• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2024 - Spada Roastery - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçen ay kahvesiz kalıp da Suadiye şubesinden satın aldığım e-motion’ı çok beğenmiştim. Sonra gittim bir paket daha aldım. Çevremde ikram ettiğim kim varsa da çok beğendi.

Bu ayki alımlarla bir iki paket e-motion aldım, tatilden geldim ve demledim ki, sonuç hayalkırıklığı. 3 makine demlemesi, bir de mokapot demlemesi yaptım ki, şubeden aldıklarımın yoğunluğu ve lezzeti ile aynı değil. Damakta çiğ bir tat bırakıyor Su, makine, kağıt, tüm parametreler aynı.

Bu gönderimde bir şeyler ters gitmiş. Bana kalırsa kavurma esnasında atlanılan bir ölçüm var, gelişmemiş, batche dikkat edildiğini de düşünmüyorum. Kolombiya Huila ve Peru Aprocassi’yi açmaya korkuyorum açıkçası…
Merhabalar ,
Motion cikardigimizdan bu yana , neredeyse 3 senedir ayni kalite ve standartlada olmasi icin en cok ugrastigimiz seckidir. Hem kendi subelerimizde , hem toptanda cok fazla tuketimi olan ve yillik anlasmalari yapimis bir kahvedir. Hergun duzenli kavuruyor ve testlerini yapiyoruz. Bu sebeple sorun olmadiginida eminiz.
Parametrelerinizi ve ekipmanlarinizi paylasirsaniz yardimci olmaya calisiriz.

Merhabalar ,
Motion cikardigimizdan bu yana , neredeyse 3 senedir ayni kalite ve standartlada olmasi icin en cok ugrastigimiz seckidir. Hem kendi subelerimizde , hem toptanda cok fazla tuketimi olan ve yillik anlasmalari yapimis bir kahvedir. Hergun duzenli kavuruyor ve testlerini yapiyoruz. Bu sebeple sorun olmadiginida eminiz.
Parametrelerinizi ve ekipmanlarinizi paylasirsaniz yardimci olmaya calisiriz.
Comandante 20 click
32 gr / 16 oz çıktı (4 cups)
Melitta Enjoy Top 2 makine/Tchibo filtre
Su ise evimdeki arıtma
—Önceki 2 kutuda da 30 gr kahve ile dahi mükemmel lezzet—

Comandante 16 click
Bialetti 2 cups mokapot/14,5 gr kahve (sepet alıyor)

Makinede üç demleme, mokapotta tek demleme yaptım. Tatlar çiğ.

Teşekkürler.

Herkeze merhabalar,

Etiyopya Bombe kahvemizden tad ve koku alınamadığıyla ilgili bir kaç yazı ve soru aldık .
Kahve cupinglerde tamamen sorunsuz hem floral hemde meyvemsi notalara hakimdir. Açıkçası uzun zamandırda satışını yaptığımız ve keyifle içtiğimiz bir seçkimizdir.
Son yapılan roastlardan bir paket açarak ( 02/09 tarihli) bu sabah denemek istedik. (paketlemeden önce mutlaka cuping yapıyoruz)
Öğütüm Detayları: CMD 16 KLİK
Su Detayları: 93 derece , 288 ml (90ppm)
Toplam Süre: 3.50 dk civarı

Kahve Miktarı: 16 gr
Oran: 1/18
4 parçalı döküş
TDS.1.38
Calculator : orea (
Demleme sonrası kahvemiz sıcakta yasemin,vanilya,kakule,narenciye soğudukça narenciye esmer şeker ve vanilya notaları ile devam etmektedir.
Yumuşak orta gövdeli ,tatlı, ağzı sulandırıcı, orta uzun bitişli bir kahvedir.
Ekli dosyayı görüntüle 35008Ekli dosyayı görüntüle 35009

