• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eduscho espresso çekirdeklerinde basınç çok az ve kahve çok hızlı akıyor

berkayaktas395

Barista
İsim
Berkay Aktaş
Daha fazla  
İsim
Berkay Aktaş
Merhaba, karaca coffee art 1101 (basınçsız sepet) ve kingrinder k6 kullanıyorum. önceki kahvelerde 38 click kullanıyordum, bu kahvede de ilk 38 denedim, kahve fazla kavrulmuş belliydi. kahve çok hızlı ve siyah kremasız akıyor, basıncı çok düşük. 36 denedim ve tüm gücümle tampledim olmadı, aynı şekilde 34 denedim yine hızlı aktı. kahvenin boşa gitmemesi için yarın tekrar deneyeceğim 32 click mi denemeliyim, ilk defa böyle durum yaşıyorum her türlü çekirdek denedim 38 clickten güzel sonuç aldım.

Merhabalar, bu makineyi (Karaca Coffee Art 1101) ben de kullanıyorum, kendisiyle epey uğraştığınızı gördüm bu yüzden sormak istedim:
Makineyi basınçsız sepet ile kullanıyorum. Akış süresini arttırabilmek için çeşitli öğütüm incelikleri denedim, son denediğimde basınç göstergesi kırmızıya geldi ve ideali tutturamasam da normalden daha uzun bir akış süresi alabildim. Fakat makine kahve 36 ml lere ulaştığında su vermeyi kesiyor, boş çalıştığında ön demleme dahil 90 ml lerde su vermesine rağmen. Böyle bir sorunla karşılaştığınız oldu mu? Karşılaştıysanız bir çözümü var mıdır?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhabalar, bu makineyi (Karaca Coffee Art 1101) ben de kullanıyorum, kendisiyle epey uğraştığınızı gördüm bu yüzden sormak istedim:
Makineyi basınçsız sepet ile kullanıyorum. Akış süresini arttırabilmek için çeşitli öğütüm incelikleri denedim, son denediğimde basınç göstergesi kırmızıya geldi ve ideali tutturamasam da normalden daha uzun bir akış süresi alabildim. Fakat makine kahve 36 ml lere ulaştığında su vermeyi kesiyor, boş çalıştığında ön demleme dahil 90 ml lerde su vermesine rağmen. Böyle bir sorunla karşılaştığınız oldu mu? Karşılaştıysanız bir çözümü var mıdır?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba,

Karaca nın makinesinde kullanmadım ama farklı marka giriş seviyesi makineyle başlamıştım bende
bu işin en temizi kahve pusulası kullanarak aldığınız tada göre optimumum yakalamaya çalışmak ve daha da önemlisi aslında sizin damak tadınız.

Kim bilir kaç tane deneme yapmıştım o makineyle işin sonunda şu oldu. İçtiğim espresso lezzetli miydi? Bence güzel miydi.? Sorularının cevabında her şey ve pusula zaten ya kahveyi incelt diyecek ya da kalınlaştır vb yönlendirecek sizi. (sadece şunu ekleyeyim genelde 18 gr lık sepette 20 gr civarı kahve kullanır çoğu kişi bende öyle yapıyorum bu denemeleri yaparken sepetinize göre kullanacağınız kahve gramını belirledikten sonra deneme sırası kahve gramınız sabit olsun. Kalan şeyleri değiştirip deneme yapın. )

Eğer değilse de kahve pusulası(internette aratıp bulabilirsiniz- espresso pusulası da var ama o ingilizce (espresso compass)) ile tekrar deneme yaparak en lezzetliyi yakalamak.
Zaten bir süre sonra yeni aldığınız çekirdekte dahi ne o pusulaya bakıyorsunuz ne de değirmendeki öğütüm kalınlıklarıyla çok oynuyorsunuz. bir iki denemede lezzet yakalanıyor.

Geri