• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Adado

Timemore C2 almıştım, çok teşekkür ederim.
Öyleyse yukarıları yeniden bi okuyayım :)
Tekrar iyi günlerde kullanın, hic yukarılara kadar zahmet etmeyin ben size ozet geceyim,

10 sn 60 ml döküş
30 saniyeden sobra 171 ml e tamamlama tahmini dokme islemi 58 ile 60. Saniye arasinda bitiyor.
1.20 saniyede yeniden başlayıp 304.5 ml'e tamamlama 2.20 gibi bitiş

Kavurucunun tarifini ben beceremedim direk eksi fincan çıkardım:) Bunun en büyük sebebi ekipmana yeni yeni alışmam. Parçalı döküşlerde hata o kadar fincana yansımıyor :)

paketin sonlarına yaklaştığım için bitmesine üzülüyorum o yüzen TK ve aeropress demlemeri yapıyorum şu günlerde. şu zamana kadar TK denediğim çekirdeklerin en iyisi bu oldu. tavsiye ederim.

7 nisan kavrumlu paketle filtre denemeleri yapıyodum ki o sıralarda robot geldi. Espresso için aldığım el diablo hemen eriyip gidince acaba adado nasıl olur diye düşünüp denedim. 1:2.4 gibi oranlarda çok tatlı ve canlı shotlar aldım. Espresso performansı böyle iyi olunca da bir daha filtre yapmadan bitirdim pakedi

7 nisan kavrumlu paketle filtre denemeleri yapıyodum ki o sıralarda robot geldi. Espresso için aldığım el diablo hemen eriyip gidince acaba adado nasıl olur diye düşünüp denedim. 1:2.4 gibi oranlarda çok tatlı ve canlı shotlar aldım. Espresso performansı böyle iyi olunca da bir daha filtre yapmadan bitirdim pakedi
Adado' dan yaptığım espressoyu içerken okudum mesajınızı, bende çok yakıştırdım, v60tan da kalitadan da daha keyifli oldu benim için

Etiyopya Adado
Etiyopya Hambella
Etiyopya Kochere

ucunden de nerdeyse ayni tadim notlari aliyorum.ayda kisisel olarak 1 kg civari kahve tuketen birisiyim.yani az cok v60 demlemeyi iyi bildigimi dusunuyorum.kahve cekirdekleri koyu kavurum.

en son adadoyu actim yaklasik 15 gundur bekliyordu.fakat o da buyuk hayal kirikligi yaratti.

ne yazik ki bu aldigim cekirdeklerle beraber celsius defteri bir daha acilmamak uzere kapanmistir..
+ aynı şekilde

Yazılanları uygulamama hatasına düştüm. 7 Nisan kavrumu, kokuda tatlılık var ama standart tarifimle gövdeli ve çok bitter bir sonuç çıktı. Tadım notlarına uzaktan yaklaşamadım. Deneyecekler normalde kullandıklarından daha kalın öğütüm ve düşük su oranı ile başlasın derim.
Yüksek beklenti ile başlayınca kendi adıma hayal kırıklığı yaratan bir çekirdek oldu.
Taşkesti su kullanıyorum, belki bu çekirdek ile kimyaları tutmuyordur.

Bu çekirdek beni bir miktar üzdü... Elde ettiğim fincanlar yine fena değil ama daha önce içenlerin yorumlarına bakınca beklenti çok yüksekti.

Çekirdekle ilgili görüş bildirmeden önce Şubat ayında geçirdiğim Covid sebebiyle tat duyumun değiştiğini belirtmek isterim. Covidden sonra V60 ve immersiondan alamadığım zevki delterde alıyorum ve demlemelerimin çoğunluğu da o şekilde olmaya başladı haliyle.

