• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2026 - Tone Coffee- Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya

☕ Ağustos 2026 – Tone Coffee | Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği​

Merhaba arkadaşlar,

Bu başlık altında Tone Coffee Roastery kahveleriyle ilgili deneyimlerimizi, demleme reçetelerimizi ve tadım notlarımızı bir araya getiriyoruz.

Amacımız yalnızca “kahveyi beğendim/beğenmedim” demek değil; aynı kahvenin farklı ekipman, öğütüm, su, sıcaklık ve demleme yöntemleriyle nasıl değiştiğini hep birlikte görmek. Böylece topluluk olarak ortak bir kahve deneyimi ve reçete arşivi oluşturabiliriz.

☕ Kahve Deneyiminizi Paylaşın​

Denediğiniz kahveyle ilgili ilk izleniminizi, aromaları, asiditeyi, tatlılığı, gövdeyi ve bitişi paylaşabilirsiniz.

Paket üzerinde yazan tadım notlarını gerçekten alabildiniz mi? Kahve size daha çok meyvemsi, floral, tatlı, çikolatalı veya fermente karakterde mi geldi? Soğudukça fincanda nasıl bir değişim oldu?

Olumlu yorumlar kadar beklentinizi karşılamayan noktaları da paylaşabilirsiniz. Böylece farklı damak zevklerini karşılaştırabiliriz.

🧪 Reçetelerinizi Paylaşın​

V60, Origami, Orea, Kalita, Aeropress, Clever Dripper, French Press, espresso veya kullandığınız diğer yöntemlerle hazırladığınız reçeteleri paylaşabilirsiniz.

Mümkünse reçetenize şu bilgileri ekleyin:

Kahve:
Demleme ekipmanı:
Değirmen / klik:
Kahve miktarı:
Su miktarı:
Su sıcaklığı:
Su / ppm:
Toplam demleme süresi:
Döküş yöntemi:
Tadım notları:
Genel puanınız:
⭐ / 10

Aynı kahveyi farklı reçetelerle deneyen arkadaşların sonuçlarını karşılaştırmak özellikle değerli olacaktır.

👃 Toplu Tadım​

Etkinliğin en keyifli taraflarından biri de mümkün olduğunca aynı kahveleri aynı dönemde deneyerek ortak bir tadım ortamı oluşturmak.

Bir kişinin şeftali aldığı fincanda başka biri kayısı veya nektarin algılayabilir. Birimize yüksek gelen asidite diğerimize dengeli gelebilir. Bu farklılıkları konuşmak hem damak gelişimi hem de kahveyi daha iyi anlamak açısından etkinliğin önemli bir parçası.

📸 Demleme fotoğraflarınızı, ekipmanlarınızı ve fincanlarınızı da başlık altında paylaşabilirsiniz.

Kısacası kahveyi alın, demleyin, deneyin ve sonucu buraya bırakın. ☕

İyi veya kötü deneyim fark etmez; mümkün olduğunca açık ve detaylı yazalım. Ay sonunda ortaya Tone Coffee kahveleri için topluluğun oluşturduğu güzel bir deneyim, reçete ve tadım arşivi çıksın.

Herkese keyifli demlemeler ve güzel fincanlar! ☕️✨

Kahve Kulübü

Daha erken ama kahveleri görmek için referans reçetemle demlemeler yaptım. 29.08 kavurma tarihli El Diviso ve 30.08 kavurma tarihli Turkish Delight.

Timemore B75 - Kalita Wave 155
1Zpresso K-Ultra #7
93°C | Erikli, 75 ppm
15 g kahve / 240 ml su
60 ml 40 sn bloom, 120 -> 180 -> 240
Toplam süre: El Diviso için ~2:15, Turkish Delight için ~2:20

İkisinde de deneysel kahvelerin genelinde olan hızlı akma durumu yok, bir miktar su tutuculuğu olan kahveler. Deneysel oldukları için orta bir öğütümle başlamıştım ama biraz daha inceye gitmek daha iyi olabilir. Genel olarak aromaların epey belirgin olduğu keyifli kahveler. El Diviso'da konsantrasyon, Turkish Delight'ta clarity ve asidite tarafına oynamayı planlıyorum. Bu demleme de yeterince iyiydi ama daha iyi fincanlar alacağıma eminim.

