• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Chanelling/kanallanma ve hızlı akış (Appartamento)

brew'bartender

Barista
İsim
Hüseyin
Daha fazla  
İsim
Hüseyin
Espresso Makinesi
Rocket Appartamento
Değirmen
Rocket Faustino 3.1, Commandant American Cherry MK3
Ekipmanlar
Hario V60 metal, Moccamaster, Aeropress Go, Fellow Stagg Demleme Kiti Pour Over - Graphite, Bialetti Venüs 6 Cup Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Arkadaşlar merhaba, yeni bir espresso kullanıcısı olarak
Faustino değirmende çeşitli inceliklerle çekimler ile deneme yapmama rağmen:
3-5 aralıklarda hızlı akış(20 snde 60ml çıktı, 18 gr kahve ile) ve kanallama
2-3 aralıklarda akışı yavaşlatsam da bu sefer kahve Türk kahvesi kıvamında ve yine kanallanma ile karşı karşıya kalıyorum,
Bunu önlemek için yaptıklarım,
Çekim sonrası portafiltrede uzun bir WDT ile karıştırma, leveler ile düzleme Tamperı yüksek ve düşük basınçlarda defalarca denememe rağmen naked portafiltre ile ortalığın ağzına sıçıyorum afedersiniz.
Kendi şüphelerim:
1.Rocket Appartamento cihazının stok basıncının yüksek olduğu söylentisine birkaç yerde denk gelince bir adet pressure gauge söyledim amazondan gelince kontrol edip akabinde ona göre basınç ayarı yapmak
2. Daha övülen IMS comp/ultrafine (öneri var ise açığım) tarzı bir sepet alıp denemek

Ben başka çözümler düşünemedim, tecrübe eden ve yardımcı olabilecek arkadaşlarımız var ise yardımcı olana müteşekkir olurum, bir el atıverin,
Saygılar,

Selamlar
Rocket mozzafiato kullanıcısı olarak hızlı akışla benimde karsilastigim zamanlar oldu. Bunu espresso da doğru çekirdek ile aştım. Bu yüzden başka sebeplerden de olabilir ama ben farklı ogutuculerde çok başka değişkenlerde testler yaptim.
Doğru çekirdek olunca cicek gibi oluyor :)
Sizde sorun çekirdek kaynaklı olmayabilir elbette ama bunu da test edebilirsiniz.

Giotto ve faustino kullanıyorum. Bir kaç çekirdekte benzerleri olmuştu ilk zamanlarda onlar da çok iyi kahveler değillerdi. Aynı zaman diliminde elimdeki diğer iyi çekirdekler öyle sorun vermemişti. Önerim farklı çekirdekler denemeniz. Sonra diğer değişkenlere bakılabilir. Bir de appartamento espressopwefettodan basınç ayarlı çıktığını sanıyorum. Makine araştırırken bunu söylemişlerdi. 9 olarak geliyor. Şu anda dahi farklı çekirdekler denediğimde aynı processlwri yaptığım halde akış farklı olabilir.

çekirdek kısmı hiç aklıma gelmemişti, açıkçası şimdi Sezy'nin espresso paketi ulaştı elime onları denerken bir gözlem daha yapıp kontrol edeceğim.

Geri