• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

"Gaggia Classic Evo 2023" almak istiyorum ama kafam karıştı

MarkoPaşa

Barista
İsim
Berke
Daha fazla  
İsim
Berke
Espresso Makinesi
Gaggia Classic Evo 2023
Değirmen
Timemore C3, Kingrinder K6
Ekipmanlar
V60, Origami, Drip Assist, Lilydrip, Konchero AS-21267A, AeroPress, MHW-3BOMBER Cube 2.0 Black, Kingrinder K6
Arkadaşlar merhaba. uzun süredir kahvelerimi v60 demleyerek tüketiyorum. Bir süredir espressoya başlamak istiyordum, evlenip küçük bir kahve köşesi elde edince zamanı geldi diye düşündüm. Espresso hakkında bilgilerim çok sınırlı, forumda hep filtre demlemelerle ilgilendim. Espresso makinesi olarak forumda Gaggia Classic'in çokça önerildiğine şahit oldum. Aklıma birkaç soru takıldı, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

1) Ürünü "Gaggia Classic Pro" modeliyle hatırladığım için öyle arattım ama kendi sitesinde ve diğer yerlerde de "Gaggia Classic Evo 2023" satılıyor. Foruma bakınca da "Evo Pro 2023" yazıldığını gördüm. Bu modeller arasında fark nedir veya "Evo Pro" ile "Evo" aynı mıdır?

2) "Gaggia Classic Pro 2019" diğer modele göre daha pahalı, 2019 almanın bir mantığı var mıdır?

Makinelere üretim senesine göre bakarsanız daha mantıklı olur. 2019 senesine kadar üretilen makineler, 2020 sonrası üretilen makineler olarak ayrılıyor. 2019 senesine kadar üretilen makinelerde aluminyum kazan kullanılıyor bunda bir sıkıntı yok, 2020 sonrasında ise teflon kaplama kazana geçiliyor. Bu teflon kaplama kazan zamanla aşındığından kullanıcılar bardaklarında bu teflon kaplamanın kalıntılarını görmeye başlıyor:

Faulty.jpg

Sıfır satılan 2019 Classic Pro'ların pahalı olmasının muhtemel sebebi de bu. Sıfır 2020 makinelerde durum ne bilmiyorum, ama ikinci elde kazanı değiştirilmiş makineleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Taksit imkanları sebebiyle evo modelini sipariş verdim. Öncesinde yetkili distribütör ile iletişime geçtim ve kazan meselesini söyledim. "Eğer böyle bir problem yaşarsanız biz kazanı değiştiriyoruz hemen" cevabını verdiler.

Merhaba, Yakın zamanda İstanbul'daki kendi bayisinden Gaggia almış gibi olarak kullanım kılavuzuna baktım, Classic Evo Pro yazıyor. Faturada ise New Classic Evo yazıyor. En nihayetinde alacağınız Gaggia 2019 dan sonra üretilmiş ise yeni tasarım olacaktır ve yeni tip kazanlarla gelmektedir. Almadan önce kazan konusunda ben de takıldım, yurtdışındaki forumlarda da bundan şikayetçi olanlar var ama Gaggia tüm sorunlarla teker teker ilgilenmiş. Kullandıkları kazanlar belli bir üretim süresi boyunca sorunluymuş ve bunu zaten farkedip tüm sorunlu kazanları yenileri ile değiştirmişler. Kazan sorunu genel olarak bu şekilde ama uzun yıllar kullanıldıktan sonra kazanın dayanıklılığı vs ne olur bilemiyorum tabi. Makineyi alırken ben de Istanbul'daki bayiye sordum. Bir kaç defa başlarına böyle bir durum geldiğini ve kazanı yenisi ile değiştirdiklerini söylediler. Biraz can sıkıcı bir konu olsa da, çok uzun süre araştırmış biri olarak yine de bu riski almayı tercih ettim. Çünkü bu makine modlama yapıldığında, fiyatının 2-3 katı makinelere eşdeğer özelliklere sahip olabiliyor.

Yukarıdaki link sadece fikir vermesi açısından. Ben modlamayı forumdan tanıdığım Murat'a (Mühendis abi) yaptırdım. Onun yaptığı çok daha estetik ve sadece PID ve 9 bar yay değil ayrıca dimmer mod eklentisi var ki bunları yaptırdığınız zaman çok ayrıcalıklı bir makineye sahip olacaksınız. bu konuyla ilgili detaylı bir yorum yazacağım yakında. Bu da dimmer ile ilgili örnek:

Dünya'da benzer fiyatlarda alabileceğiniz diğer makineler de aşağıdaki linkte. Hoffmann'ın bahsettiği tüm problemler (Süt köpürtme dahil) modlama ile çözülüyor.

Özetle eğer bütçeniz yetiyorsa ve modlamaa yapabilecekseniz değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Merhaba butik cafem için makine bakıyorum gaggia var aklımsa ve birde sage bambini ile delongchi dc var alanım çok çok yazın genelde soğuk kahve yapıyorum kışında arda arda gelen 4-6 adet sıcak kahveyi sorunsuz yapabilmek hangisini önerirsiniz

Ben de makine bakıyorum. Aklımda gaggia classic, sage bambino, lelit anna ve rancilio slvia var. Açıkçası modlama ile uğraşmak istemiyorum. Sage bambino kazansız olması ile diğerlerinden ayrılıyor. Hangi makineyi önerirsiniz?

Geri