Herkeze merhabalar,

Etiyopya Bombe kahvemizden tad ve koku alınamadığıyla ilgili bir kaç yazı ve soru aldık .
Kahve cupinglerde tamamen sorunsuz hem floral hemde meyvemsi notalara hakimdir. Açıkçası uzun zamandırda satışını yaptığımız ve keyifle içtiğimiz bir seçkimizdir.
Son yapılan roastlardan bir paket açarak ( 02/09 tarihli) bu sabah denemek istedik. (paketlemeden önce mutlaka cuping yapıyoruz)
Öğütüm Detayları: CMD 16 KLİK
Su Detayları: 93 derece , 288 ml (90ppm)
Toplam Süre: 3.50 dk civarı

Kahve Miktarı: 16 gr
Oran: 1/18
4 parçalı döküş
TDS.1.38
Calculator : orea (
Demleme sonrası kahvemiz sıcakta yasemin,vanilya,kakule,narenciye soğudukça narenciye esmer şeker ve vanilya notaları ile devam etmektedir.
Yumuşak orta gövdeli ,tatlı, ağzı sulandırıcı, orta uzun bitişli bir kahvedir.
Ekli dosyayı görüntüle 35008Ekli dosyayı görüntüle 35009
Belirttiğiniz gibi 16 gram kahve 1/18 oranda demledim 3.10 gibi tamamlandı. Mükemmel keyifli bir lezzet çıktı ortaya, ilk yudumda floral aynı zamanda alttan vanilya baskın geliyor, bir kaç yudumdan sonra narenciye hissediliyor, ilginiz için teşekkürler. Son olarak diğer kahvelerinizin de reçetelerini paylaşabilirseniz benim gibi profesyonel olmayan kahveseverlerin işini kolaylaştırmış olursunuz.

Comandante 20 click
32 gr / 16 oz çıktı (4 cups)
Melitta Enjoy Top 2 makine/Tchibo filtre
Su ise evimdeki arıtma
—Önceki 2 kutuda da 30 gr kahve ile dahi mükemmel lezzet—

Comandante 16 click
Bialetti 2 cups mokapot/14,5 gr kahve (sepet alıyor)

Makinede üç demleme, mokapotta tek demleme yaptım. Tatlar çiğ.

Teşekkürler.
Merhabalar
32gr kahve ile 16oz x 4 bardak kahve mi cikardiniz?

Picopresso
Motion 14.gün
Kingrinder k6 40klik cmd 7 8 9klik civarı yapıyor
17gr 65ml
33ml kahve verdi
Hafif ekşi oldu. 16-70 oranla da deneyeceğim, öğütümü biraz kalınlaştıracağım, tekrar güncellerim.
---
16gr kahve 70ml su, daha sıkı tamperlama ile bir tık daha iyi sonuç aldım. Hala ekşilik var. Suyun ppmini de arttıracağım. Spada'ya gidip motionı orada da denedim, gayet keyifli bir espresso. Tabii benim portatif manuel picoyla oradaki espresso makinesi bir değil, müthiş bir ısı farkı var kahvelerde ancak petra acme'yi evde daha iyi yapmıştım, o özgüvenle motion için de ekşiliğin olmadığı daha iyi bir sonuç bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhabalar
32gr kahve ile 16oz x 4 bardak kahve mi cikardiniz?
Merhaba,

Çok karıştı:) Nasıl ki 15-16gr kahve/250ml su ile v60 demleme yapıyorsak, çıktısı da yaklaşık 220 ml kadar (yaklaşık 8 oz=2cups ) makinemin de su haznesinde 4 cups alanına kadar suyu koyup 32 gr kahve koyuyorum. O da bana 4 cups =2 fincan çıktı veriyor. (Artık kaç oz ise)

Bir makineye değmeyecek kadar çok detaya girdik. :) Yıllardır böyle kullanıyorum, bu makine de 4 senedir evde. Hatta üzerinde aroma switchi var, onu maximumda tutarak, döküm hızını en aza indirgiyorum.

Önerileriniz nedir? Önerili bir pazar demlemesi yapayım.

