Çok doğru diyorsunuz.Tanış bir arkadaşımız kefili ile teknik servis güvencesini aldim.Bana tüm akşamı bakımı yapıldı sorunsuz kullanabilirsin denildi.Bende internette bulamadım bu modeli.Fotoya bakarak "süper makine, sakın kaçırmayın"
diyecek bir babayiğit yoktur.
Makinenin ticari işletme için uygun olduğu aşikar.
Kullanım- eskime durumu işin uzmanı tarafından incelenerek size bilgi verilebilir.
Makine durumunu anlamak için belki 100 tane soru sormak gerekir.
Hatta soru yetmez tornavidayla açarak içine bakmak bazı testler yapmak gerekir.
Espresso makinesi tamiri yapan servise gitmeli veya oradan bir personel sizinle makineyi almak üzere gelmeli.
Araba alımı gibi düşünebilirsiniz. Çok ucuz kelepir makine alarak pişman olmak mümkün.
Ev tipi espresso makineleri için benzer durumu yaşadım. Bazı makinelere kahve bile koymadım. Doğrudan çöpe gitti. Bazısı o kadar berbat haldeydi.
Evet anladım demek istediğinizi.Bu kısmı bende bilmiyorum sadece yakın bir arkadaşımız vasıtası ile teknik servisten güvencesini aldik.Bakımları tamamen yapıldığı arıza çıkarmayacağı söylendi.İçini açıp bakma gibi bir şansım olmadı.Sadece bu fotoğrafa bakarak nasıl yanıt verebiliriz.
Kazan 1 parmak kireç kaplı ise ya da ne bileyim delik varsa.
Ya da daha önceden delinmiş bir parça sunfix ile yamanmışsa... Mesela.
Alternatif bakın, tek yere bağlı kalmayın.Evet anladım demek istediğinizi.Bu kısmı bende bilmiyorum sadece yakın bir arkadaşımız vasıtası ile teknik servisten güvencesini aldik.Bakımları tamamen yapıldığı arıza çıkarmayacağı söylendi.İçini açıp bakma gibi bir şansım olmadı.
Bunda ekran da var sanırım.Ne alacağım konusunda çok kararsız kaldım
ben de kahvesiyle ön planda olmayan butik bir işletmeciyim. barista eğitimim de var, her türlü cihazı kullanabilirim ancak tecrübelerim ışığında ticari bir tam otomatik bir makine tercih ettim.Mara ve işletme..??? Makara yapmayın daa.
Arkadaşlar bura bir işletme. Evde fantastik denemeler yapmıyorsunuz. En kötü ihtimalle shot timer, daha çokomellisi volümetrik bir makina olmalı. 5 hatta 7lt üstü kazan olmalı. 1 adet kahvenin çıkışı; siyah ise 1,5, sütlü ise 2dk altında olmamalı, servis sıcaklığı 55 C üstü olmalı.
Bu arada o kahveler o menüye girince, bir gün olmaz, iki gün olmaz sonra bir bakarsın 7-8 kişilik masa bir sipariş geçer, o ufak makinalarla apışır kalır barista. N'apacaksınız, çıkardığınız kahveleri tek tek mi yollayacaksınız masaya. Dalga geçerler valla. Eee, tümünü bir yollamak için bekletseniz ilk çıkanlar soğuyacak. O yüzden en az 2 gruplu, yukarıda da dediğim gibi 5 hatta 7lt üzeri boilerli bir makina gerek.
Tüm bu geyiği boş verin de; değirmen işini çözdünüz mü @YeniGurme ???
Makinadan daha önemlisi, değirmendir.
Arkadaşa bunu yazdık zaten daha öncede konu açtı ısrarla baristam var kendimiz yapabilecegimiz makina istiyoruz dedi kendi bilir.ben de kahvesiyle ön planda olmayan butik bir işletmeciyim. barista eğitimim de var, her türlü cihazı kullanabilirim ancak tecrübelerim ışığında ticari bir tam otomatik bir makine tercih ettim.
Evde yaptığımız işler yanlış mı oluyor acaba. 20..25 saniye? kanun olarak kabul etmiştik. Makine sıcaklığını minimum (80) olarak kullanıyorum. Koyu kavrum için düşük sıcaklık. Açık kavrum için yüksek gerekiyor diye belirlemiştim1 adet kahvenin çıkışı; siyah ise 1,5, sütlü ise 2dk altında olmamalı, servis sıcaklığı 55 C üstü olmalı.
Sipariş hazırlanma süresinden bahsediyor, shot alma süresi değil.Evde yaptığımız işler yanlış mı oluyor acaba. 20..25 saniye? kanun olarak kabul etmiştik. Makine sıcaklığını minimum (80) olarak kullanıyorum. Koyu kavrum için düşük sıcaklık. Açık kavrum için yüksek gerekiyor diye belirlemiştim
Adisyonun baristanın önüne gelmesinden, kahvenin tezgaha konmasına kadar geçen süre.Evde yaptığımız işler yanlış mı oluyor acaba. 20..25 saniye? kanun olarak kabul etmiştik. Makine sıcaklığını minimum (80) olarak kullanıyorum. Koyu kavrum için düşük sıcaklık. Açık kavrum için yüksek gerekiyor diye belirlemiştim