• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeni öğütüm ayarlarıyla ilgili soru

İsim
Sukru
Daha fazla  
İsim
Sukru
Foruma yaklaşık üç ay önce üye oldum. Kahve ve v60 kahve demleme tekniğini yeni yeni öğreniyorum. Kendime wacaco exagrind değirmen aldım. Kahve kavurucularının internet sitelerine girdiğimde genelde kahve çekirdeğinin öğütüm kalınlığını comandante ye göre söylüyorlar. Örneğin Comandante deki 20 click benim kendi değirmenim wacaco exagrind de kaç click’e karşılık geldiğini nerden öğrenebilirim?

Tam karşılığını bulmak çok zor. Biraz deneme yanılma yapmak gerekiyor. Ben kingrinder k6 aldığımda reddit üzerinden insanlar hangi tip kahveleri hangi clickte öğütüyor diye bakarak kendim deneme yanılma ile ideal bir aralık buldum. Direk cmd karşılığı bu gibi bi veri bulabileceğinizi sanmıyorum. Bazı siteler Excel tabloları var ama ben hiç birinin tam olarak doğru sayıyı verdiğini düşünmüyorum hatta bazıları tam tersi çok çok tutarsız.

Foruma yaklaşık üç ay önce üye oldum. Kahve ve v60 kahve demleme tekniğini yeni yeni öğreniyorum. Kendime wacaco exagrind değirmen aldım. Kahve kavurucularının internet sitelerine girdiğimde genelde kahve çekirdeğinin öğütüm kalınlığını comandante ye göre söylüyorlar. Örneğin Comandante deki 20 click benim kendi değirmenim wacaco exagrind de kaç click’e karşılık geldiğini nerden öğrenebilirim?
Merhaba kahveye ilk merak saldığımda benim de ilk göz ağrım ki hala evde duruyor exagrind di ben size bu konuda yardımcı olayım v60 diğer bir deyişle pour over metodlar için 38-42 aralığını tercih edebilirsiniz ben genelde öle yapıyordum gayet iyi sonuçlar alıyordum. Şimdiden afiyet olsun 😃

Tam karşılığını bulmak çok zor. Biraz deneme yanılma yapmak gerekiyor. Ben kingrinder k6 aldığımda reddit üzerinden insanlar hangi tip kahveleri hangi clickte öğütüyor diye bakarak kendim deneme yanılma ile ideal bir aralık buldum. Direk cmd karşılığı bu gibi bi veri bulabileceğinizi sanmıyorum. Bazı siteler Excel tabloları var ama ben hiç birinin tam olarak doğru sayıyı verdiğini düşünmüyorum hatta bazıları tam tersi çok çok tutarsız.
Teşekkür ederim bende deneme yanılma ile deneye deneye bulacağım ideal damak tadımı ☺️

Bu tamamiyle öznel bir durum damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ama bi noktayı nirengi alabilirsiniz mesela V60 ta sabit bir gramla (benim 30 gram bu Max) sürekli demleme yapıp süreyi 02.30-03.00 sabit tutmak 😊 bu şekilde çok rahat bulabilirsiniz click değerini

Geri