• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El Değirmeni Önerisi Yapabilir Misiniz?

stark324

Yeni Üye
İsim
Yasin
Daha fazla  
İsim
Yasin
Merhaba Kahve severler ,
Ben 1 yıl kadar önce ALTUS 9333 modelini satın aldım çok fazla aktif kullanmadım , değirmen olarak bu el değirmenini almıştım ama anladığım ve deneyimlediğim kadarıyla kahve yaparken en önemli faktör değirmenmiş , bana yeni bir değirmen önerebilir misiniz ?
Belli bir süre bu makinayı kullandıktan daha üst seviye bir makinaya geçmeyi düşünüyorum.

Bütçe : 8000

2 yıldır Kingrinder K6 kullanıyorum. Çok doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. El değirmeninde Timemore Pro ve elektriklide Lelit Fred'den daha iyi sonuçlar veriyor kahvenin tadında. Homojen öğütüyor. K4 ve K6 arasında kalmıştım detaylı bir araştırma sonucu K6'yı seçtim. Espressonun bile çok kolay ve hızlı çekilebildiği nadir el değirmenlerinden bence. Tutuşu ve öğütücü kolunun şeklinden dolayı çok rahat çeviriliyor.

2 yıldır Kingrinder K6 kullanıyorum. Çok doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. El değirmeninde Timemore Pro ve elektriklide Lelit Fred'den daha iyi sonuçlar veriyor kahvenin tadında. Homojen öğütüyor. K4 ve K6 arasında kalmıştım detaylı bir araştırma sonucu K6'yı seçtim. Espressonun bile çok kolay ve hızlı çekilebildiği nadir el değirmenlerinden bence. Tutuşu ve öğütücü kolunun şeklinden dolayı çok rahat çeviriliyor.
Nereden alabilirim?
Diğer tavsiyelere göre elimde hazır bulunsun alabilceğim yer

1Zpresso Q Air nasıldır​

Biraz ufak bir değirmen ama kaliteli. İlk el değirmeni için güzel seçim ama siz 8k bütçem var diyorsunuz. Benim tercihim ikinci el bir comandante ya da kinu olurdu.

2.el olarak hiç düşünmedim ben direkt 0 düşünmüştüm çünkü 2. elde aldığım değirmende bir sıkıntı olup olmadığını anlayacak seviyede değilim

Vay arkadaş....:mad:

"Gider en ucuz 1zpresso değirmeni alırsanız mutsuz eder." diyoruz, gidip Qair soruyorsunuz.
Nasıl mıdır? :poop: gibidir.

Aaaaa örtminiiiiim....!!!! B*k emocisi koyduuuu...
KAba mıyım. Evet.

Bre anlayın artık şu işi.
Trafik ya da havacılık kuralları nası "kanla" yazıldıysa, burda da belki kan değil ama deneyim konuşuyor. Hadi boş verin benim gibi bi "pis"liği, milletin yazdıklarına bakın. Onlarca konu var.

Yahu evim değirmen çöplüğüne döndü. Neden? Milleti dinlemeyip çömezken "ne olabilir ki" dedim, kendi bilmemneyimin doğrultusuna gittim.

Paran yetmiyorsa o zaman alma arkadaş, alma. Acele etme, acele giden ecele gider. Vallaha alma. Çöp olacak çünkü. Para biriktir.
Hele hele espresso ise odağın ve ileride (ve inan o ileride dediğim tarih çok çabuk geliyor) çöp olmasın diyorsan, bu tarihin parası ile sıfır mal için 10-12 bini gözden çıkaracaksın.

Birinin bi şey demesi lazım. Ne demek lazım: Aha na burada:

1zpresso özelinde j-ultra, olmadı j-max haricinde fantaziye gerek yok. X-ultrayı da espressoya konumlandırmışlar ama boş verin, risk almayın.
Comandante düşünmeyin bile, red clicks ile bi derece mabadı toplamaya çalışsalar da, sonrasında üzebilir.
Biraz tozutuyor ama, eleği meleği işe yarar diyenler için en kötü MHW, bavul kargo imkanı varsa kingrinder, ikinci elde kinu... Ama almam diyorsunuz.

Ya K6 alacaksınız ya Kinu şimdiden yolu çizeyim.

Merhaba Kahve severler ,
Ben 1 yıl kadar önce ALTUS 9333 modelini satın aldım çok fazla aktif kullanmadım , değirmen olarak bu el değirmenini almıştım ama anladığım ve deneyimlediğim kadarıyla kahve yaparken en önemli faktör değirmenmiş , bana yeni bir değirmen önerebilir misiniz ?
Belli bir süre bu makinayı kullandıktan daha üst seviye bir makinaya geçmeyi düşünüyorum.

Bütçe : 8000

Gelburada Timemore C5 ESP Pro Vadesiz Taksit kampanyası var. Bakabilirsiniz.

Kingrinder K6 sıfır yok hocam, sarı sitede iki tane vardı ama ikinci el düşünmediğinizi söylediniz. Kinu, Dems Coffee’den alabilirsiniz.

Vay arkadaş....:mad:

"Gider en ucuz 1zpresso değirmeni alırsanız mutsuz eder." diyoruz, gidip Qair soruyorsunuz.
Nasıl mıdır? :poop: gibidir.

Aaaaa örtminiiiiim....!!!! B*k emocisi koyduuuu...
KAba mıyım. Evet.

Bre anlayın artık şu işi.
Trafik ya da havacılık kuralları nası "kanla" yazıldıysa, burda da belki kan değil ama deneyim konuşuyor. Hadi boş verin benim gibi bi "pis"liği, milletin yazdıklarına bakın. Onlarca konu var.

Yahu evim değirmen çöplüğüne döndü. Neden? Milleti dinlemeyip çömezken "ne olabilir ki" dedim, kendi bilmemneyimin doğrultusuna gittim.

Paran yetmiyorsa o zaman alma arkadaş, alma. Acele etme, acele giden ecele gider. Vallaha alma. Çöp olacak çünkü. Para biriktir.
Hele hele espresso ise odağın ve ileride (ve inan o ileride dediğim tarih çok çabuk geliyor) çöp olmasın diyorsan, bu tarihin parası ile sıfır mal için 10-12 bini gözden çıkaracaksın.

Birinin bi şey demesi lazım. Ne demek lazım: Aha na burada:

1zpresso özelinde j-ultra, olmadı j-max haricinde fantaziye gerek yok. X-ultrayı da espressoya konumlandırmışlar ama boş verin, risk almayın.
Comandante düşünmeyin bile, red clicks ile bi derece mabadı toplamaya çalışsalar da, sonrasında üzebilir.
Biraz tozutuyor ama, eleği meleği işe yarar diyenler için en kötü MHW, bavul kargo imkanı varsa kingrinder, ikinci elde kinu... Ama almam diyorsunuz.

Beyefendi selamlar,
Bu forumu, ben dahil olmak üzere, birçok kişi kahveye ilgi duyan öğrencilere ve yeni başlayanlara bir bilgi kaynağı olarak öneriyoruz. Bu tür ifadeler, hem genel forum kurallarına aykırı hem de forumda gereksiz tartışmalara mahal veriyor. Haklı olduğunuz noktalarda bile, deneyimlerinizi daha saygılı ve uygun bir üslupla aktarabilirsek, bu bilgi havuzunun değeri çok daha artacaktır. Lütfen bu hassasiyetimi rica olarak kabul ediniz. İyi forumlar.

Geri