba
Merhaba, Gaggia Classic aldım fakat profesyonel flatburr T-64 grinder almak zorunda da kaldım, koniklerle espresso olmadığına ikna olunca. Şuan gayet iyi. Espressoda en zor kısım aynı çekirdeğin hava aldıkça sürekli öğütüm derecesinin değişmesi, koniklerle imkansız zaten onların öğütüm kaliteleri tutarlı espresso sonuçları vermiyor(gramaj olarak) asla. Bir de Gaggia alınacaksa kesinlike en son modeli olan pirinç kazanlı E24 alın, ondan önceki 2023 modeli teflon kaplamalı alimünyum, suya teflon parçaları döküyor, 2023ten öncekilerde bu problem yok ama onlar da düz alüminyum sağlık açısından uygun olacağını sanmıyorum kaldı ki bu zamana kadar gördüklerimin hepsinde ağır korozyon vardı duş başlığından görülüyordu içlerini falan açmadım.

Son düzenleme:
Geri