• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2026 - Tone Coffee- Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya

☕ Ağustos 2026 – Tone Coffee | Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği​

Merhaba arkadaşlar,

Bu başlık altında Tone Coffee Roastery kahveleriyle ilgili deneyimlerimizi, demleme reçetelerimizi ve tadım notlarımızı bir araya getiriyoruz.

Amacımız yalnızca “kahveyi beğendim/beğenmedim” demek değil; aynı kahvenin farklı ekipman, öğütüm, su, sıcaklık ve demleme yöntemleriyle nasıl değiştiğini hep birlikte görmek. Böylece topluluk olarak ortak bir kahve deneyimi ve reçete arşivi oluşturabiliriz.

☕ Kahve Deneyiminizi Paylaşın​

Denediğiniz kahveyle ilgili ilk izleniminizi, aromaları, asiditeyi, tatlılığı, gövdeyi ve bitişi paylaşabilirsiniz.

Paket üzerinde yazan tadım notlarını gerçekten alabildiniz mi? Kahve size daha çok meyvemsi, floral, tatlı, çikolatalı veya fermente karakterde mi geldi? Soğudukça fincanda nasıl bir değişim oldu?

Olumlu yorumlar kadar beklentinizi karşılamayan noktaları da paylaşabilirsiniz. Böylece farklı damak zevklerini karşılaştırabiliriz.

🧪 Reçetelerinizi Paylaşın​

V60, Origami, Orea, Kalita, Aeropress, Clever Dripper, French Press, espresso veya kullandığınız diğer yöntemlerle hazırladığınız reçeteleri paylaşabilirsiniz.

Mümkünse reçetenize şu bilgileri ekleyin:

Kahve:
Demleme ekipmanı:
Değirmen / klik:
Kahve miktarı:
Su miktarı:
Su sıcaklığı:
Su / ppm:
Toplam demleme süresi:
Döküş yöntemi:
Tadım notları:
Genel puanınız:
⭐ / 10

Aynı kahveyi farklı reçetelerle deneyen arkadaşların sonuçlarını karşılaştırmak özellikle değerli olacaktır.

👃 Toplu Tadım​

Etkinliğin en keyifli taraflarından biri de mümkün olduğunca aynı kahveleri aynı dönemde deneyerek ortak bir tadım ortamı oluşturmak.

Bir kişinin şeftali aldığı fincanda başka biri kayısı veya nektarin algılayabilir. Birimize yüksek gelen asidite diğerimize dengeli gelebilir. Bu farklılıkları konuşmak hem damak gelişimi hem de kahveyi daha iyi anlamak açısından etkinliğin önemli bir parçası.

📸 Demleme fotoğraflarınızı, ekipmanlarınızı ve fincanlarınızı da başlık altında paylaşabilirsiniz.

Kısacası kahveyi alın, demleyin, deneyin ve sonucu buraya bırakın. ☕

İyi veya kötü deneyim fark etmez; mümkün olduğunca açık ve detaylı yazalım. Ay sonunda ortaya Tone Coffee kahveleri için topluluğun oluşturduğu güzel bir deneyim, reçete ve tadım arşivi çıksın.

Herkese keyifli demlemeler ve güzel fincanlar! ☕✨

Kahve Kulübü

Herkese selamlar

İzmir, Eskişehir ve Ankara'daki dostlarımıza hatırlatmak isteriz. Şehrinizdeki nitelikli kahve dükkanlarından fincan olarak da tadım yapabilir ve deneyiminizi aktarabilirsiniz.

İzmir 👉 Spect.
Eskişehir 👉 Howe
Ankara 👉 Click

Sevgiler

Daha erken ama kahveleri görmek için referans reçetemle demlemeler yaptım. 29.08 kavurma tarihli El Diviso ve 29.08 kavurma tarihli Turkish Delight.

Timemore B75 - Kalita Wave 155
1Zpresso K-Ultra #7
93°C | Erikli, 75 ppm
15 g kahve / 240 ml su
60 ml 40 sn bloom, 120 -> 180 -> 240
Toplam süre: El Diviso için ~2:15, Turkish Delight için ~2:20

İkisinde de deneysel kahvelerin genelinde olan hızlı akma durumu yok, bir miktar su tutuculuğu olan kahveler. Deneysel oldukları için orta bir öğütümle başlamıştım ama biraz daha inceye gitmek daha iyi olabilir. Genel olarak aromaların epey belirgin olduğu keyifli kahveler. El Diviso'da konsantrasyon, Turkish Delight'ta clarity ve asidite tarafına oynamayı planlıyorum. Bu demleme de yeterince iyiydi ama daha iyi fincanlar alacağıma eminim.

Geri