Daha fazla
- Espresso Makinesi
- Rocket Cinquantotto
- Değirmen
- Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
- Ekipmanlar
- V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
Ağustos 2026 – Tone Coffee | Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği
Merhaba arkadaşlar,Bu başlık altında Tone Coffee Roastery kahveleriyle ilgili deneyimlerimizi, demleme reçetelerimizi ve tadım notlarımızı bir araya getiriyoruz.
Amacımız yalnızca “kahveyi beğendim/beğenmedim” demek değil; aynı kahvenin farklı ekipman, öğütüm, su, sıcaklık ve demleme yöntemleriyle nasıl değiştiğini hep birlikte görmek. Böylece topluluk olarak ortak bir kahve deneyimi ve reçete arşivi oluşturabiliriz.
Kahve Deneyiminizi Paylaşın
Denediğiniz kahveyle ilgili ilk izleniminizi, aromaları, asiditeyi, tatlılığı, gövdeyi ve bitişi paylaşabilirsiniz.Paket üzerinde yazan tadım notlarını gerçekten alabildiniz mi? Kahve size daha çok meyvemsi, floral, tatlı, çikolatalı veya fermente karakterde mi geldi? Soğudukça fincanda nasıl bir değişim oldu?
Olumlu yorumlar kadar beklentinizi karşılamayan noktaları da paylaşabilirsiniz. Böylece farklı damak zevklerini karşılaştırabiliriz.
Reçetelerinizi Paylaşın
V60, Origami, Orea, Kalita, Aeropress, Clever Dripper, French Press, espresso veya kullandığınız diğer yöntemlerle hazırladığınız reçeteleri paylaşabilirsiniz.Mümkünse reçetenize şu bilgileri ekleyin:
Kahve:
Demleme ekipmanı:
Değirmen / klik:
Kahve miktarı:
Su miktarı:
Su sıcaklığı:
Su / ppm:
Toplam demleme süresi:
Döküş yöntemi:
Tadım notları:
Genel puanınız:
Aynı kahveyi farklı reçetelerle deneyen arkadaşların sonuçlarını karşılaştırmak özellikle değerli olacaktır.
Toplu Tadım
Etkinliğin en keyifli taraflarından biri de mümkün olduğunca aynı kahveleri aynı dönemde deneyerek ortak bir tadım ortamı oluşturmak.Bir kişinin şeftali aldığı fincanda başka biri kayısı veya nektarin algılayabilir. Birimize yüksek gelen asidite diğerimize dengeli gelebilir. Bu farklılıkları konuşmak hem damak gelişimi hem de kahveyi daha iyi anlamak açısından etkinliğin önemli bir parçası.
Kısacası kahveyi alın, demleyin, deneyin ve sonucu buraya bırakın.
İyi veya kötü deneyim fark etmez; mümkün olduğunca açık ve detaylı yazalım. Ay sonunda ortaya Tone Coffee kahveleri için topluluğun oluşturduğu güzel bir deneyim, reçete ve tadım arşivi çıksın.
Herkese keyifli demlemeler ve güzel fincanlar!
Kahve Kulübü