• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso - Gövdeli çıktı almak [ Çözüm ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fast24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fast24

Barista
Taze kahve kullandığım için bol krema ve yumuşak bir tat geliyordu. Bu haliyle eğlenceli ve zevkli. Fakat "kuvvet" az gibiydi.

Yanlışlıkla keşfettiğim çözüm:
  • Portafiltreyi makineye takıyoruz. Fakat hemen başlatmıyoruz. 5 dakika kadar bekliyoruz. Bu esnada portafiltre ve kahve uygun sıcaklığa geliyor.
  • 5dk sonra her zamanki gibi çıktı almaya başlıyoruz. Krema/köpük yok. Fakat kuvvet , gövde tamam. Sanırım çözünme iyileşti.
  • Biraz abartılı yoğunluk hissedilebilir. Bu durumda başlatma öncesi daha kısa süre beklemek çözüm olacaktır.

Son düzenleme:
Böyle olunca doğal olarak başlıktaki sıcaklık kaynaklı kahvenin uzun süre bu sıcaklığa maruz kalmasından dolayı kahve yanmış olmuyor mu? Mokapot ile kahve demlerken bile suyu kaynama noktasına yakın bir seviyede iken hazneye koyuyoruz.

Kahvenin bir süre ısınması mutlaka etkili oluyor. Kremanın kaybolmasından belli. Başlıktaki sıcaklık en fazla espresso demleme sıcaklığı kadar olsa gerek. Makine daha fazla yükselmesine izin vermez. Ben 80 dereceye ayarlamıştım. Yanık diyebileceğim bir tad değildi.

Portafiltreyi kahve öncesi ısıtmayı denediniz mi? Duşun altında ısıtmak yada başlıkta bekletmek gibi. Kahvenin fazla ve uzun süreli ısıya maruz kalmasının önüne geçersiniz.

Ben tam tersi bir yontemle çalışıyorum. Portafiltreyi kahveyle presledikten sonra 5-6 dakika buzlukta bekletip, çıkarır çıkarmaz makineye takıp akışa başlatıyorum. Kuvvetli gövde için bu yöntemlerin çok etkili olduğuna inanmıyorum. Gövde kahvenin niteliğiyle alakalı gibi geliyor bana. İyi bir kahve çekirdeğini en anlamsız demleme yöntemiyle de demleseniz, kötü bir sonuç olmadığını düşünüyorum. Belki öğütüm derecesi bir miktar etkiliyor olabilir gövde konusunda.

Geri