Afiyet olsun @YaCLowKavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Etiyopya Hambela Bontiana Natural
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları: 1zpresso Q2 - 17+1 / 600-700 micron arası, V60, Cafec Abaca
Su Detayları: Buzdağı 93C°
Toplam Süre: 2.50
Kahve Miktarı: 15gr
Oran: 1:16
Demleme Basamakları: 50-110-180-235
Tadım: Sıcaktan soğumaya doğru gittikçe, Fındık, çikolata, tatlılık (herhangi bir meyve ile adlandıramadım). Baştan sona hiç acı olmayan tatlı lezzetli bir kahve.
Ekli dosyayı görüntüle 36981Ekli dosyayı görüntüle 36982
Merhaba @babayaga,Kolombiya luis pink bourbon'u ilk defa bugün denedim sitedeki reçeteyi denememe rağmen sonucunda kremasız ve ekşi bir kahve elde ediyorum. Lelit mara kullanıyorum ön demlemeyi ilk defa bu kahvede denedim onu becerememiş de olabilirim öğütümü de lelit fred ile yaptığım için çok emin değilim. Kremasız olmasına takıldım özellikle bir öneriniz olur mu
Merhaba
Bu kahvenin demleme reçetesiyle bir süredir uğraşıyorum, bu sabah tekrar ufak değişiklikler yaptım (102 Agtronluk bir paket) döküş ve sıcaklıkta (genellikle 2 döküş yapıyorum reçetelerde) isterseniz bir de öyle deneyin.Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Wamena Natural Anaerobik
Kavurum Tarihi: 25.12.2024
Oran: 1:16 / 16gr kahve : 240 ml su
Dripper: Hario V60 Cam
Filtre: Hario
Değirmen: Comamdante
Öğütüm: 21 Klik
Su Markası: Pınar (Uludağ)
Su sıcaklığı: 93 derece
@orkunustel recetesi ile yaptım
60 ml ön demleme
30. Sn de başlayarak 15 sn de 120 ml
1. Dakkikada başlayarak 15 sn de 180 ml
1.30 da başlayarak 15 sn de 240 ml
Alttan gelen bir uzum-visne ya da şarabımsi bir tattan bahsedilebilir daha önce aldığım bitterlikler yok.
Ama kahve yi en fazla 2 döküşte demlemeyi deneyeceğim. Hafif tıkanmalar yaşadım =)
Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Wamena Natural Anaerobik
Kavurum Tarihi: 25.12.2024
Oran: 1:16 / 16gr kahve : 240 ml su
Dripper: Hario V60 Cam
Filtre: Hario
Değirmen: Comamdante
Öğütüm: 22 Klik
Su Markası: Pınar (Uludağ)
Su sıcaklığı: 93 derece
0-10 sn 50 ml su döküşü sonrasında 20 bekleme
30.sn'de başlayarak 25 sn'de 150 ml'e tamamlama 15 sn bekleme
1:15'te başlayarak 30 sn'de 240 ml'e tamamlama
Bitiş:2:15
Denemelerimin içerisinde ki en iyi fincan oldu. Gövdeli bir bir ağızda kuruluk hissi bırakmıyor. Dengeli bir fincan yakaladım. Tadım notları için ise; meyvemsi tatlar ön planda. Kompleks bir içimden bahsetmek mümkün.
Afiyet olsun @YaCLow kampanya döneminde kavurma reçetesinde hedef agtronda 3 puanlık çok küçük bir değişiklik yaptım (şimdiye kadar yaptığım tek ayarlama ve ilgili alanda güncelleme tarihçesi mevcut) ve belirttiğiniz daha zengin notalara imkan verdi fakat karamelize tarafı umarım hala yoğun geliyordur benzersiz bir karamel notası var çünkü.Kavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Endonezya Ijen Lestari Karamela
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları: 1zpresso Q2 - 17+1 / 600-700 micron arası, V60, Cafec Abaca
Renk: 89 Agtron/Özkütle: 532g/L
Su Detayları: Buzdağı 94C°
Toplam Süre: 2.20
Kahve Miktarı: 15gr
Oran: 1:15.5
Demleme Basamakları: 50-110-180-235
Kavrum: 25.12
Tadım: En lezzetli ve aromatik hali 50-53° lerde içerken yakaladım. Kakao, Zencefil, Naranciye ağırlıklı. İçtikten sonra ağızda bıraktığı his, greyfurt tarzıydı. Bu sene içtiğim en aromatik kahve idi. Gaz salınımı hala devam ediyor gibi, kokusunda onu hissettim, birkaç gün sonra yine denicem. @Ömer Aydın teşekkürler.

Ben karamele ait hic bisi alamadim dahaAfiyet olsun @YaCLow kampanya döneminde kavurma reçetesinde hedef agtronda 3 puanlık çok küçük bir değişiklik yaptım (şimdiye kadar yaptığım tek ayarlama ve ilgili alanda güncelleme tarihçesi mevcut) ve belirttiğiniz daha zengin notalara imkan verdi fakat karamelize tarafı umarım hala yoğun geliyordur benzersiz bir karamel notası var çünkü.