11 Nisan kavrumlu Adado'yu dün Immersion ile bugün de Delter ile denedim. Daha önce aldığım Adado'ya göre kesinlikle daha koyu kavrulmuş. Doğal olarak tada etki etmiş. Kuru kokusu mest etmesine rağmen daha önce Adado'dan aldığım zevki maalesef alamadım. Bu durum çekirdeğin geçen sefere göre biraz daha koyu kavrulmasından mı kaynaklı benden mi bilemiyorum tabi. Net olarak alabildiğim tek tadım notası bal oldu. İçimi bayacak kadar tatlıydı. İyi ki daha önce çok hoşuma gitti diye açgözlülük edip yüksek gramajlı almamışım. Farklı reçeteler deneyeceğim ama şimdilik çok umutlu değilim.

Bu kahveyi cmd 25 klik buzdagi su 90 derece 16 gr kahveye 240 ml su, 50 ml blooming ardindan 1.30 a kadar tek dokus olarak demliyorum. Icilebilir standart bir kahve. Ogutumu inceltince asiditeden icilmiyor, kalinlastirinca pekmez gibi tatli oluyor. Hicbir tadim notasini alamadim malesef.

Bence arada kaynadı bu konu. Kahvede kesinlikle bir sorun olduğunu düşünüyorum. Çoğu kişi de aynı fikirde gibi.

Ben de kavrumda problem olduğunu düşünüyorum. 15 günü geçmesine rağmen bariz acı tad var. Zaten paketi açınca da inceden bir yanık kokusu geliyor maalesef.

Bu kahveyi cmd 25 klik buzdagi su 90 derece 16 gr kahveye 240 ml su, 50 ml blooming ardindan 1.30 a kadar tek dokus olarak demliyorum. Icilebilir standart bir kahve. Ogutumu inceltince asiditeden icilmiyor, kalinlastirinca pekmez gibi tatli oluyor. Hicbir tadim notasini alamadim malesef.
Sanırım bu toplu alımlarda sorun oluyor . Önceden kullanan daha memnun ama topluda Alımda memnun kalinmiyor
🙄

Sanırım bu toplu alımlarda sorun oluyor . Önceden kullanan daha memnun ama topluda Alımda memnun kalinmiyor
🙄
Kahvede sorun mevzusuna girmeden şunu ileteyim. Toplu alım öncesinde yapılan bir alım. 6 ay önce başka bir profilde kavrulmuş artık başka bir profilde kavruluyor sonucunu çıkarıyorum ben linkteki arkadaşın yorumundan. Toplu alım oldu kalite düştü değil yani.

Aralık ayında bu kahve hakkında yazdığım nota ve reçeteye bakınca farklı olduğu bariz belli oluyor zaten. Ama aynı adado denmesi biraz kötü bir durum bence.

Kahvede sorun mevzusuna girmeden şunu ileteyim. Toplu alım öncesinde yapılan bir alım. 6 ay önce başka bir profilde kavrulmuş artık başka bir profilde kavruluyor sonucunu çıkarıyorum ben linkteki arkadaşın yorumundan. Toplu alım oldu kalite düştü değil yani.
Bence kavrumlar arasında tutarsızlık mevcut. Bana gelen Adado asla isli, yanık, acı değil. Yani farklı partilerde farklı sonuçlar çıkmış gibi. Kahvenin kavrum profili 6 ay öncesine göre değişmiş olabilir o ayrı bir konu. Aynı lezzette de değil zaten. Ama kimisinde yanık, kimisinde normal bu kahveler. Bende de Burundi Businde çok koyu ve bitter mesela.

Bence kavrumlar arasında tutarsızlık mevcut. Bana gelen Adado asla isli, yanık, acı değil. Yani farklı partilerde farklı sonuçlar çıkmış gibi. Kahvenin kavrum profili 6 ay öncesine göre değişmiş olabilir o ayrı bir konu. Aynı lezzette de değil zaten. Ama kimisinde yanık, kimisinde normal bu kahveler. Bende de Burundi Businde çok koyu ve bitter mesela.
Adado bende de yanık veya isli değil çok aromatik fincanlar çıkmasa da acılık, bitterlik hiç almadım

Adado bende de yanık veya isli değil çok aromatik fincanlar çıkmasa da acılık, bitterlik hiç almadım
Ben de acı tatlar almıyorum kahveden. Baya da tatlı hatta. Ama eski Adado değil kesinlikle.

Geri