• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

ÇOK’LU DEMELEME

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tamar

Barista
İsim
Hilmi
Daha fazla  
İsim
Hilmi
Değirmen
Comandante MK4
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Arkadaşlar Merhaba …
Şimdiye kadar incelemiş olduğum kahve demleme önerileri tarifleri uygulamaları hepside tek kişilik demleme üzerine lakin çoklu olarak bir demeleme yöntemine hiç denk gelmedim.

Mesela ben hergün 2 kişilik demleme yapıyorum eşim ile kendime yaklaşık 600 gr Su ile V60 demliyorum ancak Kaç gr Kahve kaç ml bir 30 sn bekleyiş bunlar hep merak söz konusu benim için bilgilenirizi paylaşırsanız sevinirim yada tek tek demlemek dahamı mantıklı

James Hoffmann’ın The Ultimate metoduna bakabilirisiniz. Youtube’da hem orijinal videosu hem de deneme videoların var. 30gr 500ml ile çıktı alıyorsunuz.

Aynı zamanda calculate.coffee sitesinden de yardım alabilirsiniz. Orada da metodlar var ve süre, demleme adımları, döküş miktarları hakkında yardımcı olacaktır.

James Hoffmann’ın The Ultimate metoduna bakabilirisiniz. Youtube’da hem orijinal videosu hem de deneme videoların var. 30gr 500ml ile çıktı alıyorsunuz.

Aynı zamanda calculate.coffee sitesinden de yardım alabilirsiniz. Orada da metodlar var ve süre, demleme adımları, döküş miktarları hakkında yardımcı olacaktır.
Rica etsem link paylaşabilirmisiniz ?

Selam ben hep iki kişilik demliyorum.
Genel olarak 30/510 yada 1/17 iyi oluyor.
Kahveye göre değişiyor blooming ama 80-90 ml genelde iyi.

Günün kahvesi kısmında paylaşımlarım oldu ilham verebilir.

Selam ben hep iki kişilik demliyorum.
Genel olarak 30/510 yada 1/17 iyi oluyor.
Kahveye göre değişiyor blooming ama 80-90 ml genelde iyi.

Günün kahvesi kısmında paylaşımlarım oldu ilham verebilir.
Kardeşim Hızır gibisin valla çok kafama takıldı son zamanlar da inceliycem paylaşımlarını eşim ile beraber içiyoruz kendi kafama göre metod yapmaya çalışıyorum ama sanırım tutturamadım süre çok uzayıncada hoş olmayan tadlar çıkıyor gibime geldi

Ben de hep 30/500 demliyorum. En çok çelik Kalita 185 kullanıyorum, arada da V60/crystal eye.

Standart başlangıç tarifim 90 ml/45 saniye bloom, sonra 1:15'e kadar 300'e tamamlıyorum.
30 saniye bekledikten sonra yine 500'e tamamlayana kadar tek döküş.

Çok özel kahveler hariç hemen her çekirdekte güzel sonuç alıyorum böyle.
Değişiklik gerektiğinde de döküşten/süreden çok sıcaklık veya öğütümle oynuyorum.

Ben de hep 30/500 demliyorum. En çok çelik Kalita 185 kullanıyorum, arada da V60/crystal eye.

Standart başlangıç tarifim 90 ml/45 saniye bloom, sonra 1:15'e kadar 300'e tamamlıyorum.
30 saniye bekledikten sonra yine 500'e tamamlayana kadar tek döküş.

Çok özel kahveler hariç hemen her çekirdekte güzel sonuç alıyorum böyle.
Değişiklik gerektiğinde de döküşten/süreden çok sıcaklık veya öğütümle oynuyorum.
Teşekkürler üstadım Kalita 185 Çelik önerirmisiniz son zamanlarda alsammı diye düşündüğüm bir ekipman maalesef araştırdım birçok yerde stok yok ama eğer ondan ziyade önerinizde varsa sevinirim

Selamlar,
Ben genelde normalde kullandığım kalınlık ayarını 1klik kalınlaştırıyorum 1/16 oran ilk döküş kahvenin 3 katı 30 sn blooming ardından yavaş tek döküş yapiyorum, geniş dairesel döküş yapiyorum döküşü 1.30 gibi bitiriyorum.

Selamlar,
Ben genelde normalde kullandığım kalınlık ayarını 1klik kalınlaştırıyorum 1/16 oran ilk döküş kahvenin 3 katı 30 sn blooming ardından yavaş tek döküş yapiyorum, geniş dairesel döküş yapiyorum döküşü 1.30 gibi bitiriyorum.
Bu metodu denediğimde ısı 90 üstü olunca kahvede acı tadlar hissetmiştim

Bu metodu denediğimde ısı 90 üstü olunca kahvede acı tadlar hissetmiştim
Deneyerek kendinize uygun hale getirebilirsiniz kalınlık arttirabilir, ilk döküşteki su miktarini biraz daha arttirabilir veya son döküşu daha küçük daireler sonrasida ortadan direkt doküs yapabilirsiniz

Geri