Coffylog
Barista
Arkadaşlar merhabalar. Resimde görünen noname bir değirmene sahibim. Uzun bir süre önce Aliexpress'ten almıştım. Benim sorum, bu değirmenden 1zpresso Q Air modeline geçersem hissedilir bir fark yaşar mıyım? Şöyle ki; açık söylemek gerekirse tadım konusunda ya damağım çok gelişmiş değil ya da değirmen bu konuda yetersiz geliyor ve tadım notalarını çıkartamıyor ya da bir yerlerde yanlışlık yapıyorum. Zira birçok farklı döküş stili, öğütüm ayarı, çekirdek denedim fakat o notaları alamıyorum. Ama öyle acı, kötü demlenmiş, çiğ tadım veren kahveler de içmiyorum. Elbette bir comandante kinu veya farklı üst seviye değirmenlerden çıkan kahveler kadar değil fakat biraz olsun o tadım notalarını ve aromalarını almak istiyorum ve nitelikli kahvenin olayının da bu olduğunu düşünüyorum. Demlemelerimde süre olarak sorun yaşamıyorum, tıkanmalar olmuyor değirmenin de homojen öğüttüğünü düşünüyorum (bana göre) Hario bol poşet ve hario plastik v60 kullanıyorum.
Sizce değirmeni değiştirmeli miyim yoksa çözümü farklı yerlerde mi aramalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sizce değirmeni değiştirmeli miyim yoksa çözümü farklı yerlerde mi aramalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.