• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bialetti Brikka Hakkında

nnarlikuyu

Üye
İsim
Nahit
Daha fazla  
İsim
Nahit
Merhabalar, moka pot olarak halihazırda bialetti moka express kullanıyorum. Biraz daha kremalı bir sonuç almak adına brikka modeline geçmeyi düşünüyorum. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Espresso'ya yakın bir sonuç almak mümkün mü ya da bariz bir farklılık var mı ya da değmez mi? Şimdiden teşekkürler.

Kahve tazeyse ve hazırlık doğru yapıldıysa (öğütüm boyutu, sepeti doldurma şekli vs.) demleme sırasında krema oluşumu görülebiliyor. Ancak ne yapsak ne etsek Moka pottaki o krema bardağa geçmiyor maalesef.

Amacınız kremayı bardakta görmekse hiçbir fark yaşamazsınız.

Kahve tazeyse ve hazırlık doğru yapıldıysa (öğütüm boyutu, sepeti doldurma şekli vs.) demleme sırasında krema oluşumu görülebiliyor. Ancak ne yapsak ne etsek Moka pottaki o krema bardağa geçmiyor maalesef.

Amacınız kremayı bardakta görmekse hiçbir fark yaşamazsınız.
Aslında kastım buydu, çok teşekkür ederim.

Döküş stilinize bağlı olarak o arkadaşın bir kısmını bardağa geçirebilmek mümkün tabi. Hatta french prestekileri bile bir parça kayıpla alıyordum bardağa ama burada bir nüans var: O arkadaş krema değil, köpük. Sadece görsel. Olsa da olmasa da tada bir etkisi yok. Özetle uğraşmaya değecek bir tarafı yok.

Çiğ 1 litre manda sütü alırsanız, 1 kişiye 3 gün yetecektir. Kaynatıp 1 gün bekletiniz. Sonraki gün acayip bir kaymak çıkacak.
Kahveyle ne alakası var? diyecek olursanız delikli kepçeyle ufak kaseye aldığımız kaymak üzerine , kremasız "mokapot" kahvesini gezdiriyoruz. Acayip bir şey oluyor. Kahve krema değil, kaymak değil bambaşka bir şey. Mokapot krema vermiş vermemiş hiç sorun değil. Kahve kaymağı mühürlüyor.

Manda sütü bulamamışsanız jersey sütü de olur. Çiğ süt alıyoruz, kaynatıyoruz. 3Litre süt sonraki gün 2 kişilik kaymak çıkar.

Not: Yoğunluk nedeniyle kaşıkla yeniyor :)

Çiğ 1 litre manda sütü alırsanız, 1 kişiye 3 gün yetecektir. Kaynatıp 1 gün bekletiniz. Sonraki gün acayip bir kaymak çıkacak.
Kahveyle ne alakası var? diyecek olursanız delikli kepçeyle ufak kaseye aldığımız kaymak üzerine , kremasız "mokapot" kahvesini gezdiriyoruz. Acayip bir şey oluyor. Kahve krema değil, kaymak değil bambaşka bir şey. Mokapot krema vermiş vermemiş hiç sorun değil. Kahve kaymağı mühürlüyor.

Manda sütü bulamamışsanız jersey sütü de olur. Çiğ süt alıyoruz, kaynatıyoruz. 3Litre süt sonraki gün 2 kişilik kaymak çıkar.

Not: Yoğunluk nedeniyle kaşıkla yeniyor :)
Buradan bir affogato çıkar gibi duruyor :)

kesinlikle normal moka pota istinaden brikka çok daha kremalı bir kahve veriyor. bardağa döküncede bir miktar kalıyor. buradaki olay tabiki bir espresso gibi yoğun ve kalıcı olmuyor ama standart moka pot ile espresso makinesi arasında en azından o zevki bir miktar yaşatacak bir kahve oluyor. ben tavsiye ederim. internetteki vidyolardan görmüşsünüzdür zaten sonuçları.

kesinlikle normal moka pota istinaden brikka çok daha kremalı bir kahve veriyor. bardağa döküncede bir miktar kalıyor. buradaki olay tabiki bir espresso gibi yoğun ve kalıcı olmuyor ama standart moka pot ile espresso makinesi arasında en azından o zevki bir miktar yaşatacak bir kahve oluyor. ben tavsiye ederim. internetteki vidyolardan görmüşsünüzdür zaten sonuçları.
Çok teşekkürler, anladığım kadarıyla brikka'nın eski ve yeni modelleri arasında da bir kıyaslama var. Bu konuda bilginiz var mı?

Çok teşekkürler, anladığım kadarıyla brikka'nın eski ve yeni modelleri arasında da bir kıyaslama var. Bu konuda bilginiz var mı?
Bildiğim kadarıyla eski modelde büyük bir başlık vardı çıkış noktasında fakat bazen takılma yapıyor ve vurmak, tıklamak gerekiyormuş o kısma. ben kullanmadım çok detay bilmiyorum. yeni modelde basınç sağlayan mekanizma içinde kalıyor küçük bir plastik parça. daha kullanışlı ve ilk kahvemi yaptığımda koyu kavrum çekirdek kullanmıştım ne zaman ocaktan çekeceğimi kestiremeyip neredeyse köpüğün taşmasına sebep oluyordum çıkan o köpük+krema kısmına inanamamıştım. uzun süredir klasik moka pot kullanıcısı olduğum için beni tatmin etti brikkanın bu özelliği.

Brikka bir miktar basınç sağlıyor tabiiki kağıt filtre ilave ederek basınç arttırılabiliniyor.

Geri