• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim 2025 - Coffee Department - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Birkaç günlük çeşitli kahve denemelerinden sonra damak tadıma en uygun olan kahvenin El Borbollon olduğuna karar verdim. Hem espresso, hem americanoda müthiş bir tat veriyor ve sütle uyumu muhteşem. 👏Ay bitmeden tekrar sipariş vereceğim.

Cuzcachapa, muhteşem bir kahve. Özellikle tahin tatları baskın olarak geliyor. Sütle de güzel gidiyor ama çok sık tüketilirse bayabilir diye düşünüyorum.

Jaguara'dan hala ekşimsi tatlar alıyorum. Hala degassing tamamlanmamış olabilir belki de. 3 denemeden sonra hala memnun değilim. Ya da acaba paketleri karıştırıp farklı bir kahve çekirdeği mi koydular içine. 😅 Tadım notları "süt reçeli, taze fındık, sütlü çikolata" olan bir kahve için fazla ekşi.

Los Robles'i v60da demlemeyi tercih ediyorum. Tam böyle chill gece/sabah kahvesi. İçimi hafif ama aromalar patlıyor ağızda.

Diamantina için birkaç demleme daha yapmam gerekiyor.

El Puente'yi arkadaşlarıma hediye etmiştim ve çok memnun kalmışlar. Bir ara ziyaret edersem onu da deneyeceğim.

Son düzenleme:
Henüz degass süresinin tamamlanmamış olduğunu düşünsem de geçtiğimiz akşam Los Robles'i demledim. Etiyopyalar dışında genelde yıkanmış tercih etsem de bu kahveyle güzel bir natürel proses içmeyi özlemiş olduğumu fark ettim.

Özellikle after taste olarak çok keyif verdi. Fermente tatlar da ufak ufak kendini hissettirse de asla tatlılığın önüne geçip baskılamadı. Genel olarak dengeli bir içimi olduğunu düşünüyorum. İzmir'de Wonk dondurmada, "Cherry Bomb" isimli bir dondurma var, onu ısıtıp yemişim de ağzımda tadı kalmış gibi bir his yarattı.

Parametrelerimi tam olarak hatırlayamadığımdan, bir sonraki demlemede güncellerim.

harika kokulu çekirdek olan,4 günlük etiyopya gera farm ile espresso olarak yaptım.İlk denemede fazla ince öğütmüş bulundum,akış vermeyince mecburi 10sn kadar preinfusiona gittim ve o halde sonuç muazzam oldu.Yarın biraz daha kalına giderek tekrar deneyeceğim.
Çok ince öğütümden muhtemel zararsız hafif bir acılık var ama ekşilik sıfır.
Meyve tadları ve şeker tatlığı hissi veren,aromatik çok keyifli bir fincan oldu..3 yudumda bitiverdi ve su içmeme rağmen hala damağımda harika bir tad devam ediyor.

Ethiopiya Gera Farm. Siz yazınca ben de denedim. Fazla kalın öğüttüm, hızlı aktı, 1:3 oranı. Bildiğiniz mandalina suyu 😍

Son düzenleme:
Aricha Etiyopya severler için mükemmel bir tercih. Kavrum güzel, bitter tatlar yok, ağzınızda çiçek açıyor. Uzun süredir de satıyorlar, ay sonunda bir yarım kg daha alırım diyordum ama bitmiş galiba :(

Los Robles uzun zaman sonra bayıla bayıla tükettiğim bir çekirdek oldu. Çekirdek o kadar başarılı ki kötü demlemek imkansız gibi.

Etiyopya Gera Farm
Kavrum Tarihi: 13 Ekim 2025
Demleme Şekli: Espresso/ Ristretto
Demleme Profili: Klasik 9 bar
Oran: 18/38
Sepet: IMS Precision Competition
Değirmen: Mazzer Philos
Süre: 45 saniye
Makine: Profitec Drive

Gera Farm klasik yıkanmış Etiyopya profilini başarılı bir şekilde sunuyor. Bu ilk denemem ve öğütüm ince geldiği için süre oldukça uzadı. İlk damla 20 saniye civarı gelince akış rengine odaklandım ve over olmayacağı bir noktada sonlandırdım. 18 gram için 38 gram bir çıktı alabilmiştim.
Çekirdek orta-yüksek tatlılıkta ve tat profili çekirdeğin kokusundan beklenmeyecek düzeyde meyvemsi... Bitişi oldukça uzun... Orta gövdeli ve yağlı bir shot oldu.

