• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ezber Bozan Türk Kahvesi Demleme Reçetesi. (yeni ve güncel)

Selamlar,

Kahve/su oranı bize hep 1/10 diye tarif edildi.Kandırıldık mıııı😫😱😂

Paylaşım için teşekkür kendi adıma teşekkür ederim @kahvekolik.barista

Eline emeğine sağlık :love: :)

Aynı oranı 17 Gr kahve ile yaptım. Espresso içiyormuşum hissine kapıldım, klasik beklendik tadı alamayınca çok beğenmedim. Farklı çekirdekler ve tarifteki birebir oranlarla denemeye devam edeceğim. Bilgi paylaşımı için teşekkür ederim.

Emeklerinize sağlık, detaylar harika olmuş. Kullandığınız veya önerdiğiniz cezveler nedir acaba?
Selamlar bir çok cezve kullandım. Cam,metal bakır cezvelet ama en iyisi ve mükemmel sonuç için tek marka soy cezve :)

Selamlar bir çok cezve kullandım. Cam,metal bakır cezvelet ama en iyisi ve mükemmel sonuç için tek marka soy cezve :)
merhaba hocam acaba size atacağım öğütüme bakabilirmisiniz tm 10 clickte öğüttüm sizce tk için yeterlimi birde bügün ilk defa 35 gr kahve ve 350 ml suyla kahve demledim fakat sonuç husran oldu acı ve ekşi bir şey çıktı ortaya 0cdf07be-72e9-45d0-bb7a-929ea92cd42c.jpg

Baştan sona doğru yaptığımı fark ettim :) Yararlı bir paylaşım teşekkür ederiz.

Paylaşım için teşekkürler hemen denedim ve gerçekten farkı anladım. Emeğinize sağlık. 😊

Çekirdek öneriniz nedir türk kahvesi için

Selamlar,

Benim ana demleme ekipmanım mokapot bu nedenle haftaiçi türk kahvesi için çekirdek öğütemiyorum.Bu nedenle kavurucuların nitelikli türk kahvesi harmanlarını öğütülmüş olarak temin ederek haftaiçi günde en az bir fincan tüketiyorum,eğer harmanı beğenirsem haftasonları öğütüp demlemeyebilmek adına çekirdek olarakta temin ediyorum.Son 1.5 - 2 aydır Gordion Coffee'nin nitelikli türk kahvesi harmanını tüketmekteyim.

Haricen mokapotta demlediğim çekirdeğin "bu çekirdeki türk kahvesi olarakta denemeliyim" diyorsam en az bir seferlik çekirdek ayırıyorum.Ama eğer tükettiğim çekirdek/çekirdekler böyle bir merak uyandırmıyor ise kahve paketinin altında mutlaka mokapotta demleyemeyeceğim gramajlar artıyor,onları biriktirip kendimce harman ederek yine haftasonu öğütüp demliyorum.

Benim tüketimim bu şekilde,lakin son zamanlarda türk kahvesi olarak tükettiğim single origin ve aklımda kalan çekirdeklerde şöyle;

Gordion - Kostarika Hecianda Sonora - Espresso Kavrum[ne yazık ki kavurucuda tükedi]

Kafein Kültür - Brezilya Pink Star - Espresso Kavrum

CoffeeNutz - Etiyopya Guji Gigesa Natural

Bu yöntem video halinde halihazırda mevcut olsa ne güzel olurdu. Ben hep soğuk suyla demliyordum. Bu yöntem üzerinde çalışacağım, emeğiniz için teşekkürler

Geri