• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El mirador naturel papayo karşılaştırması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Türkkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türkkan

Barista
İsim
Türkkan
Daha fazla  
İsim
Türkkan
Değirmen
1zpresso K pro
Ekipmanlar
Hario V60, Cafec deep 27, Etkin 2, Aeropress go pro
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Edirne
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkez
Merhaba naturel işleme papayo çekirdeğinin aynı işleme istasyonunda işlenipte nasıl farklı sonuçlar veren bir demleme çıkardığını sizlerlede paylaşıp danışayım istedim.
Birinin üreticisi miller bustos null coffee kavurucu
Diğerinin üreticisi alonso bustos ve coffeenutz kavurucu
Bu iki üretici soyisimlerden dolayı akraba mı yoksa denk gelen bir benzerlik mi bilmiyorum ama kahveler neredeyse aynı olmasına rağmen suya verdikleri tepki ve tadları farklı.
1zpresso K pro 60 klikte
Cafec traditional filtre kağıdı ile hario V60 da blooming artı 2 basamak denedim. Su 94 civarı buzdağıydı miller in (null kavurma) çekirdeği 30.saniyede blooming akışı durdu ve toplamda 2.30 dk da demleme biterken Alonso nun (coffeenutz kavurma) çekirdeği 15.saniyede bloomingte su akışı durdu ve aynı reçeteyi süre bakımından uygulayamadım. 1.30 gibi demleme bitti. Döküş adımları aynıydı ama su aşağı anında indi.
Lezzet olarak alonso biraz daha kompleks ve aromaları keskindi. Miller in kisinde komplekslik daha azdı.
Böyle bir farkın sebebi sizce tamamen kavurmadaki farklılıkların sonucu mudur? Bu kadar büyük bir farklılık beklemiyordum açıkçası.

Birde konuyla alakası yok ama niji nin matruşka 9 u için deneyim paylaşımı yapamıyoruz diye buraya yazmak istedim. Hadi oy kullanmak için koşullar getirildi mantıklı ama. Oy kullanamayıpta sipariş veren ve deneyim paylaşmak isteyenlerin bunu yapamıyor olmasını anlayamadım. En azından sipariş verenlere sayfa yorumda açık olsa daha verimli olur.
Matruşka 9 için nijinin sitesindeki reçeteyi uyguladım ve gayette lezzetliydi. Hatta kahvenin lezzeti için şöyle bir reçete vereyim, sitedeki reçeteyi uygulayıp kahveyi içtikten sonra yetmedi bir daha demliyim diye düşünürken aklıma direkt sürahideki içme suyunu filtredeki posaya döksem nasıl olur diye geldi ve sonuç olarak bunu 3 kere yapıp kahveyi içebildim kahve hala lezzetliydi. 😅😅

Merhaba naturel işleme papayo çekirdeğinin aynı işleme istasyonunda işlenipte nasıl farklı sonuçlar veren bir demleme çıkardığını sizlerlede paylaşıp danışayım istedim.
Birinin üreticisi miller bustos null coffee kavurucu
Diğerinin üreticisi alonso bustos ve coffeenutz kavurucu
Bu iki üretici soyisimlerden dolayı akraba mı yoksa denk gelen bir benzerlik mi bilmiyorum ama kahveler neredeyse aynı olmasına rağmen suya verdikleri tepki ve tadları farklı.
1zpresso K pro 60 klikte
Cafec traditional filtre kağıdı ile hario V60 da blooming artı 2 basamak denedim. Su 94 civarı buzdağıydı miller in (null kavurma) çekirdeği 30.saniyede blooming akışı durdu ve toplamda 2.30 dk da demleme biterken Alonso nun (coffeenutz kavurma) çekirdeği 15.saniyede bloomingte su akışı durdu ve aynı reçeteyi süre bakımından uygulayamadım. 1.30 gibi demleme bitti. Döküş adımları aynıydı ama su aşağı anında indi.
Lezzet olarak alonso biraz daha kompleks ve aromaları keskindi. Miller in kisinde komplekslik daha azdı.
Böyle bir farkın sebebi sizce tamamen kavurmadaki farklılıkların sonucu mudur? Bu kadar büyük bir farklılık beklemiyordum açıkçası.

Birde konuyla alakası yok ama niji nin matruşka 9 u için deneyim paylaşımı yapamıyoruz diye buraya yazmak istedim. Hadi oy kullanmak için koşullar getirildi mantıklı ama. Oy kullanamayıpta sipariş veren ve deneyim paylaşmak isteyenlerin bunu yapamıyor olmasını anlayamadım. En azından sipariş verenlere sayfa yorumda açık olsa daha verimli olur.
Matruşka 9 için nijinin sitesindeki reçeteyi uyguladım ve gayette lezzetliydi. Hatta kahvenin lezzeti için şöyle bir reçete vereyim, sitedeki reçeteyi uygulayıp kahveyi içtikten sonra yetmedi bir daha demliyim diye düşünürken aklıma direkt sürahideki içme suyunu filtredeki posaya döksem nasıl olur diye geldi ve sonuç olarak bunu 3 kere yapıp kahveyi içebildim kahve hala lezzetliydi. 😅😅
Bu seferde coffeenutz tan alto cielo ile null ün alonso bustos
Naturel tabi lerini kıyasladım. Reçete yine aynıydı ve yine nutz ın kavrumu çok daha hızlıydı. İki tane naturel işlem tabi varyetesi ama biri suyla etkileşime fazla girmiyor ama tadı süre kısa olmasına rağmen güzel. Bu kahveler kendilerine göre farklı öğütüm ve döküşlerde reçeteye göre hazırlansa 4 kahvede güzel ama coffenutz ın kavrumları bu reçetede biraz daha hoş geldi bana. İlginç olan nutz iki farklı çekirdeği tabi ve papayo un tatları birbirine daha çok benziyor. Tabi tabi ve papayo papayo karşılaştırmasında aynı varyeteler birbirine daha çok benzer diye bekliyordum ama varyetesi yerine kavurucu tadları daha birbirine yakın geldi bana. Bu durum beni şaşırttı. Daha deneyimli ve bilgili üstadların fikirlerini duymak isterim bu konuda. 😋😊

Geri