harika kokulu çekirdek olan,4 günlük etiyopya gera farm ile espresso olarak yaptım.İlk denemede fazla ince öğütmüş bulundum,akış vermeyince mecburi 10sn kadar preinfusiona gittim ve o halde sonuç muazzam oldu.Yarın biraz daha kalına giderek tekrar deneyeceğim.
Çok ince öğütümden muhtemel zararsız hafif bir acılık var ama ekşilik sıfır.
Meyve tadları ve şeker tatlığı hissi veren,aromatik çok keyifli bir fincan oldu..3 yudumda bitiverdi ve su içmeme rağmen hala damağımda harika bir tad devam ediyor.
Afiyet olsun.Bende ince öğüttüm,bu arada bir haftalık oldu kahve,yeniden bugün yaptım ve o hafif acılıkta kayboldu.Kahve tam kıvamına geldi.Ethiopiya Gera Farm. Siz yazınca ben de denedim. Fazla kalın öğüttüm, hızlı aktı, 1:3 oranı. Bildiğiniz mandalina suyu![]()
Benim kahvemin kavrum tarihi 3 ekim. Çok deneme yaptım ama malasef güzel sonuç alamadım. Bugün mesajınızı görünce “belki bu sefer olur” dedim, ama yok… yine olmadı. Belki de sorun bendedir, bilemiyorum. Ya damak tadım bozuk ya da düzgün çıktı alamıyorum. Aeropress ya da V60’ta tekrar denerim belki ama açıkçası baya soğudum bu kahveden. Muhtemelen yollarımızı burada ayırıyoruz.Burada ekşi denmiş, alan arkadaş da ekşi demişti; biraz korka korka demledim bunu... Ama mokapotta ilk denemede müthiş çıktı. Yoğun sütlü çikolata tatlılığında, acı ya da ekşi olmayan çok güzel 3 fincan çıktı. Eşim, bacım ve ben içiverdik. Kavrum tarihimiz farklı... Bir ihtimal etkilemiş olabilir.
Sepet hangi model hocam?El Salvador El Borbollon çekirdeğini iki kez sipariş ettik arkadaşla... 2. Sipariş bize biraz daha koyu gelmişti ve ayarını tutturunca espressoda çok güzel sonuç aldığımı paylaşmak isterim.
El Salvador El Borbollon
Su: 91° 90 ppm (sweet water 3.1.3.1)
Oran:18/38
Değirmen: Philos
Makine: Profitec Drive
Demleme: Standart 9 bar
Süre:38-45 saniye
***Shot sonrası metal kaşıkla dipten üste bolca karıştırın.
Bu şekilde istenmeyen tatların hiç olmadığı; saf kahve ve hafif sütlü çikolata notalarının hakim olduğu, orta yoğunlukta ve tatlılıkta, içimi hafif ve çok hızlı olan; aftertaste uzun güzel bir fincan elde edebilirsiniz.
Sepet hangi model hocam?
B702TCH26E modeli sanırım? Alabileceğim bir yer var mı? Veya yurdışı gümrüğe takılmadan alabileceğim site?verybarista IMS Rekabet Dışbükey Filtre Sepeti dipsiz 58mm portafilters (18g) B702TCH24E için : Amazon.com.tr: Mutfak
verybarista IMS Rekabet Dışbükey Filtre Sepeti dipsiz 58mm portafilters (18g) B702TCH24E için : Amazon.com.tr: Mutfakamzn.eu
Bunun 18 gramlık olanı...
B702TCH26E modeli sanırım? Alabileceğim bir yer var mı? Veya yurdışı gümrüğe takılmadan alabileceğim site?