• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2025 - CoffeeNutz - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

İlk demlememi yaptım bugün. Finca Milan 18/300 clever ile demledim hoffman reçetesi ile. Asiditesi yüksek tropikal meyve aromalarını keyifle alabildiğiniz (özellikle çarkıfelek gibi hissettirdi bana) kompleks bir çekirdek. Başka kavuruculardan da içmiştim bu kahveyi Coffeenutz kavrumunu da oldukça başarılı buldum.

Endonezya Mas Iyan 03.12 kavrum. Coffeeenutzın tavsite ettiği reçete ile demledim sadece 15/245 olarak yaptım demlemeyi ve 2. Döküşte hafif bi swirl yaptım. Damakta tatlı bi orman meyvesi tadına maltımsı, odunsu bir doku eşlik ediyor. Kahvenin enteresan bi yapısı var hem çok egzotik uçup kaçıyor gibi hem de gövdesiyle çok dengeli gibi. Biraz enteresan ve kafa karıştırıcı bi yapısı var. Double fermentasyonun etkisi o kadar yoğun hissedilmiyor. Çok beğendiğim ve deneyimlemekten keyif aldığım bi kahve oldu.

Endonezya Mas Iyan 03.12 kavrum. Coffeeenutzın tavsite ettiği reçete ile demledim sadece 15/245 olarak yaptım demlemeyi ve 2. Döküşte hafif bi swirl yaptım. Damakta tatlı bi orman meyvesi tadına maltımsı, odunsu bir doku eşlik ediyor. Kahvenin enteresan bi yapısı var hem çok egzotik uçup kaçıyor gibi hem de gövdesiyle çok dengeli gibi. Biraz enteresan ve kafa karıştırıcı bi yapısı var. Double fermentasyonun etkisi o kadar yoğun hissedilmiyor. Çok beğendiğim ve deneyimlemekten keyif aldığım bi kahve oldu.
Bu sabah cupping yaptık ve evet kafa karıştırıcı, hoş ve gizemli bir kahve mas iyan, nota olarak malt ve koyu bir renk ilk akla gelenler.

El Mirador Dark Room Natural 03.12 kavrum
Pınar uludağ damacana 90° cmd 19 klik. 45 150 240 olarak 3 parçada demledim. 2:30 gibi bitiyor. Künye çok isabetli olmuş yemek sonrası tatlı ihtiyacını vişneli brownie gibi tat profili ile karşılıyor resmen. Elinize sağlık @CoffeeNutz

El Mirador Dark Room Natural 03.12 kavrum
Pınar uludağ damacana 90° cmd 19 klik. 45 150 240 olarak 3 parçada demledim. 2:30 gibi bitiyor. Künye çok isabetli olmuş yemek sonrası tatlı ihtiyacını vişneli brownie gibi tat profili ile karşılıyor resmen. Elinize sağlık @CoffeeNutz
Afiyet olsun ağız şapırdatarak bitirdik son çuvalı.

Endonezya Mas Iyan 03 kavrum
Cmd 21 klik hario v60 pinar uludag ile sitedeki sekilde demleme yaptim 2 dk biraz gecerekten demleme bitti ancak sonraki gun yaptigim demlemede anladimki cafec abaca yerine cafec th2 gibi baya yavas bir filtre kullanmisim .
Kahve su tutulumu hayli az cmd 20 klik hario bol poset ile uc dokuste 2.15 gibi demleme sona erdi.abaca kullanacaklar icin ince ogutum ve bloom+ 3 dokus seklinde onerebilirim.icimi tok govdeli bi kahve hafiften fermente oldugunu belli ediyor ancak rahatsiz edici degil.

Etiyopya Rumudamo Yıkanmış Anaerobik
Bu kahveyi biraz once fellow aiden ile demledim.
18.8 gram kahve 1.16 oran 93.derece aritma su filtre abaca
Zpresso q air 1.8.0
Bloom + 3 basamakli 15sn beklemeli bi profil kullandim
Kahve cok hosuma gitti daha yeni kavrum olmasina ragmen bu haliyle bile paketi bitirebilirim
Sicakta nane limon kabugu tarzinda bi aroma hissettiriyor sulu bi govdeye sahip ictikce icesi geliyor insanin aneorobikten cok sadece yikanmis kahveye daha yakin bi tat profili var.govde severleri uzer :)coffenutzdan favorim la lomaydi ama onu gececek gibi bu kahve

Etiyopya Asefa Dukamo honey. 18 --> 44 gr. Sabit 9 bar ile 32 saniye civarı sürdü. Bu haliyle de tatlılığı oldukça belirgin ama gövde daha baskın oldu. 1e 3 civarı oran ve daha hızlı bi akış ile biraz daha meyvemsilik almaya çalışacağım bir dahaki denememde.

Etiyopya Asefa Dukamo honey. 18 --> 44 gr. Sabit 9 bar ile 32 saniye civarı sürdü. Bu haliyle de tatlılığı oldukça belirgin ama gövde daha baskın oldu. 1e 3 civarı oran ve daha hızlı bi akış ile biraz daha meyvemsilik almaya çalışacağım bir dahaki denememde.
Belki biraz daha meyvemsilik için sıcaklığı düşürebilirsiniz.