Son düzenleme:
Silvester Rosso Colombia (30 Ağustos kavrum)
Hario V60
Filtre Hario V60 02
Comandante 20 klik
15 gr çekirdek 250 ml su
yaklaşık 92 derece, arıtma suyu kullandım
40 sn 50 ml blooming sonra tek döküşte 250 ml’ye tamamladım 2 tur spin
Tam 2:30’da tamamlandı hiç tıkanma olmadı

Farklı, deneysel, şaşırtıcı ve tatlı bir çekirdek bekliyordum tam olarak beklentimi karşıladı diyebilirim. Çekirdek hali de demlenirken de buram buram tatlı, kırmızı meyve kokuyor. Sıcak halinde ilk yakaladığım vişne oldu, soğudukça bubblegum tadı daha da oturdu, cidden sanki kocaman balon yapıp patlattığım, bol şekerli bir sakız çiğnemişim de hemen üstüne kahve içiyormuşum gibi bir tat bıraktı ağzımda 🥹 Günün her anı ve sürekli içmek isteyeceğim bir çekirdek değil ama iyi ki almışım ve denemişim dedim zaten 100 gr’lık paket birkaç demleme sonra biter ama bu çekirdek uzun süre hafızamda kalır ☺️

Öncelikle @Tone Coffee Roastery Co. 'ya, alttaki postta kahveleri tek tek açıkladıkları ve link verdikleri için teşekkür ederim.

Kendilerinden bu 3. alımım oldu, üçünden de memnun kaldım. Bu son alımımda,

Finca el Guyacan ve Carambolo tercih ettim. Sırasıyla natürel ve dual fermentation olmasına rağmen kahveler oldukça temiz kahveler. İki kahveyi de 1:17, orta ince öğütüm ile demledim. Oldukça hoşuma gitti.

Ay bitmeden bir kez daha alım yapacağım.

Kahve: Rosso, El Divisio, Guayacan
Reçete hepsinde güzel çalıştı
Demleme ekipmanı: Timemore cristal eye 01
Değirmen / klik: 1Zp K Ultra 6.8-7.1
Kahve miktarı: 13
Su miktarı: 200
Su sıcaklığı: 89-91
Su / ppm: Abant
Toplam demleme süresi: 2.15-2.40
Döküş yöntemi:4x50 bloomingte tüm kahve zerrelerini homojen şekilde ıslatmayı hedefliyorum, 2. Ve 3. Döküşlerimde ortadan küçük dairesel döküşler yapıyorum, son döküşte ise çeperlerdeki tüm kahveleri toplayarak tamamlıyorum, döküş basamakları arasında kahve yatağını tamamen kurutmamaya özen gösteriyorum.
Tadım notları: 4 kahve almıştım, etiyopya hambella hakkındaki reçete ve yorumlarımı ilk başlıkta belirtmiştim, diğer iki işlem görmüş
rosso ve el divisio içinse künyesindeki notaları net bir şekilde verdiğini söyleyebilirim, özellikle rosso ağızda tipitip sakız çiğnemişçesine tat bırakırken el divisio, tam bir akşam yavaş içmelik deneyim kahvesi oldu yoğun gövdesi ve hafif likörümsü tadı doyurucu oldu ancak natural kolombia kahvesi olan guayacan 1 hafta bekledikten sonra açılan ve beni en tatmin eden kahve oldu. Deneysel kahvelerden fırsat bulamadığımız bir iki sene öncesinin natural kolombiaları hatırlattı parlak asiditesin yanında katmanlı yapısı bu reçete ile çok güzel çalıştı.
Genel puanınız: ⭐ 8.5/10

Daha erken ama kahveleri görmek için referans reçetemle demlemeler yaptım. 29.08 kavurma tarihli El Diviso ve 30.08 kavurma tarihli Turkish Delight.

