• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Epinox Barista Kettle - Genel Döküş İpuçları Tecrübeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Santbly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar benim slim fit kettleım biraz şapırdatıyor. Mümkünse kullanan biri nasıl döktüğünü videoya çekebilir mi? Konunun başlarında osmotic flow tekniği ile demleme vardı ama oradan pek anlayamadım.
Kettle'ınıza ne kadar su koyuyorsunuz? Az miktarda su olunca (300-400ml gibi) bende de sonlara doğru biraz yapıyor, fakat iki kişilik demleme için neredeyse sonuna kadar doldurduğumda hiç sorun olmuyor baştan sona kadar.

Epinox barista slim fit 800ml modelini almayı düşünüyorum, halihazırda kullanan arkadaşlar memnun mu acaba ?

Ocak üstünde kullanınca Koku, kararma veya malzeme kalitesinde bir sıkıntı oluyor mu belirli bir kullanım süresi sonunda onu merak ediyorum. Ayrıca akış konusunda şapırdatma mevzusundan bahsedilmiş bu biraz canımı sıktı açıkçası.

Epinox barista slim fit 800ml modelini almayı düşünüyorum, halihazırda kullanan arkadaşlar memnun mu acaba ?

Ocak üstünde kullanınca Koku, kararma veya malzeme kalitesinde bir sıkıntı oluyor mu belirli bir kullanım süresi sonunda onu merak ediyorum. Ayrıca akış konusunda şapırdatma mevzusundan bahsedilmiş bu biraz canımı sıktı açıkçası.
Ben şapırdamadan şikayetçiyim biraz. Ama benim beceriksizliğim de olabilir.

Ben şapırdamadan şikayetçiyim biraz. Ama benim beceriksizliğim de olabilir.
eğimini artırıp bi puruzsuzluğe ulastir(debiyi artir) ondan sonra eğimi azaltsan bile ip gibi akıyor. ben de az su koyunca dediğin gibi olduğu gördüm.

Döküşü bitirirken geri çekmede sapirdatma oluyor

Merhabalar, hepsiburadadan 800 ml'lik slim modelinin siparişini vermiştim. 1.2 L'lik eski modelden gönderilmiş. Sizce iadeyle uğraşmaya değecek bir fark var mı iki model arasında?

Merhabalar, hepsiburadadan 800 ml'lik slim modelinin siparişini vermiştim. 1.2 L'lik eski modelden gönderilmiş. Sizce iadeyle uğraşmaya değecek bir fark var mı iki model arasında?
Tecrübemi paylaşıyorum, belki faydası olur: Slim modelde 90°lik döküş yapabiliyorsunuz, isteseniz de istemeseniz de yavaş döküş uyguluyorsunuz, bu yönden çok başarılı. Ama eğer deney yapmayı seviyorsanız ve hızlı döküş gerektiren bir tarif uygulamak istiyorsanız, slim model ile bunu yapabileceğinizi sanmıyorum.

Eski model hakkında ise bir bilgim yok.

Slim kettle kullanan arkadaşlar demlemeleriniz sırasında su döküşünü tek elle yapabiliyor musunuz yoksa bir yandan da diğer elinizle kapağı tutmanız gerekiyor mu?

Slim kettle kullanan arkadaşlar demlemeleriniz sırasında su döküşünü tek elle yapabiliyor musunuz yoksa bir yandan da diğer elinizle kapağı tutmanız gerekiyor mu?
Dilerseniz tek elle yapılabiliyor tabii ki. Fakat ben döküş kontrolünü artırmak adına diğer elimin işaret ve orta parmağını kapağın üzerine dokunuyorum.

Görseldeki örnek gibi

NOT: GÖRSELİ İNTERNETTEN BULDUM. KULLANDIĞIM KETTLE EPİNOX SLİM 800 ML

v60-5-1.jpg

Tek elle demlerken kettle ın tutacağını orta ve işaret parmağımın arasında tutuyorum. bana daha rahat geliyo.

Yaklaşık 1.5 yıllık 500 ml mini barista kettle serüvenimin ardından bugün itibariyle Epinox Slim Kettle'a geçiş yaptım. Ocakta ısıtma sırasında sapında ısınma olmaması, kapağın sağlam şekilde oturması ve tek elle rahatlıkla kullanılabilmesi gibi detaylar ilk etapta hoşuma giden noktalar oldu.

Akış kontrolüne alışmam biraz zaman alacak gibi duruyor. Doğru açıyla suyu döktüğümde gayet kontrollü bir akış sağlayabiliyor olsam da ilk başlarda alışmak için sanki biraz pratik gerekiyor. Son olarak yukarıda şapırdatma konusuna değinilmişti ama ben öyle bir durumla karşılaşmadım. F/P açısından da kozmetik açıdan da gayet güzel bir kettle gibi geldi, en azından ilk deneyimim sonrası gözlemlerim bu şekilde.

Merhabalar burda yeniyim epinox kettle 1200ml ibrik iç kanal genişliği ile 800 ml ibrik iç kanal genişliği aynımı farklımı kulanan bilen arkadaşlar cevap yazabilirlermi teşekkürler

Geri