• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso için tartı?

mr.coffee

Barista
Arkadaşlar espresso için tartı önerilerinize ihtiyacım var. Hem çekirdek tartmak hem de akış anında damlama tepsisinde duracak bir tartı arıyorum.

Halihazırda normal bir mutfak tartısı kullanıyorum ama yeterince hassas olmadığı için yeni bir tartı edinmek istedim. Tartı fiyatları 250-3500 arasında değiştiği için acaba hangisi benim işimi görür diye düşünerek bu konuyu açtım.

Siz neler kullanıyorsunuz?

Bu aralar bunu kullanıyorum çok hassas ek olarak akış hızını gösteriyor kanallanmayı blonding takip etmek için faydalı.

Bunun dışında 100 tl civarı bir tartı var ufak ama biraz tepki süresi yavaş. Bütçeniz kısıtlıysa ona bakabilirsiniz.

Bluetooth lu bir cihaz arıyorsanız felicita vardı. 120 dolar civarı.

Linklerini eklerim bulunca.

Timemore Black Mirror Basic kullanıyordum. Hiroia Jimmy'ye geçtim.

Akış hızını uygulama üzerinden görebiliyorsunuz. 3 farklı espresso modu var. Ben 2. modu kullanıyorum genelde auto-tare, auto-start/stop. Buradan tüm fonksiyonlara bakabilirsiniz.

Tepki süresi Timemore Basicten dan iyi ama ben Basic Plus, Nano ya da BM 2 Dual kullanmadım.

Ekranın çıkması cidden güzel bir özellik benim işime yaradı açıkçası.

Uygulama üzerinden tartıya müdahale imkanı bence ayrı güzel. Örn. fabrika ayarında sadece tartı, tartı + sayaç, brew mode , 3 tane esp modu var. 6 tane mod arasında bip bip bip geçiş yapmak sıkmıştı. Uygulama üzerinden tartının sadece esp-2 modunu açtım. Kullanmadığım modlar artık önüme gelmiyor. Bunun gibi birkaç şey daha var. Tartının kaç dk sonra otomatik kapanacağı gibi.

Bu videoda uygulama ile yapılabilecekler ayrıntılı anlatılmış. O yüzden detay vermiycem ama özellikle grafik çıkartma ve onun sonradan kullanma olayı güzel. Demlemeleri standardize etmeye ya da farklı yaptığım şeylerin kahveye etkisini görmeme yardım oluyor.

Bir de son olarak uygulamada gelen bir Training mode var. Onu da bir kaç kez kullandım. Güzel bir egzersiz oluyor. Yine videoda olması lazım.

Ben felicita arc kullanıyorum. Öncesinde timemore bm ilk versiyon kullanmıştım. (Espresso için kullanmak çok zor olduğu için değiştirmiştim) Felicitanın malzeme kalitesi, hassaslığı ve tepki süresi gayet iyi. Enine geniş olması sayesinde tek shot'ı iki bardağa almak istiyorsanız üzerine fincanlarınız sığıyor. Telefon uygulaması mevcut. Ama sadece filtre demleme yaparken karaf ekranın üzerini kapatırsa kullanıyorum açıkçası :D Bir süredir espresso yapmadığım için satsam mı diye de düşünüyorum.

time more black mirror nano ebat ve özelliklerine göre fiyatı mantıklı gözüküyor. 1000tlden fazla bir bütçe ayırmayı düşünmüyorum bu işe.

Bunun dışında 100 tl civarı bir tartı var ufak ama biraz tepki süresi yavaş. Bütçeniz kısıtlıysa ona bakabilirsiniz.

bu linkteki ürün hiç güven vermedi hocam :)

bir de şöyle bir tartı var. kullanan bilen var mıdır?

Son düzenleme:
Bende felicita arc kullanıyorum. Ercan Bey in yazdığı gibi kalitesi , hassaslığı ve tepki süresi oldukça iyi. Enine kullanımı büyük avantaj. V60 için biraz küçük ben ayrı tartı kullanıyorum ama ekranı görecek şekilde server yerleştirince o işi de görür. Ayrıca yeni Robot aldım, malum Timerlı küçük tartı acaia pyxis İ saymazsak weightman tek alternatif ama çapraz olarak felİcita ile o işi de halledeceğim gibi.
Robot İçin Nano düşündüm kampanyalı fiyatı çok iyi gerçekten , kampanya bitmeden kaçırmayın derim. Ancak neye ihtiyacınız olduğunu iyi bir düşünün hangi maksatla kullacaksanız doğru karar verin bence . Ercan Beyle bir bağım yok yanlış anlaşılmasın , Felicita kullanıcısı olarak tavsiye ederim , sağlam bir cihaz. Ayrıca sitede bildiğim 2 tane de 2.el Jimmy ilanı var oldukça uyguna alınabilirler. Ebat ihtiyacınıza göre , makinanızın sepetine uygun 3 seçenekten birine karar verebilirsiniz. 3 ü de çok mutlu eder diye düşünüyorum.

Bende felicita arc kullanıyorum. Ercan Bey in yazdığı gibi kalitesi , hassaslığı ve tepki süresi oldukça iyi. Enine kullanımı büyük avantaj. V60 için biraz küçük ben ayrı tartı kullanıyorum ama ekranı görecek şekilde server yerleştirince o işi de görür. Ayrıca yeni Robot aldım, malum Timerlı küçük tartı acaia pyxis İ saymazsak weightman tek alternatif ama çapraz olarak felİcita ile o işi de halledeceğim gibi.
Robot İçin Nano düşündüm kampanyalı fiyatı çok iyi gerçekten , kampanya bitmeden kaçırmayın derim. Ancak neye ihtiyacınız olduğunu iyi bir düşünün hangi maksatla kullacaksanız doğru karar verin bence . Ercan Beyle bir bağım yok yanlış anlaşılmasın , Felicita kullanıcısı olarak tavsiye ederim , sağlam bir cihaz. Ayrıca sitede bildiğim 2 tane de 2.el Jimmy ilanı var oldukça uyguna alınabilirler. Ebat ihtiyacınıza göre , makinanızın sepetine uygun 3 seçenekten birine karar verebilirsiniz. 3 ü de çok mutlu eder diye düşünüyorum.
Ercan Bey'le nasıl bağınız yok? ERCüment özcAN değil mi sizin adınız soyadınız? başka da bir şey demiyorum...

Ufak bir bilgi daha paylaşıyım 3-4 yıldır acaia kullanan biri olarak bluetooth ile uygulama başlarda cazip gelsede bir süre sonra kullanmayı bırakıyorsunuz. Bunun için ekstra ücret vermenize gerek yok.

Bu arada 1000tl timemore a vermek yerine şu an ikinci el kısmında 1400 e satılan hiroia jimmy almak mantıklı olabilir.

1800 olmuş maalesef 🧐

Geri