• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kağıdından Geçen Su Miktarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan owlane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

owlane

Yeni Üye
Selamlar, uzun zamandır v60 ile kahve demliyorum ama doğrulara yanlışlara çok hakim değilim. Seramik bir v60 dripper kullanıyorum ve ısıtmak için haliyle çok kez su dökmem gerekiyor. (Plastik Hario kargoda.) Döktüğüm suyu tekrar tekrar birkaç tur daha geçiriyorum. Tüm bunları yaparken kağıttan toplamda belki 1 litre su geçmiş oluyor. Hario beyaz filtre kağıdı kullanıyorum. Kağıttan bu kadar çok su geçmesi geçirgenliğini etkileyip demleme kalitesine etki eder mi acaba?

Selamlar, uzun zamandır v60 ile kahve demliyorum ama doğrulara yanlışlara çok hakim değilim. Seramik bir v60 dripper kullanıyorum ve ısıtmak için haliyle çok kez su dökmem gerekiyor. (Plastik Hario kargoda.) Döktüğüm suyu tekrar tekrar birkaç tur daha geçiriyorum. Tüm bunları yaparken kağıttan toplamda belki 1 litre su geçmiş oluyor. Hario beyaz filtre kağıdı kullanıyorum. Kağıttan bu kadar çok su geçmesi geçirgenliğini etkileyip demleme kalitesine etki eder mi acaba?
Hocam bunun yerine seramik v60'ınızı suyu ısıttığınız cihazın üstüne koyarak ısıtabilirsiniz,sonrasında her tarafını 1 tur ıslatsanız yeterli olur.

Hocam bunun yerine seramik v60'ınızı suyu ısıttığınız cihazın üstüne koyarak ısıtabilirsiniz,sonrasında her tarafını 1 tur ıslatsanız yeterli olur.
Bende de Origami M Dripper var ve bende kettle üzerinde bekletiyorum. Öyle ki sıcaklık tamda istenilen seviyelere gelmiş oluyor

Küçük bir tüyo, su ile devam ederseniz, evyenin (nerede düz olursa) içine V60ı yerleştirebiliriniz, v60'a suyu dökebiliriniz, su daha yavaş akacak daha iyi ısıtacak.

Geri