• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makinesi Tavsiyesi (evet yine)

enkoppkaffe

Barista
Arkadaşlar selam.

Forumda aynı konu ve hatta aynı başlıkla bir çok soru olduğunun farkındayım, şimdiden özür diliyorum. Ama bütçe konusunda bir tık daha esneklik olduğu için öneriler daha çeşitli olabilir belki.

Yaklaşık 3 aydır espresso işine merak saldım ve stok Dedica EC685 ve Comandante MK4(henüz red clix yok) kullanarak kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman güzel çıktılar alsam da çoğunluğunun başarısız olduğunu söyleyebilirim. Zorunlu sebeplerden ötürü makinemi değiştirmem gerekecek ve bu konuda önerilerinize ihtiyacım var. Biriktirdiğim parayı başka şeylere harcamaktansa bu alanda harcamayı uygun görüyorum. Espresso konusunda çok yeni olduğumun farkındayım ama fiyat konusunda 40-50k'lara kadar çıkabilirim. Ayrıca yurt dışında yaşayan yakınlarım sayesinde yurtdışından da öğütücü/makine getirtme şansım var. Akışıyla-ısısıyla oynayabileceğim, dolayısıyla deneysel takılabileceğim bir makine tavsiyesi bekliyorum. Bir de olası bir yurtdışına taşınma ihtimalinden ötürü elden çıkartmak istersem zorlanmadan satabilirsem güzel olur. Günlük max 3-4 shot espresso, misafirim gelirse haftada 1-2 sütlü içecek yaparım diye düşünüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Flow control ve pid sicaklik ayarli, butceye gore dual boiler bir makine ariyorsunuz. Butce ogutucu ile birlikte 50k olursa gelburadan indirimdeyken lelit bianca ve yurtdisindan niche zero olabilir, veya gelburadan df64 olabilir, 50k yi biraz gecse de iyi bir set olur.

Lelit Bianca + Niche Zero (Yurtdışından öğütücü getirme imkanım var dediğiniz için) , sizi neredeyse ömürlük götürür :)

E61 başlıklı ve PID kontrollu başka bir cihaz alıp flow kontrol kiti taktırmak Bianca ile aynı işi görür mü peki sizce? Bianca'nın estetik algıma çok hitap ettiğini söyleyemem çünkü :D hem maliyeti de düşürmüş olurum belki

Selamlar

Ben sadece yurt dışından makine konusunda bir uyarıda bulunmak istiyorum. Yurt dışından bir ürün aldığınızda en azından Türkiye'de parça bulabileceğiniz ürünler getirin. Bazen çok beğendiğiniz bir ürün kabus olabilir. Bunun dışında Lelit Bianca bu işte son nokta dediğiniz gibi Flow kontrol ile bu iş görür gibi duruyor ama süreç içinde bunu yapıp sorun yaşayan var mı onlara sormak daha mantıklı. değirmen konusunda eğer isterseniz benim getirdiğim değirmenler var ilgilenirseniz yardımcı olabilirim.

Saygılar
sinan bayın

E61 başlıklı ve PID kontrollu başka bir cihaz alıp flow kontrol kiti taktırmak
Dual boiler bir cihaz alacaksanız zaten kitle biancadan daha pahalıya mal olur. Biancanın yapısında yer alan valvler pompa vs oldukça kaliteli.

Hx makinede flow kontrol takmak randımanlı olmayabilir. Hx in mantığı depoda ki suyun kazandan geçirerek ısıtmak. Siz akışı yavaşlattığınızda temas süresi artacağı için muhtemelen sıcaklık artacaktır.

Dual boiler bir cihaz alacaksanız zaten kitle biancadan daha pahalıya mal olur. Biancanın yapısında yer alan valvler pompa vs oldukça kaliteli.

Hx makinede flow kontrol takmak randımanlı olmayabilir. Hx in mantığı depoda ki suyun kazandan geçirerek ısıtmak. Siz akışı yavaşlattığınızda temas süresi artacağı için muhtemelen sıcaklık artacaktır.

Hocam teorik olarak bence de dediğiniz çok mantıklı. Peki kitin su sıcaklığına olan etkisi gözardı edilebilir seviyede olabilir mi sizce? Çünkü youtubeda flow kit takılmış mara ya da appartamento gibi hx cihazların videoları var.

Hocam teorik olarak bence de dediğiniz çok mantıklı. Peki kitin su sıcaklığına olan etkisi gözardı edilebilir seviyede olabilir mi sizce? Çünkü youtubeda flow kit takılmış mara ya da appartamento gibi hx cihazların videoları var.
Flow kit delay ile yani gecikmeler ile çalışıyor çoğunlukla. Bianca’daki gibi basınca anlık müdahale edemeyebilirsiniz.

