• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dolma Kalem Severler

Bende dolma kalem başlığını görünce kayıtsız kalamayanlardanım, 1 adet Cross ATX'im var ama maalesef bu ara evde bulamıyorum... Parker Vector'üm var ama ucu beni pek memnun etmiyor.. 1 tane de Pierre Cardinim var (biraz ağır) ekip içinde favorim Cross yazımı çok keyifli ağırlığı ideal. Bu ara listemde Lamy LX ve Kaweco klasik Sport veya Perceo bakıyorum... mürekkep tercihim pelikan ve Cross, her ikisininde tonları kağıttaki tutuşu çok güzel.

Günlük yazım için ideal olmasa da haftasonları masaya oturduğumda özellikle KWZ Sheen Machine mürekkep serisini kullanıyorum. Her kağıtta tam performans vermiyor. Bu nedenle dolmakaleme uygun defter kullanmak gerek. Revnaklı mürekkep sevenler için çok iyi bir ürün. Tabi kuruması bir müddet zaman alıyor.

Okulda elyazısına alışmıştım. Bu açıdan dolmakalemle yazmak çok rahat benim için. Ama günlük kullanımda düz yazmaya çalışsam da ister istemez elyazısına kaçıyor genellikle.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220309_173303.jpg
    Screenshot_20220309_173303.jpg
    66.4 KB · Görüntüleme: 171
Bende dolma kalem başlığını görünce kayıtsız kalamayanlardanım, 1 adet Cross ATX'im var ama maalesef bu ara evde bulamıyorum... Parker Vector'üm var ama ucu beni pek memnun etmiyor.. 1 tane de Pierre Cardinim var (biraz ağır) ekip içinde favorim Cross yazımı çok keyifli ağırlığı ideal. Bu ara listemde Lamy LX ve Kaweco klasik Sport veya Perceo bakıyorum... mürekkep tercihim pelikan ve Cross, her ikisininde tonları kağıttaki tutuşu çok güzel.
Lx olduğuna emin misiniz hocam diğerleriyle baya baya fark aralarında ondan sordum.

Günlük yazım için ideal olmasa da haftasonları masaya oturduğumda özellikle KWZ Sheen Machine mürekkep serisini kullanıyorum. Her kağıtta tam performans vermiyor. Bu nedenle dolmakaleme uygun defter kullanmak gerek. Revnaklı mürekkep sevenler için çok iyi bir ürün. Tabi kuruması bir müddet zaman alıyor.

Okulda elyazısına alışmıştım. Bu açıdan dolmakalemle yazmak çok rahat benim için. Ama günlük kullanımda düz yazmaya çalışsam da ister istemez elyazısına kaçıyor genellikle.
Hocam Sheen Machine harikaymış. Fakat 2 rengi de yok kalmamış hiçbir yerde maalesef!

lamy lx ,ef ,crystal murekkep royal blue var ayrıca güzel kapaksız dolma kalem aramaktayım tavsiyelere açığım

İlkokul yillarimdan beri dolmakaleme meraklıyım. Aslında bu yazmayı sevmemden kaynaklanıyor. Filmlerde dolma kalem ve mürekkep gördüğümde çok ilgimi çeker. Örneğin: inglorious bastard filminde ilk çiftlik sahnesinde albayın eğer yanliş tespit etmediysem pelikan mürekkep ve dolma kalemi var, altın uçlu . ve yine schindler's list filminde ilk tren sahnesinde kayit memuru geliyor ve pelikan mürekkebini açıyor.

Lamy safari modelleri ve Lx marron . akışı muhtesem ve skip yapmiyorlar. ancak safari siyah kalemim camasir makinesinde yikaninca uc biraz akitiyor. Murat beyin tezgahindan gecmesi gerekiyor gibi. parker vector de var ancak flowing biraz sıkıntıli. hayalimdeki kalem ise pelikan m200. recine govdesine bayiliyorum.mekanizmasi cok ilgimi cekiyor.ayrica markanin eskiligi de cezbediyor.
Murekkeplerim parker quink mavi, pelikanin mavi, kirmizi, mor , siyah renkleri ve faber castellin deep sea green rengini kullaniyorum.

ben de yıllarca otomatik mekanizmalı saatler ve dolma kalemleri kovaladım. Sonra bu koleksiyon sevdamı sınırlayıp bırakmaya karar verdim. Almamaya özen gösteriyorum.

Koleksiyonerliğimi sanat ve sahafi eserler alanında; imzalılar ilk baskılar gibi sınırlı bir alanda sürdürüyorum. Tabi hala elimde birçok dolma kalem ve roller, tükenmezler var. Piyasadakilerden Lamy'nin piano black Dialog kalemini çok beğeniyorum. Paladyumdan bir gövde. Ve son derece modernize edilmiş bir geleneksellikte dolma kalem...

Benim en sevdiğim dolma kalemlerinden biri Mont Blanc classique Meisterstrück 144 1960-1970 lerden kalma bir model. Dolma gibi kalın olanlarından değil. Bendeki çizim yapmaya uygun normal olan kalınlıkta olanı...

Çok eski olduğu için arada sırada ucunu çıkarıp temizliyorum v.s ara ara bakım istiyor.

