• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aylık kahve alım etkinliğinde seckisinde heyecan verici bir değişiklik olmamasına rağmen oylamada aynı kavurucularin çıkması hakkinda

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan centilcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Farklı düşünenler de olacağını bilerek ; etkinligin yapılış amacindan uzaklaştigini hissetmek üzücü bence. Son oylamada Grizzly ve Niji nin yarışı açıkti. Niji nin esnafligini foruma yakınlığını sempatisini bilmekle ve desteklemekle birlikte seckisinde marjinal bir değişim olmamasına rağmen ve forum için yakın zamanda yaptığı indirimden faydalanmış birisi olarak neden bu oylamadan birinci çıktığın anlamakta güçlük çekiyorum, amaç yenilikse... Yok karşılıklı nezaket ise; o bize pamuk şeker biz ona şerbetli halka tatlı isek bu oylamaya gerek olmadığını düşünüyorum, naçizane.. saygılar
Kesinlikle katılıyorum. Benzer durumu defalarca ben de dile getirmiştim, artık yazmıyorum.

Her aylık alımda belli kişiler aralarında organize olup belli kavurucuları hype'lıyor. Hatta bazı WhatsApp gruplarında bu alenen yapılıyor. Reklam işi olmadığını düşünüyorum ama anladığım kadarıyla insanlar için bir şey başarmış gibi hissetmek kahve içmenin önüne geçiyor.

Anket başlığında mesaj yazılmaya devam edildikçe her yıl aynı döngü devam eder; yeni üye olmuş ve kahve konusında tecrübesi az kişiler bakıyor fazla sayıda mesajı olan, eski üyeler öneriyorsa/oy veriyorsa normal olarak güveniyor.

Her aylık alımda belli kişiler aralarında organize olup belli kavurucuları hype'lıyor. Hatta bazı WhatsApp gruplarında bu alenen yapılıyor.
Whatsapp gruplarında hypelanma varsa zaten önü alınabilecek bir şey değil gibi. 150 kişilik Whatsapp grubu vardır, hurra buna basıyoruz derler ve o seçilir. Ülkede kahve adına OHAL ilan etme zamanı gelmiş, başka yolu yok. :D

Bunu herkes yapıyor demiyorum ama açılan başlıklar malumunuz, insanlar sitenin arama özelliğini kullanmıyorlar.Bu nedenle ilgili başlığa kavurucuya dair geçmiş deneyimleri,mevcut seçkisindeki beğeni potansiyeli yüksek çekirdeklerin paylaşılması çok faydalı oluyor.Hobiye nispeten yeni başlamış üyeler,daha çok ticari kahve tüketicisine hitap eden,genelde filtre kahve makinesi ve french press ekipmanlarına göre kavuran,yüksek hacimli ve başarısız kavrumlar yapan kavurucular özel çekirdekler getirdiklerinde yükselebiliyorlar.Bu gibi durumlarda bilgi ve deneyim paylaşımının daha da kıymetli hale geldiğini düşünüyorum.Ayrıca forumda zevkine çok güvendiğim kullanıcıların kavurucular ve seçkiler üzerine yorumlarını okumak,bir sipariş vermeden önce yapmak isteyeceğim ilk şeylerden biri olabilirdi diye düşünüyorum.Her şey bir yana bir forumda,bilgi,deneyim,yorum,paylaşım kısıtlamasına gitmek kadar kötü bir fikir daha olduğunu düşünmüyorum.

Hani seçimler 3-5 yıllığına yapılsa haklı olduğunuzu düşünebilirim. Aam her ay yapılan bir oylama için, iter whatsapp grubu ister başka bir yerde hypelansın, kahveyi alan insalar deneyecek, tadacak, kötü ise kötü olduğunu anlayacaklar. Sonraki hypelamada güven kaybolduğu için başka bir şey denemek isteyecekler.
Örneğin bir kaç ay önce seçilen bir kavurucu, sitesi, gönderimi, kutusu vs... çok iyi olsa da tadı beğenmedim, bir daha seçilse de almam. Ama iyi oldu o kavurucuyu da indirimli falan denemiş oldum.

Bu arada kendini tanıtmak isteyen yaptığı işe güvenen kavurucu, o ay seçilen kavurucu kadar indirim yapıp insanları çekebilir.
Sonuçta kooperatif değil ki kardeşim bu oylamaya girdim diye almak zorunda değilim. Seçildiyse seçildi, kim zorluyor alım yapılsın diye. O listede olup da seçilemeyen bir kavurucu da benzer bir indirim yapıp pekala defacto olarak o ayın kavurucusu olabilir.

Demokrasi iyi bir sistem değildir, ancak insanoğlunun ulaşabildiği en iyi sistemdir. Hani önceki mesajlarda yazılanlar "dağdaki çobanla benim oyum bir mi" söylemini andırıyor. Söylem %100 doğrudur, demokrasinin zayıf karnıdır ama daha da iyisi şu ana dek bulunamamıştır.

