İnsülin direncim ve karaciğer yağlanmam var. Benim için asıl yeme faaliyeti akşam yemeği sonrası başlardı. Elimde dondurma kabıyla koltukta uyuya kaldığım zamanları bilirim
şimdi böyle yazınca ardından bir başarı hikayesi gelecek sandınız değil mi

ııh henüz değil
Daha önce kısa bir süre deneyip etkisini görmüştüm ancak sonra yine irademi koruyamadım. Son 3 haftadır tekrar başladım bu aralıklı oruca.
Diyeceğim şu ki fazla kilo ve sağlık sorunları olayın çıktıları. Buna sebep olan konu ise herkeste farklı. Benim hikayemde sağlam bir insülin direnci ve bildiğim yeme bozukluğu. Beslenme konusunda bildiğin hastayım hastaydım. Benim iştahımı bastırıp daha normal bir insan gibi hissettiren, tatlı krizlerimi sonlandıran yegane şey aralıklı oruç oldu.
App storedaki oruç takibi uygulaması iyi motive ediyor. Rengin börekçi’nin de takipçisiyim.
Ben biraz dişimi sıkıyorum boğazımı tutuyorum vs diyenler bence kafasına göre takılsın ama benim gibi yeme bozukluğu olanlara kesinlikle iyi geliyor bu beslenme. Ben 16-17 saat açlık ile ilerliyorum haftada bir gün de 24 saat açlık noktasındayım. Hayatımda ilk defa 116 kilo gördüm. 3 haftada 111 e indim. Bu aralıklı orucun beslenme bozukluğuma iyi gelmesi sayesinde ortaya çıkan kalori açığından muhakkak.
Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan döngüsüne gerek yok. Aşırı yeme kısır döngüsüne girmiş arkadaşlara tavsiyemdir aralıklı oruç. İyi geliyor arkadaş.