• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2024 - CoffeeNutz - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

emrekocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Unuttuğum için özür dilerim. 🙏

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
CoffeeNutz
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:
Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Kavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Etiyopya Hambela Bontiana Natural

Öğütüm Detayları:
1zpresso Q2 - 17+1 / 600-700 micron arası, V60, Cafec Abaca
Su Detayları: Buzdağı 93C°
Toplam Süre: 2.50
Kahve Miktarı: 15gr
Oran: 1:16
Demleme Basamakları: 50-110-180-235
Tadım: Sıcaktan soğumaya doğru gittikçe, Fındık, çikolata, tatlılık (herhangi bir meyve ile adlandıramadım). Baştan sona hiç acı olmayan tatlı lezzetli bir kahve.
IMG_20250107_144104-min.jpgIMG_20250107_144838-min.jpg

Çekirdek: Etiyopya Hambela Bontiana Natural

Öğütüm Detayları:
Toplam Süre: 2.50
Tadım: Sıcaktan soğumaya doğru gittikçe, Fındık, çikolata, tatlılık (herhangi bir meyve ile adlandıramadım). Baştan sona hiç acı olmayan tatlı lezzetli bir kahve.
Ekli dosyayı görüntüle 36981Ekli dosyayı görüntüle 36982
Afiyet olsun @YaCLow

Arkadaşlar bu alana yazarken normal şablone ek olarak sizden ricam paket üzerindeki Agtron ve Özkütle değerlerini de girmeniz, birikirse bazı çıkarımlarda bulunmamıza yardımcı olabilir.

Şimdiden çok değerli katkılarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Coffenutz
Kolombiya Alto Cielo Geisha Natural 15gr
Kavrumun 15. Günü (98 agron ,571 g/l)
Nestle 5lt Uludağ 89⁰ 240ml
Hario swich/ hediye filtresi
1zpresso ZP6 3.2 klik
40ml su 35 sn bloom (mandal kapalı) 35 sn 1dk arsında 100ml su 1.15 ile 1.30 arsında 50ml su 1.45 ile 2.dakika arsında 50ml su
2.30 bitiş
Koklamaya doyamadım kokuda cicek bahçesi , sicakta çikolata soğudukça mandalina ile çikolata aynı anda var koku ise çikolataya dönüyor. Başımı döndürdü resmen , aşık oldum bu kahveye
Not ; çiçeklenme de su dökme bitince 10 sn saat yönünde karıştırdım

Çekirdek: Kolombiya Alonso Bustos El Mirador Papayo (11.12.2024 Kavrum) (89 AGTRON / Özkütle:567 g/L)
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami S, Cafec TH-3
Öğütüm Detayları: Timemore C3 13klik
Toplam Süre: 2.09
Demleme Basamakları: 30 bloom -120-180-240 (Orkun üstel 4 basamak gibi)
Tadım: Kavrum tarihinden 25 gün falan sonra içilmesini tavsiye ediyorum. Paketteki son kahvemdi. En zevk aldığım bardak oldu. Lezzet patlaması. Keşke içmeye yeni başlasaydım.

Kolombiya luis pink bourbon'u ilk defa bugün denedim sitedeki reçeteyi denememe rağmen sonucunda kremasız ve ekşi bir kahve elde ediyorum. Lelit mara kullanıyorum ön demlemeyi ilk defa bu kahvede denedim onu becerememiş de olabilirim öğütümü de lelit fred ile yaptığım için çok emin değilim. Kremasız olmasına takıldım özellikle bir öneriniz olur mu

Kolombiya luis pink bourbon'u ilk defa bugün denedim sitedeki reçeteyi denememe rağmen sonucunda kremasız ve ekşi bir kahve elde ediyorum. Lelit mara kullanıyorum ön demlemeyi ilk defa bu kahvede denedim onu becerememiş de olabilirim öğütümü de lelit fred ile yaptığım için çok emin değilim. Kremasız olmasına takıldım özellikle bir öneriniz olur mu
Merhaba @babayaga,

Sipariş numaranızı iletirseniz iletişime geçmek isterim :)

