• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç için kahve ve kavurucu önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kaan716
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaan716

Barista
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Merhaba, timemore c3 el değirmeni ve plastik v60 dripper aldım. Başlangıç için çok yüksek fiyatlı olmayan (250g 300₺ altı) çekirdek önerileriniz var mı?

Coffee Department’tan Caramanta almıştım geçen aylarda. Güzel kahveydi. ₺295’e geliyor. Tavsiye ederim. Ama ücretsiz kargo limiti için başka kahve de bakacaksanız 300 altına başka kahve olmayabilir.

edit: link
https://coffeedepartment.co/colombia-caramanta-washed

edit2: el borbollon da varmış aslında fakat denemedim. ama coffee department her zaman memnun ediyor beni.
İki kahvenin de tadım notaları sevdiğim şeyler ancak 750₺'yi geçmesi için 3. bir kahve bulamadım fiyatları çok yüksek geldi. Yine de aklımda bulunsun. Nitelikli kahveye yeni başlıyorum deneyebildiğim kadar kahve denemek istiyorum başlangıç için

Diğer yerlere göre çok uygun fiyatı. Burası çok mu uygun yoksa diğer yerler mi pahalı?
Her ikisi de. Sanalbaharattan kahve alacaksanız forumdaki başlığına gidip almak istediğiniz çekirdeklerin kavruk profilini mutlaka öğrenin. Bazı kahveler gerçekten epey koyu kavruluyor. Ayrıca tarih olarak da dikkat etmenizi öneririm 3 ay önce kavrumu iyi olan bir çekirdeğin bu ay kötü olması da muhtemel. Yani anlayacağınız fiyatların düşük olmasının sebebi kavrum profilindeki istikrarsızlık.

Her ikisi de. Sanalbaharattan kahve alacaksanız forumdaki başlığına gidip almak istediğiniz çekirdeklerin kavruk profilini mutlaka öğrenin. Bazı kahveler gerçekten epey koyu kavruluyor. Ayrıca tarih olarak da dikkat etmenizi öneririm 3 ay önce kavrumu iyi olan bir çekirdeğin bu ay kötü olması da muhtemel. Yani anlayacağınız fiyatların düşük olmasının sebebi kavrum profilindeki istikrarsızlık.
Bu çok geçerli olmayan eski bir intiba. Son dönemdeki alınan kahvelerde en azından bir önceki parti ile uyumsuzluk yaşayan olmadı. 1 yıl önceki aldığınız bir çekirdek ile bugün aldığınız arasında fark olabilir, kabul ediyorum. Muhtemelen o da iyi yönde olacaktır çünkü firmanın kendini iyi geliştirdiğine dair geribildirimler çokça var.

Bu çok geçerli olmayan eski bir intiba. Son dönemdeki alınan kahvelerde en azından bir önceki parti ile uyumsuzluk yaşayan olmadı. 1 yıl önceki aldığınız bir çekirdek ile bugün aldığınız arasında fark olabilir, kabul ediyorum. Muhtemelen o da iyi yönde olacaktır çünkü firmanın kendini iyi geliştirdiğine dair geribildirimler çokça var.
Panama los Naranjos fazla fazla kavrulmuştu hocam. Sadece sütle tüketime uygun şekilde sizi temin ederim.

Panama los Naranjos fazla fazla kavrulmuştu hocam. Sadece sütle tüketime uygun şekilde sizi temin ederim.
"Fazla"yı ölçemediğimiz için burada gene yanlış yönlendirme ihtimalimiz var. Neye göre fazla? Daha önce aynı çekirdekten aldınız mı ve o kavrumla kıyasladınız mı? Kavurucunun bu kavrumu sürekli aynı seviyede ve birbiri ile tutarlıysa eleştirebileceğimiz birşey yok gibi geliyor bana. O zaman şöyle yaklaşmak daha mantıklı geliyor bana; bu adamın standart kavrum dediği bana koyu, demekki açık kavrum tercih etmeliyim. 💁‍♂️

"Fazla"yı ölçemediğimiz için burada gene yanlış yönlendirme ihtimalimiz var. Neye göre fazla? Daha önce aynı çekirdekten aldınız mı ve o kavrumla kıyasladınız mı? Kavurucunun bu kavrumu sürekli aynı seviyede ve birbiri ile tutarlıysa eleştirebileceğimiz birşey yok gibi geliyor bana. O zaman şöyle yaklaşmak daha mantıklı geliyor bana; bu adamın standart kavrum dediği bana koyu, demekki açık kavrum tercih etmeliyim. 💁‍♂️
Agrton değeri vermemi beklemiyorsunuz herhalde :) Forumdaki ilgili konunun altına bakarsanız sadece benim değil birçok kişinin bu çekirdek hakkındaki geri dönütlerinin olumsuz olduğunu görürsünüz ve ayrıca hatırladığım kadarıyla sitesinde standart kavrum haricinde bir seçenek yoktu. Son olarak bu benim deneyimim sizin deneyiminiz benimkinden farklıdır amenna ancak daha deneyimlemediğiniz bir çekirdek üzerinden yönlendirme yapıyor olabilirsiniz diyorsunuz, enteresan açıkçası.

Tutarlılık konusuna gelince evet o konuda haklısınız ancak benim eleştirim zaten bu çekirdek özelinde kavrumun zaman içinde tutarlı olup olmaması değildi. Benim eleştirimin ne olduğu gayet açık. Herhalde rengine bakarak bu koyu kavrum falan dediğimi mi sandınız anlamadım. Yine altını çiziyorum bu benim deneyimim. Kendiniz de alın deneyin ondan sonra kendi deneyiminizi referans alarak bana katılıp katılmayacağınızı tayin edersiniz.

Ben defalarca alıp birbirinden farklı batch'leri karşılaştırdığım için bu şekilde yorum yapabiliyorum. Keza bir o kadar da benimle aynı görüşte olan, yani eskisi gibi tutarsız değil, artık gayet de tutarlı kavrum yapıyorlar şeklinde düşünenler de mevcut. Bir önce vurguladığım şeyi tekrarlıyorum, adam standart yazmıştır ve buna standart denemez kardeşim bu koyu kavrum diye kavga edeceğime, bana koyu geldi demek ki bu adamın açık kavrumunu almalıyım şeklinde olaya yaklaşıyorum. Bence daha akılcı bir yöntem.

Bu yazdıklarım çekirdekten bağımsız fikirlerim. Sanalbaharat'ın her türlü çekirdeği iyidir gibi bir çıkarım yapmayın buradan. O çekirdek o kavrumda size uymamış olabilir. Ben adamlarım artık eskisi gibi olmadığını ve kavrumlarının eleştirildiği kadar tutarsız olmadığını söylemeye çalışıyorum. Birçok ticari çekirdekleri de mevcut. Hepsini gönül rahatlığıyla alın ve için demiyorum tabi ki.

Son düzenleme:
Geri