• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Evde Kahve Setup’ımı Geliştirmek İstiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dibowie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dibowie

Barista
İsim
batu
Herkese selam,

Evdeki kahve ekipmanlarımı biraz daha ileri taşımak istiyorum. Şu an elimde:
  • V60 seti
  • Comandante C40 el değirmeni
  • Gaggia New Classic Pro

Gaggia’yı modlamayı düşünüyorum (PID vb.), ama asıl gündemimde iki başlık var:

1. Espresso için iyi bir elektrikli değirmen arıyorum. Comandante ile idare ediyorum ama artık pratiklik ve tutarlılık açısından bir upgrade şart oldu.
  2. Aynı zamanda uğraştırmadan 3–4 kişilik filtre kahve demleyebileceğim bir sistem kurmak istiyorum. Bu kısımda da:
    • Orta segmentte bir filtre kahve makinesi (Moccamaster tarzı olabilir)
    • Bu sistem için ayrı bir değirmen (orta halli bir elektrikli değirmen)

Araştırdıkça model, marka, ihtiyaç dengesi derken kafam iyice karıştı.

Toplamda yaklaşık 45.000 TL bütçe düşünüyorum. Ama “biraz daha koyarsan şu çok daha mantıklı olur” derseniz ona da açığım.

Tüm önerilerinize, deneyimlerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler 🙏

Espresso için
DF64 Gen2 stok burr tahmini fiyat 25.000

Filtre kahve için
Fakir Aroma Master 3600TL
Fakir EKM 6121 3600TL

TOPLAM 32.200'e çözülür bu iş.
12-13 bin de Gaggia için modlamaya para kalır.
Gaggiuino Gen2 bile yaptırılır o paraya 😉

Espresso öğütücüsü olarak ben Sage Smart Grinder Pro kullanıyorum ama mantıksız bir fiyata geldi. Şimdiki bilgim olsa kesinlikle aynı paralarda olan Eureka Mignon Specialita ya da Perfetto alırdım.

"biraz daha koyarsan şu çok daha mantıklı olur"

Bu zehirli ok dostum, yapma...

Bence güzel ekipmanların var. Bütçeni belirlemişsin, güzel.
Peki beklentilerin ne?
Espressoyu ne düzeyde kullanıyorsun? ona göre ilerleyelim.
Mesela ben espresso bazlı sütlü içecekleri düzenli tükettiğim için HX bir makine olan Lelit Mara X + idose DF64 yükseltmesi ilaç gibi gelmişti. Çünkü CMD ile 4-5 kişiye espresso zulüm oluyor. Ama arada sırada 1-2 tane yapıyorsan gaggia + CMD yeterli diye düşünüyorum.

Filtre için bence CMD kullanmaya devam et orta halli elektrikli değirmen filtrede istedigini vermeyebilir. Espresso için DF64 Gen 2 tavsiye ederim. Filtre kahve için de fakir aroma master.

Elektrikli değirmen istiyorum artık çok sıkıldım çevir çevir 😅 v60 demleyeceğim zaman cmd ile idare ederim diyorum. Bi tane eureka crono (hızlıca filtre kahve makinesinde demlemek için) bir tane de eureka specialita alsam espresso için. Orta halli bi setup olur mu sizce ? @gergingörünüşlüadam @AltayOzger

CMD espressoda yoruyor ama filtrede yormuyor.

1zpresso K serisini tavsiye edebilirim. Espresso-filtre geçişi kolay ve CMD'den daha hızlı öğütebiliyorsunuz.

Yok ben elle öğütmekten bunaldım derseniz specialita ya da df54/df64 gibi seçenekler var. Espresso temelli ama filtrede de güzel sonuçlar veriyorlar

Kesenin ağzını iyice açıp hem hızlı hem de espresso ve filtrede muhteşem sonuçlar istiyorum derseniz Niche Zero alabilirsiniz ya da espresso ve filtre için iki farklı değirmen kullabilirsiniz.

Bütçenin büyük kısmını espresso değirmenine ayırmak en mantıklısı gibi duruyor.
Eureka Mignon Specialita, ya da ikinci el temiz Helios 65, Atom, Zenith...vb.

Filtre için Moccamaster yerine Konchero Preciso gayet güzel iş görebilir.
Yine filtre için ucuz değirmen almak yerine CMD ile devam etmek mantıklı olacaktır.

Geri