Merhaba,

Çok karıştı:) Nasıl ki 15-16gr kahve/250ml su ile v60 demleme yapıyorsak, çıktısı da yaklaşık 220 ml kadar (yaklaşık 8 oz=2cups ) makinemin de su haznesinde 4 cups alanına kadar suyu koyup 32 gr kahve koyuyorum. O da bana 4 cups =2 fincan çıktı veriyor. (Artık kaç oz ise)

Bir makineye değmeyecek kadar çok detaya girdik. :) Yıllardır böyle kullanıyorum, bu makine de 4 senedir evde. Hatta üzerinde aroma switchi var, onu maximumda tutarak, döküm hızını en aza indirgiyorum.

Önerileriniz nedir? Önerili bir pazar demlemesi Kullandiginiz ekipmanlar basitce filtre kahve yapabilmek icin gayet yeterli. Klasik 1/60 oraninda tavsiyede bulunabirim. Akis ya da intense ayari varsa dusuk gramajlarda yavas akmasi daha iyi olacaktir. Akisi hiziniza gore yine ogutumu inceltip kalinlastira bilirsiniz.
Kullandiginiz ekipmanlarda fazla recete vermeye gerek olmadigini dusunuyorum. Basic bir setup. Basitce 1/16 oraninda deneyebilirsiniz. Kahve orani azaldikca ogutumu inceltebilir, makinanizda varsa intense yogun ya da akis hizinizi dusurebilirsiniz.

Teşekkürler Spada, gerçekten boşuna anlattım :)

Bazen biz mi çok alttan alıyoruz, yoksa tedarikçiyi çok mu bilgili zannediyoruz, anlamış değilim.

Teşekkürler Spada, gerçekten boşuna anlattım :)

Bazen biz mi çok alttan alıyoruz, yoksa tedarikçiyi çok mu bilgili zannediyoruz, anlamış değilim.
Kullanmis oldugunuz ekipmanlar icin degiskenlerle ilgili yardimci olmaya calistik.

İyi pazarlar dileriz.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim de,

Bir kullanıcı sizin 2 paket aynı ürününüzü tüketip, memnuniyetini yazıp da, yeni paketlerinizde benzer yoğunluğu bulamıyor, burada kavurma kaynaklı bir farklılık olduğu konusunda sezisini söylüyorsa, kendisinden önce parametreleri isteyip, sonra sorgulayıp, sonra da setup'ı "basic" bulup (herhalde evde refraktometre bulundurmak gerekiyor), bunu da "yardım" olarak neticelendiriyorsanız, kullanıcıya haksızlık edersiniz. Konuştuğumuz kahve zaten basic bir kahve, ben de tüketim hızımı tatmin edebilmek amaçlı güvenle satın alıyorum.

Her zaman yaptığım gibi, 250 gr. tüketmeden daha fazla yorum yapmayacağım. Zira tatilden dönmüş damak beni de yanıltıyor olabilir(gerçekten olabilir), fakat "underdeveloped" çekirdeği de biraz olsun sezinleyebilirim, veyahut, önceki batch'ler ile farklı olduğunu algılayabilirim diye düşünüyorum.

Neyse, siz de bence burada kurumsal tutumunuzu sergilemiş oluyorsunuz.

Ben yine faturayı kendime kesip, kullandığım suda problem olup olmadığını sorgulamaya devam edeyim veya makinem acaba suyu yeterli sıcaklıkta dökemiyor mu deyip kettle'da su ısıtıp makine haznesine boşaltarak, şu 250 gr.'mı bitireyim. (zaten böyle böyle bitecek) Nasıl olsa 250 gr'.lık bir e-motion daha mevcut, V 60 demlemeleri ile devam ederim.

Yorumlardan sonra merak edip etiyopya bombe qonqana demlemesi yaptım.

