• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda kağıt filtre kullanmanın kahve yağlarına olan etkisi

berkozden

Barista
İsim
Berk Özden
Daha fazla  
İsim
Berk Özden
Espresso Makinesi
Lelit Mara X
Değirmen
Kinu M47 Classic
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Narlıdere
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Balçova
Enteresan bir konu ortaya atmak istiyorum. Espresso demlemede filtre demlemeye göre filtresiz bir akış olduğundan ve arada bir kağıt filtre olmadığından fincana kahve yağlarının direkt olarak geçebileceğini fakat filtre yöntemlerinde yağların filtrede kalacağı hakkında birkaç yazı okudum.
Kahve yağlarının uzun süreli espresso ve türk kahvesi french press yöntemleriyle vucuda almanın LDL kolestrolu artıracağına dair birkaç
makale var.
Kaynak: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11207153/

Sizce espressoda puck’ın altında kağıt filtre kullanmanın bu yağları bir şekilde filtre etmek gibi bir faydası olabilir mi?

Enteresan bir konu ortaya atmak istiyorum. Espresso demlemede filtre demlemeye göre filtresiz bir akış olduğundan ve arada bir kağıt filtre olmadığından fincana kahve yağlarının direkt olarak geçebileceğini fakat filtre yöntemlerinde yağların filtrede kalacağı hakkında birkaç yazı okudum.
Kahve yağlarının uzun süreli espresso ve türk kahvesi french press yöntemleriyle vucuda almanın LDL kolestrolu artıracağına dair birkaç
makale var.
Kaynak: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11207153/

Sizce espressoda puck’ın altında kağıt filtre kullanmanın bu yağları bir şekilde filtre etmek gibi bir faydası olabilir mi?
Aslında yapılan farklı araştırmalar ile hemen hemen aynı sonucu veriyor bu makale de anlatılanlarla. Fakat diğer makaleler ve araştırmalarda yüksek kafein içeren, sık ve fazla kahve tüketen kişilerin risk altında olduğundan bahseder. Yağ konusuna gelince, bir fincan kahvede yağ oranın %0,001 olduğundan bahseder. Bazı kahve çeşitlerinin yüksek kafein içermesinden dolayı fazla tüketilmemesi önerilmektedir.

Güzel bir konuya değinmişsiniz, uzun zamandır benim de ilgimi çekmiş bir konu o nedenle bir şeyler yazmak isterim.
Kahve çekirdeğinde diterpen denilen kimyasal bileşikler bulunuyor. Kahvede LDL kolesterolü yükselttiği kanıtlanmış iki önemli diterpen var; Cafestol ve Kahweol. Bahsettiğiniz gibi bu bileşikler kahve yağında bulunuyor ve en yüksek oranda kağıt filtrelerde tutunabiliyorlar. Hepimizin kullandığı, zincir marketlerde bulunmayan kaliteli kağıt filtrelerde neredeyse tamamen tutunuyorlar. LDL kolesterol riskli seviyelerdeyse espresso hazırlarken puck screen ile beraber kağıt fitre kullanmak çok mantıklı olur, şüphesiz faydası da olur.
Ayrıca cafestol ve kahweol bileşiklerinin kötü kolesterolü yükseltmesine karşın, içerdikleri polifenoller ve antioksidanlar nedeniyle antikanserojen olduğu da düşünülüyor. Bu açıdan kağıt filtre kullanıp kullanmamak kişinin kan değerlerindeki risk seviyesine göre tercih sebebi olabilir. Espressoda şahsen çok tercih etmemekle birlikte, moka pot demlemelerimde mutlaka kağıt filtre kullanıyorum. Türk kahvesi, french press, cold brew gibi diterpen deposu demleme yöntemlerini ise hiç kullanmıyorum.

Bu konuda yerli ve yabancı iki kaynak ekleyip sözlerimi tamamlayayım.

Geri