1 yok ama 2'yi bulup aldım. Revnak gibi güzel şey yok :)

Kesinlikle. 👌🏻 Yazıda çok sevdiğim türden estetik hava yaratıyor. Kötü yazının bile gideri oluyor. 😂😂

Şu defterle daha iyi yazım ve görsel etki mümkün:
rhodia-bloc-no-18-memo-pad.jpg

Çoğu defterde revnak etkisi görülemiyor. Bu nedenle dolmakaleme uygun defterde kullanmak en iyisi.
Birkaç sene önce ucuza bulunca koliyle almıştım bu defterden. 😂😂 Çünkü gittikçe kağıt içerikleri de değişti çoğu markada. Bu da kağıt mı, plastik dönüşümden elde edilen sahte kağıtlar mı sorusunu ortaya çıkarıyor ister istemez. Bu nedenle iyi defter görünce modum direk stokçu oluyor. 🤭

son dönem hastalığım Lamy safari special editionları toplamak, her yıl çıkan özel renkler kapışılıyor sonradan bulmak zor oluyor. Neon coral, Dark Lilac, Petrol gibi renkleri zor da olsa topladım.

Pelikan m 200 medium , sedef yeşili ,kendinden pistonlu ,eşimin dogum gunu hediyesi olan kalemimi bugun kullanmaya basladim . Akiciligi muhtesem, adeta şiir gibi. faber castell von graf deep sea green murekkep ile de uyumu guzel oldu .

Amazon.com.tr'den 10'da 1 fiyata (150 TL) :)))) aldığım Faber Castell Ondoro ve mürekkeplerin F/P'si olan Waterman'den bir mürekkep ;)))

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-05-10 at 15.33.14.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-10 at 15.33.14.jpeg
    83.4 KB · Görüntüleme: 121
Amazon.com.tr'den 10'da 1 fiyata (150 TL) :)))) aldığım Faber Castell Ondoro ve mürekkeplerin F/P'si olan Waterman'den bir mürekkep ;)))

Öyle fırsatlarda stok varsa haberdar edin lütfen 😅 10'da 1 fiyata forum da faydalansın

Pelikan m 200 medium , sedef yeşili ,kendinden pistonlu ,eşimin dogum gunu hediyesi olan kalemimi bugun kullanmaya basladim . Akiciligi muhtesem, adeta şiir gibi. faber castell von graf deep sea green murekkep ile de uyumu guzel oldu .
Bir kaç fotoğraf paylaşır mısınız.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220511-235904.png
    Screenshot_20220511-235904.png
    595.1 KB · Görüntüleme: 87
Ben de kendi çapımda ilgiliyim. Babamın kullandığı kalemleri merak edip bulmamla başladım. Parker 45 (4), Sheaffer School Fountain Pen (5), Platinum Preppy (4), Platinum Plaisir (3), Kaweco Sport (2), Pelikan Twist, Scrikss 477 Pera, Scrikss 77 ve hanımımın hediyesi Lamy Safari kalemlerimi mümkün mertebe kullanıyorum. Sınıf defterine yazarken arkaya geçmemesi için Platinum'un 0.2 uçlarını kullanıyorum. Dedemden kalan bir Pelikan 120 ve annemden aldığım Scrikss 84 var ama çok kötü durumda olduğu için ikisi de kullanamıyorum.

Mürekkeplerden Pelikan 4001 serisinin hepsini aldım. Waterman mavi ve yeşil var. Parker Quink mavi-siyah da aldım. Ne yazık ki en çok kullandığım 0.2 uç bütün mürekkeplerimle iyi anlaşmıyor.

Son düzenleme:
Ben de kendi çapımda ilgiliyim. Babamın kullandığı kalemleri merak edip bulmamla başladım. Parker 45 (4), Sheaffer School Fountain Pen (5), Platinum Preppy (4), Platinum Plaisir (3), Kaweco Sport (2), Pelikan Twist, Scrikss 477 Pera, ve hanımımın hediyesi Lamy Safari kalemlerimi mümkün mertebe kullanıyorum. Sınıf defterine yazarken arkaya geçmemesi için Platinum'un 0.2 uçlarını kullanıyorum. Dedemden kalan bir Pelikan 120 ve annemden aldığım Scrikss 77 var ama çok kötü durumda olduğu için ikisi de kullanamıyorum.

Mürekkeplerden Pelikan 4001 serisinin hepsini aldım. Waterman mavi ve yeşil var. Parker Quink mavi-siyah da aldım. Ne yazık ki en çok kullandığım 0.2 uç bütün mürekkeplerimle iyi anlaşmıyor.
Çok güzel kalemleriniz varmış,nice güzel günlerde kullanmak nasip olsun.
Dedemden kalan bir Pelikan 120 ve annemden aldığım Scrikss 77 var ama çok kötü durumda olduğu için ikisi de kullanamıyorum.
Şu güzellikler belki de restorasyon görürse sizlerin yeniden kullanımına uygun hale gelebilir,firmalarla bir iletişime geçebilirsiniz isterseniz.Boyle hikayesi güzel olan ürünlerde yardımcı olabiliyorlar.Benim de Scrikks Heritage Platinum ve Titanium M uç dolmalarım ve yine Heritage siyah altın roller ım var ama hepsi uzun zamandır atıl durumda ne yazık ki.Rhodia,tomoe ve leuchturm kağıtlarım da aynı şekilde,buna çok üzülüyorum ama başlığı görmek beni çok mutlu etti.

Geri