Bence bu seçimi hepimiz adına kahve konusunda deneyim ve donanımlı olan bir veya birkaç kişiden oluşan grup yapmalı aslında. Bu konuda yetkin ve seçkin olanlar yani. Böylelikle hepimiz için çok daha güzel,dengeli ve kaliteli deneyimler yaşamak daha mümkün olacaktir. Böylelikle demokrasinin de sakat tarafını biraz törpulemiş oluruz.

Bence bu seçimi hepimiz adına kahve konusunda deneyim ve donanımlı olan bir veya birkaç kişiden oluşan grup yapmalı aslında. Bu konuda yetkin ve seçkin olanlar yani. Böylelikle hepimiz için çok daha güzel,dengeli ve kaliteli deneyimler yaşamak daha mümkün olacaktir. Böylelikle demokrasinin de sakat tarafını biraz törpulemiş oluruz.
insanlar daha kendi yaptıkları seçimde bile türlü türlü eleştiriler yaparken bir grup "elit!!" in seçimine edecekleri lafları hayal bile edemiyorum :) ayrıca deneyimi donanımı neye göre kime göre ölçeceksiniz :) özetle; çok kötü bir sistem olur.
mevcut sistem bence gayet güzel olası en iyi sistem.
"beni seçseydiniz çok mutlu olacaktınız" diyen kavurucu varsa aynı indirimi yapsın mutlu olalım :)

Benzer uygulama diğer forumda mevcut.

Benim katıldıım 2. oylama oldu. Genelde oy verirken sitesinde kahve seçeneği çok olan, 250gr fiyatı 350 TL bandını geçmeyen kahvecilere yöneliyorum

Bu gibi durumlarda bilgi ve deneyim paylaşımının daha da kıymetli hale geldiğini düşünüyorum.
Hani önceki mesajlarda yazılanlar "dağdaki çobanla benim oyum bir mi" söylemini andırıyor
Bu kısım yanlış anlaşılmış sanırım,sebebiyet veren özensiz dilimse özür dilerim başka bir şeyse sanırım bu konuda bir mesuliyetim yok.Kast ettiğim filtre önerisi istendiğinde "Cafec" deyip geçmek yerine hızları,tat profilleri hakkında bilgiler verip detaylandirmak yoksa oyumun ya da yorumumun kimseninkinden değerli olduğu kanısında değilim,aksine keşke art niyet için kullanılanılmasaydı da yeni üye olan kullanıcılar da doğrudan oylamayla ilgili yorum yapıp katılabilselerdi.
Hani seçimler 3-5 yıllığına yapılsa haklı olduğunuzu düşünebilirim. Aam her ay yapılan bir oylama için, iter whatsapp grubu ister başka bir yerde hypelansın, kahveyi alan insalar deneyecek, tadacak, kötü ise kötü olduğunu anlayacaklar. Sonraki hypelamada güven kaybolduğu için başka bir şey denemek isteyecekler.
Konu seçimin periyodu ya da kötüye kötü denilmesi değil, söylediğiniz gibi "bana göre" kötü olan elbette seçilebilir en fazla katılmam ancak herkes forumda sırf denemek için alıp satılan ikinci el ekipmanların forum içi sirkülasyonuna dahil olacak bütçeye sahip değil."İki paket güzel ve uygun kahve tüketeyim." diyen kullanıcı fikir sorduğunda "Bir tane toksik çıkar tadımı kaçırır." diyerek yapmadığım yorumlardan sonra aynı kullanıcıyı kavurucu başlığında "Ucuz Brezilya kahvesi,çikolata,fındık,badem nerede,zehir gibi, koyu,zift, plastik tadı,kavrum hatası" yorumlarını okuduğumda vicdanim sızlıyor yoksa ankette Clean Cup oyu verenlerin 3 tane kahveyi sayarken hesap hatası yapacağını düşünmüyorum.Aksine eminim hesapladiklari çok daha ince hesaplar olmalı,Cleancup-cleancup*20/100 daha uygun niji-niji*30/100 gibi... Ezcümle,samimiyetle buradaki bilgi yığınına katki,forum kullanıcılarına fayda sağlama,karşılıklı saygı çerçevesinde etkileşim kurma amacı güden herkese,yorumlarına,fikirlerine ve oylarına saygım sonsuz.Bir kavurucudan alışveriş yapmadan önce müdavimi olduğunu ya da en azından denediğini bildiğim kişilere benim için kıymetli olan fikirlerini, yorumlarını soruyorum, deneyimlerinden yola çıkarak sipariş veriyorum ve ben bu durumun birilerini "elit" yaptığı konusunda ciddi şüphe duyuyorum.

Ben bu fikri sevdim :)
Demokrasiden aristokrasiye geçelim.
Onu da beğenmezsek tiranlığa gider bu iş.

