• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makinesi Basıncın Artması Ve Basınçsız Sepette Az Krema Oluşması

berkayaktas395

Barista
İsim
Berkay Aktaş
Daha fazla  
İsim
Berkay Aktaş
Merhaba, Karaca coffee art 1101 kullanıyorum ve makineden basınçlı sepet çıkmıştı, sonra basınçsız sepet aldım ve taktım gayet güzel oturdu, portafiltreyi takıp boşa shot aldım sızdırma su vermeme vs. yapmadı fakat makinede tam espresso için çekilmiş 18 gr kahvede basınç göstergesi çok yükseliyor durdurmak zorunda kalıyorum yoksa portafiltreyi atıyor. Mokapot ayarında öğütürsem kreması az çıkıyor. Makinenin çok fazla kullanılmasından dolayı aşınma söz konusu olabilir mi? Öğütüm çok ucuz ve kalitesiz, dengeli öğütüm sağlamıyo çıkan kahvede gözle görülür büyük ve ufak parçalar var. Bir kahvecidem 18 gr espreso ayarında kahve çektirip denemeli miyim?

Dengesiz ögütüm kaynaklı muhtemelen toz oranı yüksek olunca tıkanma yaratıyordur akış olmayınca bu sorunda basıncı yükseltir. Espresso ayarında çekilmiş kahvede olumsuz sonuç verecektir çünkü o ögütüm kahvecinin makinesine göre kalibre olur ve portafiltre çekildikten sonraki süreçteki değişim vs bir sürü değişken var. İyi bir değirmen ile kendiniz tozssuz ögütüm yapıp doğru ayarı tutturmadıgınız sürece kötü sonuç almaya devam etmeniz kaçınılmaz.

Dengesiz ögütüm kaynaklı muhtemelen toz oranı yüksek olunca tıkanma yaratıyordur akış olmayınca bu sorunda basıncı yükseltir. Espresso ayarında çekilmiş kahvede olumsuz sonuç verecektir çünkü o ögütüm kahvecinin makinesine göre kalibre olur ve portafiltre çekildikten sonraki süreçteki değişim vs bir sürü değişken var. İyi bir değirmen ile kendiniz tozssuz ögütüm yapıp doğru ayarı tutturmadıgınız sürece kötü sonuç almaya devam etmeniz kaçınılmaz.
timemore gibi 3000 tl civarı bir öğütücü almam çok zor. 3 günde 1 eve yakın olan kahveciden kahve çektirsem 3 günde kahve tazeliğini kaybeder mi? kalından inceye doğru 18grlık dozlarla deneyip uygun öğütümde kalmayı düşünüyorum

amazonda 1000-2000 tl civarında metal çapaklı öğütücüler buldum, önerir misiniz?
paylaştığım ürünün yorumlarında homojen öğütüm yapığı söyleniyor

timemore gibi 3000 tl civarı bir öğütücü almam çok zor. 3 günde 1 eve yakın olan kahveciden kahve çektirsem 3 günde kahve tazeliğini kaybeder mi? kalından inceye doğru 18grlık dozlarla deneyip uygun öğütümde kalmayı düşünüyorum
Tazelikten ziyade şöyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz çekirdekler kavrum tarihine göre sürekli farklı ayar isteyecektir. ilk çektirdiginiz gün makinede doğru zaman doğru akış veren kahve 3 gün sonra hızlı akış sağlayabilir zaman geçtikce farklılaşma yaratır. Kavrum Tarihi bile değişken yaratır alırken örnek veriyorum ilk gittiginizde 20 günlük kahveyi aldıgınızda o ögütümle iyi sonuç alabiliyorken Sonraki Gittiginizde 28 Günlük kahve için ögütümü tekrar kalibre ettirmeniz gerekir vs vs.

peki ne yapmamı önerirsiniz?
Bütçe oluşturmaya çalışın derim diğer türlü iyi sonuç almanız mevcut koşullarda pek mümkün değil bu işin en büyük kilit anahtarı değirmen ve çekirdek. Espresso işi sürekli kalibrasyon ister gördügünüz büyük kafeler bile çok pahalı makineler kullanmalarına ragmen her gün veya 2 gün aralıkla değirmen kalibrasyonu yapar.

Makinayı satıp değirmen için bütçe oluşturup aldığınız değirmen ile filtreye yönelmenizi tavsiye ederim :). Her şeyin vakti var. Vakti gelince bütçenizi oluşturunca makinayı tekrar alıp espresso macerasına devam edebilirsiniz. Bu şekilde sizin için keyif almaktan uzaklaşıyor diye düşünüyorum

4000tl ye kadar çıkabilmeyi planlıyorum, bu fiyatta bir değirmen önerebilir misiniz?
Makinayı satıp değirmen için bütçe oluşturup aldığınız değirmen ile filtreye yönelmenizi tavsiye ederim :). Her şeyin vakti var. Vakti gelince bütçenizi oluşturunca makinayı tekrar alıp espresso macerasına devam edebilirsiniz. Bu şekilde sizin için keyif almaktan uzaklaşıyor diye düşünüyorum
Bütçe oluşturmaya çalışın derim diğer türlü iyi sonuç almanız mevcut koşullarda pek mümkün değil bu işin en büyük kilit anahtarı değirmen ve çekirdek. Espresso işi sürekli kalibrasyon ister gördügünüz büyük kafeler bile çok pahalı makineler kullanmalarına ragmen her gün veya 2 gün aralıkla değirmen kalibrasyonu yapar.

2500 tl görünüyor, doğru ürüne mi bakıyorum
Evet K6 mantıklı seçim kendim her türlü demlemede kullandım çok memnunum. Ben de Amazon’dan aldım bendeki kavisli kol son çıkanlar telif yemesin diye sanırım düz olarak üretilmiş onun dışında her şey aynıdır. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

bir kahveciden 18gr espresso ayarında kahve çektirdim, 10dkya kalmadan shot aldım ama yine tatmin edici değil. kreması az çıkıyor. başka önerileriniz var mı yoksa makineye bağlı birşey mi?

Evet K6 mantıklı seçim kendim her türlü demlemede kullandım çok memnunum. Ben de Amazon’dan aldım bendeki kavisli kol son çıkanlar telif yemesin diye sanırım düz olarak üretilmiş onun dışında her şey aynıdır. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
karar verdim k6 alacağım umarım amazonda taksit olur.

Geri