E61 başlıklı ve PID kontrollu başka bir cihaz alıp flow kontrol kiti taktırmak Bianca ile aynı işi görür mü peki sizce? Bianca'nın estetik algıma çok hitap ettiğini söyleyemem çünkü :D hem maliyeti de düşürmüş olurum belki
Mühendislerinin ürettiği şekilde, orijinal olarak kullanmanızı öneririm. Bianca'nın görsel olarak daha üst düzey hale getirilmiş modelleri mevcut:

40-50 bin arasında bile ciddi fark var. aradaki 10 bin ile güzel öğütücü alınıyor.

ben de espressoya yeni girmiş biri olarak size farklı bir şey önereceğim. eğer soru sorma ihtiyacı kadar espressoya hakim olduğunuzu düşünmüyorsanız mutlaka tercih edilen (communitysi olan) bir model seçin. ben şu an kullandığım makineyi alırken bunu göz önünde bulundurdum ve bu kararımdan aşırı memnunum. whatsapp grubundan (yeri gelmişken beni gruba dahil eden @Go_Master 'a , her sorunda bilgisi ve tecrübesini aktaran @NoDRaC 'a ve forum nickini bilmediğim tüm grup üyelerine buradan teşekkürler ^^ ) soruyu sorup dakikalar içerisinde bu sorunu daha önce yaşamış veya bilgi sahibi olan topluluktan dönüş alabilmek çok büyük bir lüks. ben 2 makine arasında kalmıştım ve diğerinin kağıt üzerinde daha iyi olabilecek bir iki özelliği olmasına karşın @NoDRaC 'ın da yönlendirmesiyle tercihimi bu taraftan yana kullandım ve aldığım en doğru karar oldu.

bence de bianca süper gözüken bir cihaz değil (beyaz'ı hariç ama o farkı asla vermezdim) ama kullanan herkes çok memnun ve fiyatına göre özellikleri harika. (yalnız bianca'nın fiyat da coşmuş :( ) bence tercih edebilirsiniz, ben de günün birinde bianca almayı umuyorum :)

Görsel olarak beğendiğiniz cihazlar hangileri. Belki arkadaşlıklar benzer tarzda birşeyler önerebilir.

@Lorenzen beyin de dediği gibi neredeyse yabancı olduğum bir konuda ve bir platformda bu kadar yardım almak gerçekten çok kıymetli. Özellikle tecrübesiz olduğum açık bir şekilde belliyken "Bianca senin neyine" gibi bir yaklaşımdan ziyade amacıma yönelik bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Görsel olarak beğendiğiniz cihazlar hangileri. Belki arkadaşlıklar benzer tarzda birşeyler önerebilir.

Aslında yine E61 başlıklı ürünler hoşuma gidiyor ama lelit ürünlerinden ziyade Rocket ECM Profitec QuickMill gibi markaların tasarımları daha kompakt geliyor bana. ama onlar da yukarıda söylendiği gibi hep hx makineler ve bazılarında PID bile yok. Bianca haricinde sadece Profitec PRO700 her şeyiyle güzel gibi ama o da aradaki fiyat farkına değer mi ve ikinci elde elden çıkarmak kolay olur mu onu bilemedim.

Merhaba. Açıkçası kendi adıma haftada birkaç sütlü kahve için dualboiler bir makineye ciddi bir para harcamak mantıklı gelmiyor. PID si olan ama flow controlü olmayan sadece espresso odaklı makineler var belki onları da düşünebilirsiniz.

Merhaba. Açıkçası kendi adıma haftada birkaç sütlü kahve için dualboiler bir makineye ciddi bir para harcamak mantıklı gelmiyor. PID si olan ama flow controlü olmayan sadece espresso odaklı makineler var belki onları da düşünebilirsiniz.

Hocam aslında ben biraz da hobi gözü ile baktığım için flow kontrolü olsun istiyorum. Basıncı ile oynayayım , ısısı ile oynayayım , farklı çekirdekler deneyeyim vs . Yoksa dediğiniz gibi kısıtlı espresso tüketimi için dual boiler makine biraz lüks gibi. Ama makineyi kullanıp yarın bir gün elimden de çıkarabilirsem bunu zarar olarak kabul etmem.

Hocam aslında ben biraz da hobi gözü ile baktığım için flow kontrolü olsun istiyorum. Basıncı ile oynayayım , ısısı ile oynayayım , farklı çekirdekler deneyeyim vs . Yoksa dediğiniz gibi kısıtlı espresso tüketimi için dual boiler makine biraz lüks gibi. Ama makineyi kullanıp yarın bir gün elimden de çıkarabilirsem bunu zarar olarak kabul etmem.
O halde evet flow control sizin için daha uygun. İkinci el satış konusu için tahminde bulunmak zor. Talep gören makineler daha iyi gider gibi (bianca).

Geri