Timemore B75 - Kalita Wave 155
1Zpresso K-Ultra #7
93°C | Erikli, 75 ppm
15 g kahve / 240 ml su
60 ml 40 sn bloom, 120 -> 180 -> 240
Toplam süre: El Diviso için ~2:15, Turkish Delight için ~2:20

İkisinde de deneysel kahvelerin genelinde olan hızlı akma durumu yok, bir miktar su tutuculuğu olan kahveler. Deneysel oldukları için orta bir öğütümle başlamıştım ama biraz daha inceye gitmek daha iyi olabilir. Genel olarak aromaların epey belirgin olduğu keyifli kahveler. El Diviso'da konsantrasyon, Turkish Delight'ta clarity ve asidite tarafına oynamayı planlıyorum. Bu demleme de yeterince iyiydi ama daha iyi fincanlar alacağıma eminim.
El Diviso için K-Ultra 6.5 ve 91 dereceyle devam ediyorum. Çok acayip bir kahve, benim için bir kahve ancak bu kadar funky olur. Çiçeksi, tatlı baharatlar, hindistan cevizi notlarını aldığım, fermente tatların baskın olduğu kompleks bir kahve. Her sabah içmek için can attığım bir kahve değil haliyle ama gerçekten beğendim.

Turkish Delight için 91 dereceyle devam ediyorum. Bu da beni şaşırtan bir kahve oldu, fincanı tamamen fermentasyon karakteri şekillendiriyor ama fermente tatlardan ziyade parfümsülüğün baskın olduğu temiz bir içimi var diyebilirim. Narı andıran parlak bir asiditesi ve gül, ahududu, pudra şekeri (lokum) gibi yüksek bir tatlılığı var. Epey keyifli bir kahve.

Deneyim olarak şunu söyleyebilirim: Kahvelerim geldikten sonra ilk olarak Tutto Passa ile 1/10 oranında, 22 saatlik bir cold brew hazırladım. Sonuç tam istediğim gibi oldu. Yoğun, belirgin ve baskın aromalara sahip oldukça keyifli bir çıktı aldım. Gerçekten çok hoşuma gitti. Utku Bey’e de ayrıca tekrar teşekkür etmek istiyorum ilgisi için 🙂

Kahve:Turkish Delight
Demleme ekipmanı:Origami
Değirmen / klik:Comandante/21 klik
Kahve miktarı:20 Gr
Su miktarı:330 Gr
Su sıcaklığı:93 derece
Su / ppm:Buzdağı
Toplam demleme süresi:2.45 dk
Döküş yöntemi:60 gr ön demleme kalanı iki eşit döküş
Tadım notları:Gül notası bariz belli
Genel puanınız:
7.5/10

12 Eylül kavrumu olduğu için gaz salınımı tam anlamıyla gerçekleşmemiştir diye düşünüyorum.
5 gün sonra aynı reçeteyle tekrar deneyeceğim.
Şu anda floral tatları aldık hanımla beraber.
Ben kör tadım yaptırıyorum her seferinde hanıma :)
O bulmaya çalışıyor tatları gülü buldu bu kahve özelinde.😂

Kahve:CARAMBOLA
Amerikano
Demleme ekipmanı:picopresso
Değirmen / klik:1z presso q air 21 klik
Kahve miktarı:17 gr
Su sıcaklığı:95 100
Su / ppm:elzem
Toplam demleme süresi:35 sn
15 basis ardindan 3 saniye bekleme ve 40 ml
100 ml sicak su ustune 40 ml espresso
3 eylul kavrumlu
Bogurtlen tadi ve ardindan nektarin tadi geliyor. Nektarin tadini seven icin cok guzel kahve. Nektarin tadi biraz tatli olmadigi icin bogurtlenin tadini farkli kiliyor. Keyifli bi icimi var.asiti guzel.Nectarin olan kahveleri biraz dusuncem ama

Amerikano seklinde kahveleri tukettikten sonra v60 la yaptigim kahveler cok cansiz geliyor.

Kahveye Puan 7

Aiden’da aşağıda yer alan 93 ve 92 dereceli iki reçeteyle El Rancho, Silvester Rosso ve Turkish Delight denedim henüz. Turkish Delight yoğun parfümsü, buram buram gül kokusu. Rosso tam bubblegum tadı ve kokusuyla; daha çok öğleden sonra tüketebilirim; sabah saatleri ya da günlük içmek için biraz yoğun geldi aroması. El rancho bana göre günlük içilebilir, üzüm hissiyatını ve geriden gelen gül kokusunu baymadan veriyor, içimi rahat.
93 derece Hoffman https://brew.link/p/Ea8v
92 derece Hoffman https://brew.link/p/E8vS

Silvester Rosso, Monteblanco Geisha ve Nectar Bloom almıştım. Kahvelerin kavrumları çok başarılı künyede okuduğumu birebir aldım demlemelerde. Cmd 17 ile 20 klik arası 91 92 derece buzdağı su bende çok iyi çalıştı klasik v60 demlemelerde.

