Merhaba,
V60 ile yaptığım demlemelerin hemen hepsinde hem acı hem de ekşi tatlar alıyorum.
Kazboyunlu demliğim yok, elimden geldiğince yavaş döküm yapmaya çalışıyorum.
Hassas tartım var, ölçülere dikkat ediyorum.
Orkun Üstel ve James Hoffman yöntemlerini denedim.
Farklı kahvelerle, önce hazır öğütülmüş, sonra da kendim öğüterek denemeler yaptım.
Zaman zaman ekşilikten kurtulsam da acılığın önüne geçemedim.
Filtre kağıdı olarak 100'lü Hario kullanıyorum ve demlemelerim 4 dakikayı geçiyor, süreyi düşüremedim.
Artık son çare olarak buna suç buluyorum, sanırım süre uzayınca bu şekilde oluyor.
Tavsiyeleriniz ve eğer problem filtre kağıdındansa önerebileceğiniz filtre kağıdı var mıdır?
Cafec Traditional düşünüyordum ama onda da hatalı bir seri var sanırım.
Yeni alacağım filtre kağıdında da aynı sonucu alırsam, artık kahve demleyemediğime inanmaya başlayacağım
V60 ile yaptığım demlemelerin hemen hepsinde hem acı hem de ekşi tatlar alıyorum.
Kazboyunlu demliğim yok, elimden geldiğince yavaş döküm yapmaya çalışıyorum.
Hassas tartım var, ölçülere dikkat ediyorum.
Orkun Üstel ve James Hoffman yöntemlerini denedim.
Farklı kahvelerle, önce hazır öğütülmüş, sonra da kendim öğüterek denemeler yaptım.
Zaman zaman ekşilikten kurtulsam da acılığın önüne geçemedim.
Filtre kağıdı olarak 100'lü Hario kullanıyorum ve demlemelerim 4 dakikayı geçiyor, süreyi düşüremedim.
Artık son çare olarak buna suç buluyorum, sanırım süre uzayınca bu şekilde oluyor.
Tavsiyeleriniz ve eğer problem filtre kağıdındansa önerebileceğiniz filtre kağıdı var mıdır?
Cafec Traditional düşünüyordum ama onda da hatalı bir seri var sanırım.
Yeni alacağım filtre kağıdında da aynı sonucu alırsam, artık kahve demleyemediğime inanmaya başlayacağım