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Wamena Natural Anaerobik
Kavurum Tarihi: 25.12.2024
Oran: 1:16 / 16gr kahve : 240 ml su
Dripper: Hario V60 Cam
Filtre: Hario
Değirmen: Comamdante
Öğütüm: 21 Klik
Su Markası: Pınar (Uludağ)
Su sıcaklığı: 93 derece

@orkunustel recetesi ile yaptım

60 ml ön demleme

30. Sn de başlayarak 15 sn de 120 ml

1. Dakkikada başlayarak 15 sn de 180 ml

1.30 da başlayarak 15 sn de 240 ml

Alttan gelen bir uzum-visne ya da şarabımsi bir tattan bahsedilebilir daha önce aldığım bitterlikler yok.

Ama kahve yi en fazla 2 döküşte demlemeyi deneyeceğim. Hafif tıkanmalar yaşadım =)

Çekirdek: Kolombiya Alto Cielo Geisha, kavrum 25.12, 95 Agtron, özkütle: 545g/L
Demleme Yöntem ve Detayları: V60, Hario naturel filtre
Öğütüm Detayları:
Mavo 5.5 klik
Su Detayları:
92°C 110 ppm su
Toplam Süre:
2:10
Kahve Miktarı:
15
Oran:
1:16 15:240

Demleme Basamakları:
30ml ön demleme, 30. saniyede 15 saniyede 130ml, 1.15'te 15 saniyede 240ml'ye tamamlayarak demlemeyi spin ile bitirdim.

Burunda çiçeksi ve hafif tropik meyveli (çok parfümsü surata vuran bir şekilde gelmiyor, tam ayarında bence), damakta zaman içerisinde çikolatadan mandalina asiditesine kayan güzel bir demleme oldu.
Önceden başka kavurucudan deneyimlediğim bir kahve ve bu kavrum daha fazla hoşuma gitti :)

Öğütüm: 21 Klik

@orkunustel recetesi ile yaptım

60 ml ön demleme

30. Sn de başlayarak 15 sn de 120 ml

1. Dakkikada başlayarak 15 sn de 180 ml

1.30 da başlayarak 15 sn de 240 ml

Alttan gelen bir uzum-visne ya da şarabımsi bir tattan bahsedilebilir daha önce aldığım bitterlikler yok.

Ama kahve yi en fazla 2 döküşte demlemeyi deneyeceğim. Hafif tıkanmalar yaşadım =)
Bu kahvenin demleme reçetesiyle bir süredir uğraşıyorum, bu sabah tekrar ufak değişiklikler yaptım (102 Agtronluk bir paket) döküş ve sıcaklıkta (genellikle 2 döküş yapıyorum reçetelerde) isterseniz bir de öyle deneyin.

Öğütüm: 22 Klik

0-10 sn 50 ml su döküşü sonrasında 20 bekleme
30.sn'de başlayarak 25 sn'de 150 ml'e tamamlama 15 sn bekleme
1:15'te başlayarak 30 sn'de 240 ml'e tamamlama
Bitiş:2:15

Denemelerimin içerisinde ki en iyi fincan oldu. Gövdeli bir bir ağızda kuruluk hissi bırakmıyor. Dengeli bir fincan yakaladım. Tadım notları için ise; meyvemsi tatlar ön planda. Kompleks bir içimden bahsetmek mümkün.

Öğütüm: 22 Klik

0-10 sn 50 ml su döküşü sonrasında 20 bekleme
30.sn'de başlayarak 25 sn'de 150 ml'e tamamlama 15 sn bekleme
1:15'te başlayarak 30 sn'de 240 ml'e tamamlama
Bitiş:2:15

Denemelerimin içerisinde ki en iyi fincan oldu. Gövdeli bir bir ağızda kuruluk hissi bırakmıyor. Dengeli bir fincan yakaladım. Tadım notları için ise; meyvemsi tatlar ön planda. Kompleks bir içimden bahsetmek mümkün.

Değerlerde herhangi bir oynama yapmadım. Sadece değişikliği döküş sayısında yaptım.