Bu kısım yanlış anlaşılmış sanırım,sebebiyet veren özensiz dilimse özür dilerim başka bir şeyse sanırım bu konuda bir mesuliyetim yok.Kast ettiğim filtre önerisi istendiğinde "Cafec" deyip geçmek yerine hızları,tat profilleri hakkında bilgiler verip detaylandirmak yoksa oyumun ya da yorumumun kimseninkinden değerli olduğu kanısında değilim,aksine keşke art niyet için kullanılanılmasaydı da yeni üye olan kullanıcılar da doğrudan oylamayla ilgili yorum yapıp katılabilselerdi.

Konu seçimin periyodu ya da kötüye kötü denilmesi değil, söylediğiniz gibi "bana göre" kötü olan elbette seçilebilir en fazla katılmam ancak herkes forumda sırf denemek için alıp satılan ikinci el ekipmanların forum içi sirkülasyonuna dahil olacak bütçeye sahip değil."İki paket güzel ve uygun kahve tüketeyim." diyen kullanıcı fikir sorduğunda "Bir tane toksik çıkar tadımı kaçırır." diyerek yapmadığım yorumlardan sonra aynı kullanıcıyı kavurucu başlığında "Ucuz Brezilya kahvesi,çikolata,fındık,badem nerede,zehir gibi, koyu,zift, plastik tadı,kavrum hatası" yorumlarını okuduğumda vicdanim sızlıyor yoksa ankette Clean Cup oyu verenlerin 3 tane kahveyi sayarken hesap hatası yapacağını düşünmüyorum.Aksine eminim hesapladiklari çok daha ince hesaplar olmalı,Cleancup-cleancup*20/100 daha uygun niji-niji*30/100 gibi... Ezcümle,samimiyetle buradaki bilgi yığınına katki,forum kullanıcılarına fayda sağlama,karşılıklı saygı çerçevesinde etkileşim kurma amacı güden herkese,yorumlarına,fikirlerine ve oylarına saygım sonsuz.Bir kavurucudan alışveriş yapmadan önce müdavimi olduğunu ya da en azından denediğini bildiğim kişilere benim için kıymetli olan fikirlerini, yorumlarını soruyorum, deneyimlerinden yola çıkarak sipariş veriyorum ve ben bu durumun birilerini "elit" yaptığı konusunda ciddi şüphe duyuyorum.
Yanlış anlayacak bir şey yok hocam. Aslında çobanın oyu ile benim oyum bir mi söylemini destekliyorum, yani bence bir olmamalı. Evet bu demokrasiye aykırı ama dediğim gibi demokrasi mükemmel bir sistem değil, ulaşılabilen en uygun sistem. Zaten alıntı yaptığınız kısmın devamında da bu söylemi haklı bulduğumu söyledim.
Ben demokrasi konusunda Sokrates'in tarafındayım. Gemi kaptanının kimin seçeceği kısmında.
Ancak gel gör ki sanal alemde bu gemi kaptanı seçimleri öyle işlemez adamı yıldırırlar baydırırlar.

"Bir şey yazmaktan çekiniyorum bir tane toksik çıkar" kısmında da haklısınız ama ya bu ülkede en ala ekonomi profesörününün yazısının altına bile bilir bilmez lak luk eden tip varken, cevabi yorumlara çok takılmamak lazım. En kötü engelleyip geçin.

Yanlış anlayacak bir şey yok hocam. Aslında çobanın oyu ile benim oyum bir mi söylemini destekliyorum, yani bence bir olmamalı. Evet bu demokrasiye aykırı ama dediğim gibi demokrasi mükemmel bir sistem değil, ulaşılabilen en uygun sistem. Zaten alıntı yaptığınız kısmın devamında da bu söylemi haklı bulduğumu söyledim.
Ben demokrasi konusunda Sokrates'in tarafındayım. Gemi kaptanının kimin seçeceği kısmında.
Ancak gel gör ki sanal alemde bu gemi kaptanı seçimleri öyle işlemez adamı yıldırırlar baydırırlar
Mevcut aylık anket formatının şu an olabilecek en iyi seçim olduğunu düşünüyorum.Su anki seçimin birkaç kişinin forumdaki kullanıcılar yerine seçim yapması fikrinden çok daha iyi olduğu kanısındayım,zaman geçtikçe her şey gibi ankette de kullanıcıların tercihi doğrultusunda illa ki değişiklikler olacaktır.Umuyorum herkesin en çok verim aldığı bir anket sistemine ulaşabiliriz.İki adımlı seçim gibi bir sistem(daha önce önerildi) ya da daha iyi bir sistem önerisiyle forum kullanıcılarının kendileri adına en iyisine karar vereceğini umuyorum.
"Bir şey yazmaktan çekiniyorum bir tane toksik çıkar" kısmında da haklısınız ama ya bu ülkede en ala ekonomi profesörününün yazısının altına bile bilir bilmez lak luk eden tip varken, cevabi yorumlara çok takılmamak lazım. En kötü engelleyip geçin.
Çok haklısınız, mevcut etkileşim dilindeki kaliteyi korumanın başka bir yolunu ben de göremiyorum.

Geri