• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bir Döküş Yorumlaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OmerM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hocam naçizane yorumum döküşü yatağa daha yakın yaparsanız daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz belki. bazı yerlerde yataktan şapırdama sesi geliyor o yüzden yüksek olduğunu düşündüm.

Bence kötü bir döküş değil. Sadece videoya göre aşağı bölgenin döküşünde yavaşlama var. Hep aynı noktaya denk gelmiş akıştaki yavaşlama. Bu yüzden orada laminar akım bozuluyor ve hafif şapırdatıyorsunuz.
Ama kahve yatağınız düz. Bu açıdan çok etkilenmemiş olsa gerek. Siz beğendiyseniz sorun yok yani :)

Döküş stabiliteniz bayağı iyi duruyor. Ben şahsen bu kadar yavaş ve istikrarlı dökemiyorum :D.

Ben sadece ilk döküşü bir tık yavaş buldum, tüm çekirdeklerin eşit ıslandığından emin değilim, kamera açısında göre sağ alt köşe özellikle çok daha az su alıyor. Çift döküşlü demleme yapmadığımdan yöntemin genel verimi konusunda tecrübem yok, ancak bloom için bir tık daha hızlı döküp ya döndürerek ya da karıştırarak biraz daha dengeli bir bloomun etki edip etmeyeceğini test ederdim ben olsam. Özellikle 2 döküş olduğu için ve ajitasyon yapılmadığından kanallanma riski daha yüksek normale göre eğer bloom dengeli yapılmazsa.

Bence de gayet stabil duruyor. Sadece blooming de tüm kahveler ıslanmıyo gibi.

Selamlar.
Bir süredir demlemelerimi yoluna sokmaya çalışıyorum.
Bir demlememin videosunu çektim.
Hatalarımı dinlemek isterim.
Tesekkurler.

Naçizane yorumum, blooming i daha agresif dökebilirsiniz zira özellikle bir kenar ve ortada büyük bir parça ıslanmıyor veya oldukça daha geç ıslanıyor.
Döküş temponuz kötü değil hızınız iyi ancak bazı yerlerde durup başlama gibi oluyor buda suyun döküldüğü yeri değiştiriyor.
Döküş noktalarınızı çeşitlendirebilirsiniz, içten dışa dıştan içe ufak/büyük daireler çizebilirsiniz. Sürekli aynı büyüklükte daire çizmek yatağın bazı kısımlarının doğrudan temas almaması anlamına gelir.
Son olarak açı yanıltmiyor ise kettlein yüksekliği eşit değil ve debi de değişken.
Bu ikisini sabitleyebilirseniz kahve yatağındaki farkları en aza indirip daha eşit bir çözünme alabilirsiniz.

Elinize sağlık ve afiyet olsun.

Herkese kıymetli yorumları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Benim için buradaki yorumlar oldukça kıymetli. 1-2 yerde kritik hata yaptığımı görmüş oldum.
Bunlara düzeltmek için denemelerime devam edeceğim.
Düzeltebilirsem kahvenin tadında değişen şeyleri buraya yazarım :)

Geri