Finca Milan NG 100ppm 92c su 1zp Kultra 6.3
Kalita 12/205. 40 sn blooming 40-40-40-40-45 şeklinde bir demleme yaptım henüz degass tamamlamamasına rağmen çok sakin kremamsı sakızı anımsatan doğal hissettiren keyifli dengeli bir fincan çıktı 🫠

@Ömer Aydın Kolombiya Coocentral espresso için demleme önerisi alabilir miyim? 10 Aralık kavrumunu bugün 2 defa denedim. Ama hafif isli bir tat alıyorum.

@Ömer Aydın Kolombiya Coocentral espresso için demleme önerisi alabilir miyim? 10 Aralık kavrumunu bugün 2 defa denedim. Ama hafif isli bir tat alıyorum.
Merhaba @kaanka Biraz önce şöyle bir reçete uyguladım:

Doz: 18.5 gr.
Verim: 37 ml.
Süre: 43 sn. (10 sn. ön demleme dahil)

Sonuç açık kavrum olmasına rağmen kahvenin kendi özellikleri nedeniyle yumuşak kremamsı bir geçiş ve yormayan ama kesinlikle tatları dengeleyen bir asidite. Gün içerisinde kavrum molalarında denemeye devam edeceğim daha iyisini bulursam mutlaka yazarım.

Selamlar

La Sirena dengeli bir kahve olmuş. Kokuda şeftali çok belirginken, tatta aynı ölçüde belirgin değil. Hissiyatı daha yoğun bekliyordum fakat şurup diyebileceğim noktaya yakındı. Damakta hindistan cevizi yağı gibi bir tat bırakıyor o da hoşuma gitti. Kokudaki yoğunluk, tadıma aynı şekilde yansısaydı keyif almayabilirdim ve işlem bakımından ön yargılı davranabilirdim.

Dipnot: Bir arkadaşıma demledim, karafı koklattığımda muhallebi gibi koktuğunu söyledi. Psikolojik olabilir ama bana da özellikle sıcakken yanık sütü anımsattı. Not alsaydım Kazandibi diyerek abartabilirdim :D

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Sidra Paola Trujillo hakkında yorumunuz var mı?

Bugün demledim (sitedeki reçetesiyle). Baya beğendim. Aroması aslında temiz ve site bilgileri gibi. Sanırım en çok özel yapan şey ağzında hissiyat. Kadifemsi gövde ve sulandırıcı asiditesi. Zarif floral bir tarafı da var.

Sizce bu kahvenin özel tarafı nedir?

Kolombiya Coocentral ile 18 gr / 40 gr çıktı - 30 saniye üstü aldığım espressolarda yumuşacık, tatlı, içimi keyifli kahveler elde ettim. Sütlü çikolata içiyorum resmen. Favorilerim arasına girdi bile.

Herkese mutlu yıllar dilerim!

Benim için yeni yılın ilk kahveleri tabi ki CoffeeNutz'dan oldu. 22.12.2025 kavrumlu Kolombiya Coocentral Yıkanmış ve Etiyopya Asefa Dukamo Honey kahvelerini demledim.

Kavrumları her zamanki gibi çok beğendim, ellerinize sağlık. Zaten ikisi de temiz içimli kahveler olduklarından damak tadıma da uydular.

Reçetelerimi ve demleme notlarımı paylaşayım:

Kolombiya Coocentral Yıkanmış

Hario Switch – CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 7.5
94°C | RO + Sweet Water 2112, 50 ppm
15 g kahve / 250 ml su
Switch kapalıyken 60 ml ile 45 sn bloom. Ardından switch’i açıp kalan suyu 30 sn içinde, önce dairesel sonra merkezi döküşle tamamlıyorum.
Toplam süre yaklaşık 2 dk 15 sn.

Giriş seviyesi bir kahvede çilek suyu notu heyecanlandırmıştı ama meyvemsi karakteri arka planda, daha çok kuru yemişler tarafında kalan bir kahve gibi geldi bana. Yine de oldukça tatlı ve temiz bir kahve. Böyle kahveleri espressocular tercih ediyor genelde ama ben filtrede de seviyorum.

Etiyopya Asefa Dukamo Honey

Hario Switch – CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 8.0
92°C | RO + Sweet Water 2112, 50 ppm
15 g kahve / 250 ml su
Switch kapalıyken 60 ml ile 45 sn bloom. Ardından switch’i açıp kalan suyu 30 sn içinde, önce dairesel sonra merkezi döküşle tamamlıyorum.
Toplam süre yaklaşık 2 dk 45 sn.

Ağız sulandırıcı buruk bir tatlılığı var, ıhlamur ve bal olarak not aldım ben. Alttan kavun ve golden elma meyvemsiliği de geliyor ama kahvenin karakteri daha çok ıhlamur ve bal tarafında bana kalırsa.

Geri