Hario v60 02 decanter, cafec th1 filtre kağıdı kullandım.
Kingrinder K6 ile 2 tur çevirdim. Cmd 16klik yapıyor.
90 ppm civarı kendi hazırladığım sudan kullandım. 93 derece
16.1gr 288ml (Spada'nın verdiği reçeteyi uyguladım). Demleme sonunda 280ml kahve çıktı.
50ml 45 sn blooming, yatağı çok yükseltmeden, yavaş ve yakından döküşlerle toplamda 4 döküş yaptım. Yaklaşık 3 dakikada demlemem bitti. Horizontal döküşler yaptım, kahve yatağında çukur olmadı, yatak dümdüzdü.
Tat olarak menekşe, kakule vs. şeklinde yorumlayabilecek bilgi ve tecrübede değilim ancak meyvemsi, tatlı diyebileceğim bir kahve olmadı, çiçeksi karakterde, ağız sulandırıcı, temiz yumuşak içimli bir kahve oldu. Uzun bitişli değil, içiyorsun tadı gidiyor. Bir dahaki demlememde spada'nın dediği 3.50 bitişe oynayacağım. Degassingin 14.gününde ilk demlemeyi yapmış oldum, paketi açıp bir 5 dk bekledim.

Güncelleme

Kingrinder k6 2 tur döndürme,
16gr-288ml, 92 derece su.
Hario v60 02 decanter, cafec th3
1.döküş 100ml 00:00-01:00
2.döküş 100ml 01:00-02:00
3.döküş 02:00-03:00
Bu reçeteden daha çok verim aldım. Kahveyi beğendim, içimi keyifli.

Son düzenleme:
Benimkilerde henüz 2 hafta degas süresi dolmadı, açmadım paketleri.

Son düzenleme:
KOLOMBİYA / JAVIER RUBIO / NATURAL ANAEROBIC SAN BERNARDO,
KOSTA RİKA / HACIENDA SONORA / NATURAL ve MOTION / NATURAL kahveleri V60 ve Origami için su sıcaklığı ve CMD klik tavsiyeleriniz ne olurdu acaba? çok teşekkürler.

Bir çok kahvesini denedim, bu marka açıkçası forumda aylardır oldukça çok isteniyordu bende bu sebepten büyük beklentilerle bir çok çeşitten sipariş oluşturdum, paketleme kutulama çok özenli çok şık fakat, lezzet noktasında neredeyse tüm kahveler beklentilerimin altında kaldı.

Bir çok kahvesini denedim, bu marka açıkçası forumda aylardır oldukça çok isteniyordu bende bu sebepten büyük beklentilerle bir çok çeşitten sipariş oluşturdum, paketleme kutulama çok özenli çok şık fakat, lezzet noktasında neredeyse tüm kahveler beklentilerimin altında kaldı.
Yaklaşık 2 yıl önce çok sık kahvelerini tükettiğim bir firmaydı ancak ben de aynı fikirdeyim maalesef. Ya geçen sürede pek çok kavurucu deneyip benim damak zevkim gelişti ya da yeni seçkileri eski performanslarından uzak.

Yaklaşık 2 yıl önce çok sık kahvelerini tükettiğim bir firmaydı ancak ben de aynı fikirdeyim maalesef. Ya geçen sürede pek çok kavurucu deneyip benim damak zevkim gelişti ya da yeni seçkileri eski performanslarından uzak.
Spada çok değer verdiğim ve saygı duyduğum bir kavurucu,hem sipariş ile hemde Suadiye şubesinde içtiğim kahveleri gerçekten çok keyifliydi özellikle fince milan unutamam bu ayki alımda 3 kahve sipariş geçtim ve bende sizlerle aynı fikirdeyim keyif vermedi.

Yani paketleri açmadan geri mi iade edeyim bu durumda?

Ürünü almışsınız, bir kusuru yoksa nasıl ve neden iade edeceksiniz? Ben bombe qonqana ve motion'dan memnun kaldım. Colombia ramirez yıkanmış yaptım dün, fevkalade yüksek asiditeli bir kahveydi. Reçete istedim, tekrar deneyip bakacağım. Kahveleri beğenmeyenlere 30 40 gün degassing yapıp tekrar denemelerini tavsiye ederim belki bir fark olur.

Geri