• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Commandante red clix deki öğütüm kademelerinin diğer değirmenlerdeki karşılıkları

arkadaşlar ben ilk gün demlediğim kahve gibi kahveleri zaten yapıyorum. başladığım bütün işlerde en alası olması için çabalarım,okur- araştırır,denemeler yapar kendi yeteneklerimi de katarım. ama burda o kadar çok değişken varki deneme yanılma payını, minimuma indirip üzerine koyabileceğim şeylerde çalışmak istiyorum. o kadar tecrübeli arkadaş var, istiyorum ki genel başlangıç için bazı sabit referanslar oluştursunlar. mesela
erikli su iyidir
molentte 38 klik ile başlayın
kasuya yöntemi daha temiz demleme yapar
şu marka kahveyi alın onunla uzunca denemeler yapın
şu kağıdı kullanın vs vs vs

mesela dün kasuya nın 25 gr kahveyi 30sn blooming yapıp gerisini 300ml ye tek seferde tamamladığı bir yöntemi izledim. burda teknik çok basit dimi. teknik karışıklığını ortadan kaldırdık. geriye su sıcaklığı, kahve çekirdeğinin niteliği kaldı.oyna oyna oyna keyif bizim. burada daha kahveyi hangi ayarda öğüteceğimizin referansını oluşturamıyoruz. commandante yi almicam özellikle. kopya işler yapmaktan hoşlanmıyorum. video izleyip ha bak 40 klikte öğüttü, şu suyu kullandı, şu filitre şu kahve....tamam hepsi bende var.. eee geriye ne kaldı. işin mantığını anlayıp yaratıcılık ortaya çıkarmak gerek sanırım bunu tek başıma halledecem (y)
Bence siz kahve demleme konusunu ve parametrelerini tam olarak doğru yere oturtmadan bu yorumları yapıyorsunuz.
Tüm parametrelere bir bütün olarak bakmanız lazım. Çekirdeğin kendisi, öğütümü, kullanılan su, oran, sıcaklık, dripper, filtre, döküş vs birbirinden ayrılmaz parametrelerdir. Tek başına öğütümün gerçekten bir manası yok.
Aynı öğütüm ile suyu değiştirin, sıcaklığı değiştirin sonuç tamamen değişir, herşeyi sabit tutun 1 değil 2 döküş yapın yine değişir.

Naçizane önerim kendinize bir başlangıç noktası belirleyin, en basit hali ile bir reçete kullanın ve aldığınız çıktıya göre reçeteyi revize edin. Bu reçeteyi ne kadar tutarlı ve tekrarlanabilir yapabilirseniz çıktıyı yorumlayıp aksiyon almak o kadar basitleşir.

1 örnek vereyim,

Yıkanmış çekirdekler için
V60 plastik dripper
Cafec traditional filtre
Comandante 24 click
30/500
94c su (80mg/l gh, 50 mg/l kh)
60ml bloom + 45. sn 435ml 1.45 sn. Döküş sonu.

Buradan aldığınız çıktıya göre neyi değiştirirseniz sonuç ne olura kafa yorarsanız click referansı aramanıza gerek kalmaz.

Uygun klik değeri kahve çeşidine kavurma derecesine göre değişiyor ben şahsen kahve çekirdeği değiştirdikçe 2-3 demlemede ancak en doğru klik değerini ve/veya demleme reçetesini bulabiliyorum sonuç olarak söz konusu tabloya kahve ismi de eklemek gerekir işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Bence damağınıza güvenin ve demlendiğiniz kahveden zevk almaya bakın doğru değerleri de deneme yanılma yöntemiyle bulun.

Geri