Özetle bu çekirdeği satın almış olan arkadaşlar; espresso makineleri varsa bu çekirdeğe bir şans versinler. Espresso olarak deneyecekseniz değirmeninizin ortalama ayarından başlamanız iyi olur.

Son düzenleme:
Gera gerçekten keyifli bir kahve. Tatlılığı yüksek, asiditesi de tam ayarında. Bir dönem bu tarz Etiyopyalar çok denk gelmişti, daha sonrasında hep "çaysı" yanı baskın ve temizleri içmiştim. Bu kahveyi rahatlıkla temiz olarak niteleyebilirim fakat tatlılığı gerçekten özlemişim.

Ethiopiya Gera Farm. Siz yazınca ben de denedim. Fazla kalın öğüttüm, hızlı aktı, 1:3 oranı. Bildiğiniz mandalina suyu 😍
Afiyet olsun.Bende ince öğüttüm,bu arada bir haftalık oldu kahve,yeniden bugün yaptım ve o hafif acılıkta kayboldu.Kahve tam kıvamına geldi.

Çekirdek: Brezilya Jaguara
Demleme Şekli: Venüs Mokapot 6 Cup Bakır Çelik
Demleme Profili: Küçük Göz Orta Ayar
Değirmen: 1zpresso K-Ultra 45 klik

Burada ekşi denmiş, alan arkadaş da ekşi demişti; biraz korka korka demledim bunu... Ama mokapotta ilk denemede müthiş çıktı. Yoğun sütlü çikolata tatlılığında, acı ya da ekşi olmayan çok güzel 3 fincan çıktı. Eşim, bacım ve ben içiverdik. Kavrum tarihimiz farklı... Bir ihtimal etkilemiş olabilir.

Brezilya Jaguara
Demleme Şekli: Espresso
Demleme Profili: Klasik 9 bar
Oran: 18/45
100 ppm 95° su
Sepet: IMS Precision Competition
Değirmen: Mazzer Philos
Süre: 21 saniye

Dün mokapota yakışınca bugün de bir shot alayım dedim. Mokada akış geç gelince ince öğütmüşüm demiştim; bu sefer de biraz kalın geldi ama mokapotla alakasız bir tadımı vardı. Belki değirmenden... Tat anaerobic gibiydi; hani Brezilyan Anaerobicler oluyor ya çikolatalı adı belirsiz meyveli brownie ayarında; o tarz bir şey... Çok şaşırdım. İçilebilirdi, baya da tatlıydı ama bir dahakine daha inceye gideceğim. İki üç klik ince, biraz daha düşük miktarda bir çıktı ideali olacak.

Bu arada Coffee Department'in yeni paketlerini çok sevdim. Umarım değişmez.

Burada ekşi denmiş, alan arkadaş da ekşi demişti; biraz korka korka demledim bunu... Ama mokapotta ilk denemede müthiş çıktı. Yoğun sütlü çikolata tatlılığında, acı ya da ekşi olmayan çok güzel 3 fincan çıktı. Eşim, bacım ve ben içiverdik. Kavrum tarihimiz farklı... Bir ihtimal etkilemiş olabilir.
Benim kahvemin kavrum tarihi 3 ekim. Çok deneme yaptım ama malasef güzel sonuç alamadım. Bugün mesajınızı görünce “belki bu sefer olur” dedim, ama yok… yine olmadı. Belki de sorun bendedir, bilemiyorum. Ya damak tadım bozuk ya da düzgün çıktı alamıyorum. Aeropress ya da V60’ta tekrar denerim belki ama açıkçası baya soğudum bu kahveden. Muhtemelen yollarımızı burada ayırıyoruz. o_O

Neyse ki Diamantina imdada yetişti. Bu günlerde americano olarak içiyorum ve gerçekten bayıldım. İçimi çok keyifli, başarılı. 👏

Colombia La Sirena
Kavrum 31 Ekim
Reçetem şöyle:

Uludağ premium su 91 °C

Etkin-Kalita filtre

Cmd 20 click

11 Gr/200 ml oran
55 ml bloom 45 saniye sonrası 3 döküş
süre 3:15
süreyi bilerek uzatmak istedim miktar az ve co-fermente olduğundan dengeli tat ve kahvenin karakterini anlamak için.
Şeftali ile başlayıp hemen ardından kayısı suyu içiyormuş hissi. Aromatik ve fresh bir tadı var.
Burada önemli olan düşük Ppm su kullanıp süreyi 3 dakikaya uzatmak oranı 1/17-18 civarı yapmak dengeli rahat içimi sağlıyor.Sürekli değil ama arada bir içilecek kahveler co-fermente kahveler.