50 ml ile ön demleme
30.sn başlayarak 240 ml'e tamamladım. Dökme işlemi 1:35'te son buldu.
Süzülme 2:12'de bitti.

Sıcak isimlerde kırmızı meyve tatları olsada 1,5-2 dk sonra tatlar değişikliğe uğruyor ben daha çok güvem eriğine benzettim. Soğudukça gelen bir vanilya oluyor (çok net hissdilmesede bitişe doğru resmen patlıyor. )

Bu kahve için;
İnce öğütümler ve çok basamaklı döküşler ilk yudumda ve sonrasında bitişlerde bitterlik ve ağızda kuruluk bırakıyor. (Yeni demleme başlayacak arkadaşlar için )

@Ömer Aydın reçetesine yakın bir reçete oldu :)

Çekirdek: Endonezya Ijen Lestari Karamela

Öğütüm Detayları:
Renk: 89 Agtron/Özkütle: 532g/L
Su Detayları: Buzdağı 94C°
Toplam Süre: 2.20
Oran: 1:15.5
Kavrum: 25.12
Tadım: En lezzetli ve aromatik hali 50-53° lerde içerken yakaladım. Kakao, Zencefil, Naranciye ağırlıklı. İçtikten sonra ağızda bıraktığı his, greyfurt tarzıydı. Bu sene içtiğim en aromatik kahve idi. Gaz salınımı hala devam ediyor gibi, kokusunda onu hissettim, birkaç gün sonra yine denicem. @Ömer Aydın teşekkürler.

Öğütüm Detayları:
Renk: 89 Agtron/Özkütle: 532g/L
Su Detayları: Buzdağı 94C°
Toplam Süre: 2.20
Oran: 1:15.5
Kavrum: 25.12
Tadım: En lezzetli ve aromatik hali 50-53° lerde içerken yakaladım. Kakao, Zencefil, Naranciye ağırlıklı. İçtikten sonra ağızda bıraktığı his, greyfurt tarzıydı. Bu sene içtiğim en aromatik kahve idi. Gaz salınımı hala devam ediyor gibi, kokusunda onu hissettim, birkaç gün sonra yine denicem. @Ömer Aydın teşekkürler.
Afiyet olsun @YaCLow kampanya döneminde kavurma reçetesinde hedef agtronda 3 puanlık çok küçük bir değişiklik yaptım (şimdiye kadar yaptığım tek ayarlama ve ilgili alanda güncelleme tarihçesi mevcut) ve belirttiğiniz daha zengin notalara imkan verdi fakat karamelize tarafı umarım hala yoğun geliyordur benzersiz bir karamel notası var çünkü.

İşlem: Anaerobic Karamela
05.01.2025 Kavrum
Önerilen Degass: 20 gün
Renk:85 Agtron
Özkütle: 533g/L
Tadım Notu: Krem Brule, portakal

Profitec Drive
Kinu M47 Classic
Standart 9 bar
92° 120ppm su
18/54
30 sn.
Yorum: Yoğun yüksek gövde, orta tatlılık, orta aftertaste, düşük asidite, karamel-portakal aroması...

Bu karamel - portakal aroması Philos'la yaptığım öğütümlerde daha net ortaya çıkıyor, Kinu gövdeyi artırırken aromaları karıştırıyor. Her iki versiyonu da güzel. Çekirdeğin el değirmeniyle öğütümü kolay...

Nispeten kalın bir öğütüm istiyor kavurucu önerisindeki sürelere yaklaşmak için. Anaerobic olan bir çekirdek için alışkın olmadığım bir durum.

20250114_140012.jpg

Afiyet olsun @YaCLow kampanya döneminde kavurma reçetesinde hedef agtronda 3 puanlık çok küçük bir değişiklik yaptım (şimdiye kadar yaptığım tek ayarlama ve ilgili alanda güncelleme tarihçesi mevcut) ve belirttiğiniz daha zengin notalara imkan verdi fakat karamelize tarafı umarım hala yoğun geliyordur benzersiz bir karamel notası var çünkü.
Ben karamele ait hic bisi alamadim daha :) öğütümle ve döküşle değişim yapıp denemeler yapıcam.

Geri