İki kahvenin de tadım notaları sevdiğim şeyler ancak 750₺'yi geçmesi için 3. bir kahve bulamadım fiyatları çok yüksek geldi. Yine de aklımda bulunsun. Nitelikli kahveye yeni başlıyorum deneyebildiğim kadar kahve denemek istiyorum başlangıç içinCoffee Department’tan Caramanta almıştım geçen aylarda. Güzel kahveydi. ₺295’e geliyor. Tavsiye ederim. Ama ücretsiz kargo limiti için başka kahve de bakacaksanız 300 altına başka kahve olmayabilir.
edit: link
https://coffeedepartment.co/colombia-caramanta-washed
edit2: el borbollon da varmış aslında fakat denemedim. ama coffee department her zaman memnun ediyor beni.
Sanalbaharat 1kg 400₺ bile kahve bulabilirsinMerhaba, timemore c3 el değirmeni ve plastik v60 dripper aldım. Başlangıç için çok yüksek fiyatlı olmayan (250g 300₺ altı) çekirdek önerileriniz var mı?
Sezy'ye bakmıştım deneme setleri ilgimi çekmişti. Özellikle orta amerika seti mantıklı geldi.
Diğer yerlere göre çok uygun fiyatı. Burası çok mu uygun yoksa diğer yerler mi pahalı?Sanalbaharat 1kg 400₺ bile kahve bulabilirsin
Her ikisi de. Sanalbaharattan kahve alacaksanız forumdaki başlığına gidip almak istediğiniz çekirdeklerin kavruk profilini mutlaka öğrenin. Bazı kahveler gerçekten epey koyu kavruluyor. Ayrıca tarih olarak da dikkat etmenizi öneririm 3 ay önce kavrumu iyi olan bir çekirdeğin bu ay kötü olması da muhtemel. Yani anlayacağınız fiyatların düşük olmasının sebebi kavrum profilindeki istikrarsızlık.Diğer yerlere göre çok uygun fiyatı. Burası çok mu uygun yoksa diğer yerler mi pahalı?
Bu çok geçerli olmayan eski bir intiba. Son dönemdeki alınan kahvelerde en azından bir önceki parti ile uyumsuzluk yaşayan olmadı. 1 yıl önceki aldığınız bir çekirdek ile bugün aldığınız arasında fark olabilir, kabul ediyorum. Muhtemelen o da iyi yönde olacaktır çünkü firmanın kendini iyi geliştirdiğine dair geribildirimler çokça var.Her ikisi de. Sanalbaharattan kahve alacaksanız forumdaki başlığına gidip almak istediğiniz çekirdeklerin kavruk profilini mutlaka öğrenin. Bazı kahveler gerçekten epey koyu kavruluyor. Ayrıca tarih olarak da dikkat etmenizi öneririm 3 ay önce kavrumu iyi olan bir çekirdeğin bu ay kötü olması da muhtemel. Yani anlayacağınız fiyatların düşük olmasının sebebi kavrum profilindeki istikrarsızlık.
Panama los Naranjos fazla fazla kavrulmuştu hocam. Sadece sütle tüketime uygun şekilde sizi temin ederim.Bu çok geçerli olmayan eski bir intiba. Son dönemdeki alınan kahvelerde en azından bir önceki parti ile uyumsuzluk yaşayan olmadı. 1 yıl önceki aldığınız bir çekirdek ile bugün aldığınız arasında fark olabilir, kabul ediyorum. Muhtemelen o da iyi yönde olacaktır çünkü firmanın kendini iyi geliştirdiğine dair geribildirimler çokça var.
"Fazla"yı ölçemediğimiz için burada gene yanlış yönlendirme ihtimalimiz var. Neye göre fazla? Daha önce aynı çekirdekten aldınız mı ve o kavrumla kıyasladınız mı? Kavurucunun bu kavrumu sürekli aynı seviyede ve birbiri ile tutarlıysa eleştirebileceğimiz birşey yok gibi geliyor bana. O zaman şöyle yaklaşmak daha mantıklı geliyor bana; bu adamın standart kavrum dediği bana koyu, demekki açık kavrum tercih etmeliyim.Panama los Naranjos fazla fazla kavrulmuştu hocam. Sadece sütle tüketime uygun şekilde sizi temin ederim.
Agrton değeri vermemi beklemiyorsunuz herhalde"Fazla"yı ölçemediğimiz için burada gene yanlış yönlendirme ihtimalimiz var. Neye göre fazla? Daha önce aynı çekirdekten aldınız mı ve o kavrumla kıyasladınız mı? Kavurucunun bu kavrumu sürekli aynı seviyede ve birbiri ile tutarlıysa eleştirebileceğimiz birşey yok gibi geliyor bana. O zaman şöyle yaklaşmak daha mantıklı geliyor bana; bu adamın standart kavrum dediği bana koyu, demekki açık kavrum tercih etmeliyim.![]()