Coffeedepartmentın tadım kartpostalları hem görsel hem tadımsal nasıl bir fincan içeceğimizi bence nokta atışı anlatıyor.Beni hep memnun etmiştir bu kartpostallar.Bilhassa kahveyi tanıtmakla kalmayıp fincanda nasıl bir profil olduğunu anlatması da çok güzel.

Benim için güzel bir deneyim oldu teşekkürler department.🙏

Ljen Lestari Anaerobik güzel kahve.
Fermenteliği yerinde olmuş kararında. Katmanlı bir tadı var. Pahalı kahve gibi hissiyatı var. Tadım notaları Frenk üzümü vişne fermente çilek söyleneni veriyor. Katmanlı asidite ama tatlılığı da yüksek gövdesi orta yüksek aftertast uzun epey beğendim.Bana iki yıl önce departmandan içtiğim anaerobik El Salvador El Gobiadoyu hatırlattı.
Demleme reçete:
Cmd 20 click
92 °C Uludağ premium su
Etkin 2- etkin filtresi
15,2 Gr/250 ml oran
50 ml 40 sn blooming sonrası 3 döküş
Süre 2:35

Costa Rica juanahute

Bayıldım.

Referans reçete ile demlediğim zaman orta yoğun gövde, orta alt asidite ve bunları dengeleyen bir tatlılık ile gerçekten bayıldım. Bir de clever ile deneyeyim dedim ama onda biraz daha sönük bir sonuç aldım. Devamında kahveyi 1 click daha ince öğüterek referans demleme süresinden yaklaşık 20sn kadar uzun bir demleme ile gövde biraz daha düştü ve asidite kendini daha belirgin bir halde belli etti. Bu hali ile çok hızlı tükettiğim için birden nasıl bitti? şaşkınlığı yaşadım. Çok iyi kahve

El Salvador El Borbollon çekirdeğini iki kez sipariş ettik arkadaşla... 2. Sipariş bize biraz daha koyu gelmişti ve ayarını tutturunca espressoda çok güzel sonuç aldığımı paylaşmak isterim.

El Salvador El Borbollon
Su: 91° 90 ppm (sweet water 3.1.3.1)
Oran:18/38
Değirmen: Philos
Sepet: IMS Competition Ridgeless 12-18 gr
Demleme: Standart 9 bar
Süre:38-45 saniye

***Shot sonrası metal kaşıkla dipten üste bolca karıştırın.

Bu şekilde istenmeyen tatların hiç olmadığı; saf kahve ve hafif sütlü çikolata notalarının hakim olduğu, orta yoğunlukta ve tatlılıkta, içimi hafif ve çok hızlı olan; aftertaste uzun güzel bir fincan elde edebilirsiniz.

Son düzenleme:
El Salvador El Borbollon çekirdeğini iki kez sipariş ettik arkadaşla... 2. Sipariş bize biraz daha koyu gelmişti ve ayarını tutturunca espressoda çok güzel sonuç aldığımı paylaşmak isterim.

El Salvador El Borbollon
Su: 91° 90 ppm (sweet water 3.1.3.1)
Oran:18/38
Değirmen: Philos
Demleme: Standart 9 bar
Süre:38-45 saniye

***Shot sonrası metal kaşıkla dipten üste bolca karıştırın.

Bu şekilde istenmeyen tatların hiç olmadığı; saf kahve ve hafif sütlü çikolata notalarının hakim olduğu, orta yoğunlukta ve tatlılıkta, içimi hafif ve çok hızlı olan; aftertaste uzun güzel bir fincan elde edebilirsiniz.
Sepet hangi model hocam?

Biraz geçse de Ciblek hakkında bir yorum olsun istedim.

Son zamanlarda Endonezya'dan gelen fermente kahvelerin sayısı arttı. Eğer genel olarak kaliteli fermente kahveleri seviyorsanız, beğeneceksiniz. Parlak bir asiditesi var. Aynı zamanda kırmızı meyvenin tatlılığı. Güzel asiditesi fermente tarafı de hafifleştiriyor.

Fermente kahve sevmeyen yine de asiditesinden zevk alacak.

Son düzenleme:
Geri