Kısaca;

Silvester Rosso: 90lar bakkal çilekli sakızı hem kokusu hem tadı. Epey damak yorucu ama farklı bi deneyim. Bana sorarsanız çok da gerek yok.
Nectar Bloom: Kavun suyu yine biraz damak yorucu ve biraz yapay ama içimi çok daha keyifli çünkü tatlılığı daha yüksek. Monteblanco: Tam bir geisha çiçeksi, parlak, temiz.

Las flores
Picopresso
İlk önce 100-120 ml suya 40 ml espresso aldım 16 gramdan...
Sıcak ağzımda lime tadı vardı güzeldi ama soguk demlemek istedim.
Cold brew şeklinde dolaba koydum o da çok güzeldi.
Ama en güzel ice amerikanoydu.buzlar eridikçe güzel bi limonat tadı verdi

Turkish Delight Colombia (30 Ağustos kavrum)
Hario V60
Filtre Hario V60 02
Comandante 18 klik
13 gr çekirdek 220 ml su (biraz kaçırdım suyu)
yaklaşık 92 derece, arıtma suyu kullandım
30 sn 50 ml blooming sonra tek döküşte 220 ml’ye tamamladım 2 tur spin
2:40’ gibi tamamlandı hiç tıkanma olmadı

Öncelikle çekirdeğin tadım notları ve başlıktaki açıklamasındaki şu cümle "Tin Coffee’nin bu özel çalışması sonucunda" ilgimi uyandırmıştı. İlk tadım sonrası iyi ki almışım dediğim deneysel çekirdeklerden biri oldu. Bu kadar aromatik olanlardan Silvester Rosso ile kıyasladığımda içimi daha narin, onun kadar yormayan ve günün her anında haftada birkaç kez farklı günlerde içilebilecek bir kahve aldım. Silvester Rosso o kadar yoğun ki elim sıklıkla gitmiyor maalesef.
Turkish Delight'a dönecek olursam fincanda buram buram gül çayı içiyorum gibi hissettiren alttan alta lokum tadı gelse de iç bayan tatlılığı olmayan bir çekirdek bana göre. Stoğu tükenmiş görüntülüyorum, bitmeden alanlardan olduğum için mutlu etti. Tone toplu alımında Turkish Delight, Silvester Rosso ve Nectar Bloom üstüne bir de indirimde Montag Lolipop alınca deneysel kahve kotamı doldurmuş oldum bir süre sadece naturel yıkanmış çekirdek stoklayacağım.
Turkish Delight için puanım 8/10

Colombia-nectar bloom; çok farklı aroması var , hoşuma gitti, karpuz u kokusu olsun tadı olsun tam olarak anlayabiliyorsunuz, biraz kavun ve tropikal meyve tatlılığında. farklı kahve isteyenler almalı

Guji hambella
Picopresso
Amerikano şeklinde tükettim. İçerken hafif bi elma tadı ardırdan afterda şampanyayla aram pek olmasada sanırım şampanya tadı.:) Kahve soğudukça elma tadı daha çok şampanya tadına dönüyor. Keyifli bi kahve

Las moras
Picopresso
Amerikano

Hem klasik hem de farklı tatları tatmak isteyen insanlara hitap ediyor. Hem böğürtlen tadı hem de çikolata tadı beraber.Kokusu o kadar güzelki anlatamam. soğudukça böğürtlene kaçıyor.

V60la demlerken bazen böğürtlen tadının daha fazla olduğu çikolata tadının arka planda kaldığı demlemeler yaptım. V60 ta yeniyim.Çikolatayı önplana çıkardığımız zaman çok güzel bi kahve

Güzel bi espresso makinesiyle güzel olacağını düşünüyorum.

Geri