brew'bartender
Barista
- İsim
- Hüseyin
Daha fazla
- İsim
- Hüseyin
- Espresso Makinesi
- Rocket Appartamento
- Değirmen
- Rocket Faustino 3.1, Commandant American Cherry MK3
- Ekipmanlar
- Hario V60 metal, Moccamaster, Aeropress Go, Fellow Stagg Demleme Kiti Pour Over - Graphite, Bialetti Venüs 6 Cup Moka Pot
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
Arkadaşlar merhaba, yeni bir espresso kullanıcısı olarak
Faustino değirmende çeşitli inceliklerle çekimler ile deneme yapmama rağmen:
3-5 aralıklarda hızlı akış(20 snde 60ml çıktı, 18 gr kahve ile) ve kanallama
2-3 aralıklarda akışı yavaşlatsam da bu sefer kahve Türk kahvesi kıvamında ve yine kanallanma ile karşı karşıya kalıyorum,
Bunu önlemek için yaptıklarım,
Çekim sonrası portafiltrede uzun bir WDT ile karıştırma, leveler ile düzleme Tamperı yüksek ve düşük basınçlarda defalarca denememe rağmen naked portafiltre ile ortalığın ağzına sıçıyorum afedersiniz.
Kendi şüphelerim:
1.Rocket Appartamento cihazının stok basıncının yüksek olduğu söylentisine birkaç yerde denk gelince bir adet pressure gauge söyledim amazondan gelince kontrol edip akabinde ona göre basınç ayarı yapmak
2. Daha övülen IMS comp/ultrafine (öneri var ise açığım) tarzı bir sepet alıp denemek
Ben başka çözümler düşünemedim, tecrübe eden ve yardımcı olabilecek arkadaşlarımız var ise yardımcı olana müteşekkir olurum, bir el atıverin,
Saygılar,
Faustino değirmende çeşitli inceliklerle çekimler ile deneme yapmama rağmen:
3-5 aralıklarda hızlı akış(20 snde 60ml çıktı, 18 gr kahve ile) ve kanallama
2-3 aralıklarda akışı yavaşlatsam da bu sefer kahve Türk kahvesi kıvamında ve yine kanallanma ile karşı karşıya kalıyorum,
Bunu önlemek için yaptıklarım,
Çekim sonrası portafiltrede uzun bir WDT ile karıştırma, leveler ile düzleme Tamperı yüksek ve düşük basınçlarda defalarca denememe rağmen naked portafiltre ile ortalığın ağzına sıçıyorum afedersiniz.
Kendi şüphelerim:
1.Rocket Appartamento cihazının stok basıncının yüksek olduğu söylentisine birkaç yerde denk gelince bir adet pressure gauge söyledim amazondan gelince kontrol edip akabinde ona göre basınç ayarı yapmak
2. Daha övülen IMS comp/ultrafine (öneri var ise açığım) tarzı bir sepet alıp denemek
Ben başka çözümler düşünemedim, tecrübe eden ve yardımcı olabilecek arkadaşlarımız var ise yardımcı olana müteşekkir olurum, bir el atıverin,
Saygılar,