• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso icin ekipman oluşturma yardım çağrısı:)

efealidmrl

Barista
İsim
Efe Ali
Daha fazla  
İsim
Efe Ali
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
1Zpresso K-PRO, Eureka Mignon Casa
Ekipmanlar
V60 ve Espresso
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Facebook
efealidmrl
Twitter
efealidmrl
Merhaba, kahve ile ilgili bir çok konuya burada sizlerin sayesinde açıklık getirdim. Formu kurcaladım ancak çok öneri olması ve benim konuya çok uzak olmamdan kaynakli post açmak istedim.

Öncelikle uzun süredir pour-over demlemeler yapıyorum ancak bir espresso ekipmanı kurmanın da vakti geldiği düşüncesindeyim :)

Pid/flow, cift kazanli/tek kazanli, sütlü mü/sütsüz mü derken kafam iyice mocha oldu. Haftaici EspressoPerfetto ile iletişime gectim Lelit PL62X ve Quick Mill Sebastiano ve Öğütücü olarakta Eureka Mignon Casa önerisinde bulundular.

Benim cihazlardan beklentim, uzun ömürlü ve gerçek anlamda espresso elde etmek. Genel bazda sütlü ve 2 kişilik demlemeler olsa da bazen misafir geldigini de hesaba eklemem gerekiyor. Bu süreçte sorunsuz çıktılar elde etmeyi hedefliyorum. PL62X tek kazanli olmasından sorunsuz cihaz ama belirli kısıtlamalar yasacagim söylendi bu yuzden de Sebastiano önerildi. Ekipman evimde olacağından alternatif çözümler üretmek adina sütü ocakta ısıtmak gibi fikirler geldi aklıma ama sizler bu konuda tecrübeli olduğunuzdan bu tarz tutumlar ne getirir ne götürür, bu konu ile alakalı nedir ne değildir. Tecrubenizden istifade etmek istiyorum.
Varsayim uzerinden bu cihazlardan bir kurulum yaptik bunlarin dışında herhangi yan urunler almam gerekiyor mu?

Bütçe konusuna gelirsek Gaggia Classic alacak bütçe bile yok ama tam isabet bir kurulum yaparsak herhalde o bütçe çıkar 😁 (ic işleri bu sira damagina saran kahveler içince kahveye biraz tutuldu 😃 olur bu is gözüyle bakiyorum)

Geri