• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bialetti Moka Potlar Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MKC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben aslında hazneye dolmaya başlayan kahve demleme bitene kadar acılaşıyor mu, ondan endişeliyim. Mesela ortadaki kahve gelen boru uzayıp dışarı kıvrılsa ve kahve bardağa gelse daha iyi olmaz mı? Bazen şöyle düşünüyorum acaba gelen kahveyi ben de bir yandan şırınga ile çeksem de şu haznede birikmese... alttaki ısıdan yanmasa... Tabii plastik bir şırınga da tadı bozar olacak şey değil ama haznede birikme olayı biraz sıkıntılı. Espresso belki direk bardağa boşaldığı için acılık mokapota nazaran daha az.

Tekrar Selamlar @eros68

Gelen sıvının tamami ile su rengine döndüğü noktadan sonra gelen sıvı yani sıcak su demlenmiş olan kahvenin tadını bitterleştiriyor bu nedenle tamami ile su rengine döndüğünde ocaktan alıp soğuk suya tutmanı tavsiye ederim eğer böyle yapmıyorsan.

Direk olarak bardağa akan bir mokapot var bialetti markasının.Fotoğraftaki kremaya aldanma klasik bir mokapottan asla böyle bir kreme gelmez ki bu resimdekide klasik bir mokapot yalnızca kahve haznesine değilde direk bardağa dökülecek şekilde tasarlanmış.Bardakları sırf fotoğraf çekebilmek için manuel yada otomatik bir espresso makinasından alınan çıktıyı koymuşlardır.Bu türkiyede olması gerekiyor.Büyük alışveriş sitelerini kurcala eğer ilgileniyorsan lakin ben yinede klasik mokapottan vazgeçmem :) Screenshot_2021-10-20-13-20-27.png

Tekrar Selamlar @eros68

Gelen sıvının tamami ile su rengine döndüğü noktadan sonra gelen sıvı yani sıcak su demlenmiş olan kahvenin tadını bitterleştiriyor bu nedenle tamami ile su rengine döndüğünde ocaktan alıp soğuk suya tutmanı tavsiye ederim eğer böyle yapmıyorsan.

Direk olarak bardağa akan bir mokapot var bialetti markasının.Fotoğraftaki kremaya aldanma klasik bir mokapottan asla böyle bir kreme gelmez ki bu resimdekide klasik bir mokapot yalnızca kahve haznesine değilde direk bardağa dökülecek şekilde tasarlanmış.Bardakları sırf fotoğraf çekebilmek için manuel yada otomatik bir espresso makinasından alınan çıktıyı koymuşlardır.Bu türkiyede olması gerekiyor.Büyük alışveriş sitelerini kurcala eğer ilgileniyorsan lakin ben yinede klasik mokapottan vazgeçmem :) Ekli dosyayı görüntüle 16352
Belki robusta çekirdekleri ile bir ihtimal köpük alınabilir

Geri