• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralıklı Oruç

Benim kilo problemim yok ancak karaciğer yağlanması nedeniyle doktorum aralıklı oruç tavsiye etmişti. 3 aydır uyguluyorum, 16 saat açlık, su, çay, kahve serbest.

3 ay önce akıllı tartı vücut yaşımı 37 gösteriyorken geçen ay 26 ya kadar düştü. Ekstra hiçbir şey yapmadım. Şahsen memnunum, alışınca da hiç zorlamıyor insanı.

Bir seneden daha uzun süredir aralıklı oruç uyguluyorum. Berker abinin videosu ile görmüştüm. O zamanlar kilom 91 idi. Boyum 1.84 olmasına rağmen bu fazla kilodan rahatsızdım. Kilo vermek için spor salonuna başlasam da pandeminin "sa ben geldim nabiyonuz" demesi üzerine sadece bir ay gidebildim. Bu bir aydan bana kalan tek şey ani değişimlerden ötürü deri çatlakları oldu. Pazılarımda ve belimde hala çatlaklar var.

Velhasıl kelam, kolay yoldan kilo vermek kulağa çok hoş geldi, ben de denemeye karar verdim. Düzenli aralıklarla tartılıp gelişmemi kaydettim. Toplamda 13 kilo verdim, şu an da 78 bandında stabil gidip geliyorum. Daha fazla veremiyorum, ki bunu çok da problem etmiyorum. Spora tekrar başladığım zaman kaş kitlesi oluşturmak için kilo almaya çalışmam gerekmeyecek.

Kilo gerçekten başa bela bir şey. Özgüven düşüklüğünden yazın bile hırka giyme zorunluluğuna kadar bir çok psikolojik, belki de daha fazla fiziksel zararı var. İsteyince kurtulmak çok da zor değil.

Screenshot_20210629-154424_Samsung Notes.jpg

8kg verdim bir 3 kg da verebilirim.
Kalori açığı temel nokta. En verimli yöntemi siz kendiniz bulacaksınız.

Açlık: 20/4; saatler benzer.
Takviyeler: CFM protein tozu+ ALA+Magnezyum Sitrat (kendi ihtiyacınıza göre takviyeler -ciddi bir sektör- )
Spor: Evde P90X3 yaptım.
Ne yiyeceğiz: Artık herkes uzman , bak ben bile yazıyorum :ROFLMAO:
Doğru ve güzel bir uygulama şahsi kanaatimce. @kahveanalisti bu diyete sporu da eklemeniz daha faydalı olacak ve herkesin dediği gibi kalori açığı için de sebep olacaktır. Ben de if uyguluyorum ve kahvaltıyı öğlen yapıyorum. Son yemeğimi de 19:30 gibi yiyorum. Ne yediklerime gelince kahvaltı olarak 2 adet yumurtadan oluşan omlet ve bir ölçek protein tozu, 1 adet yumurta, 1 kaşık yulaf unu ve çok az süt ile yapılan pancake. Saat 15 gibi eğer açsam ufak bir sandviç yiyorum değilsem kahveyle geçiştiriyorum. 17:30 gibi spor yapıyorum ve spordan sonra da protein tozu tüketiyorum. Akşam yemeğinde ise 1 kase sebze çorbası, 150 gram pirinç pilavı ve 200 gram kırmızı-beyaz et. Bu arada sabah uyandığım gibi sirkeli su içiyorum ben. Sonrasında kahve içiyorum.

Biraz anlatayım.

Ben hep iştahlı biri oldum. Hani derler ya yemek yemek sanatsa ben sanatçısıyım, bende öyle.
Üzgünken, sevincliyken, stresliyken hep bir bahane bulup yerim ama öyle böyle değil. Benim lügatımda 1 dilim pizza yok bir büyük pizza var, bir dürüm yok 3 dürüm var gibi örnekler çoğaltılabilir.
Bekar oluşumdan ve tek yaşamamdan mütevellit öyle evde ev yemeği falan da yok, işim de çok yoğun olduğu için uyku düzeni de yok. Sürekli hazır gıda sürekli dışarıdan söyleme derken ben oldum 100 kilo boyum 1.73 yani obez. Yahu yemesem kilo vericem ama kendimi tutamıyorum bi türlü.
Ne yapıyım ne ediyim derken nasıl oldu bilmiyorum ben ketojenik beslenme araştırmaya başladım. Çok okudum çok fazla üzerine düştüm ve başlamaya karar verdim. Kalori sınırı yok saymıyorsun, bayılana kadar ye istersen ki mümkün değil bunu yapman acikmiyorsun çünkü. Yukarda bahsedilmiş omad denmiş fasting denmiş hepsi doğru ve çalışan sistemler ama keto vücudun bugu gibi. Nen 2 saat aç kalamayan insan 72 saat fasting yapıyordum zevkine 😁
Neticede 6 ayda 30 kilo verdim oldum filinta, vücut şekil üçgen falan kaslar o biçim beni gören tanımıyor 😬
Sonra bi şımardım bi başladım lahmacunlar pizzalar künefeler derken şimdi yine 100 kiloyum 😔
Ama o sürede bile fit olmak, 32/32 pantolon giymek paha biçilemezdi.

Nacizane birkaç bilgi-öneri bırakayım.
Kilo vermek vermek için temelde iki değişkenle oynarsınız. Birincisi harcanan kaloriyi arttırmak, ikincisi alınan kaloriyi azaltmaktır.
Uygulanan diyet çeşidi ise daha çok vücut kompozisyonunu değiştirir

Kas oranı yüksek biri ile yağ oranı yüksek birinin aynı diyetten aldıkları sonuçlar bambaşka olacaktır. Bu yüzden kilo vermek için negatif dengede kalmak yeterli iken SAĞLIKLI kilo vermek için ise doğru ayarlanmış bireyselleştirilmiş diyet gereklidir

Aralıklı oruç kilo verme konusunda işe yarayan diyetlerden biridir fakat mutlaka diyetisyen eşliğinde olmalıdır.

Aralıklı orucun, yağ yakma konusunda başarılı olmasının sebebi:
- uzun süren açlık sonrası insülin karşıtı hormonların devreye girmesi,
-Bunun sonucunda insülinin yaratmış olduğu depo yağ üretiminin durması,
-depolanmış olan yağların ise parçalanarak kullanılmaya başlanması,
aracılığıyla oluşur.

Bu açıdan aralıklı oruç herhangi bir sağlık probleminiz yoksa uygulanabilir. Hatta vucutta inflamasyonu(iltahabı), yaşlanma hızını, koroner arter hastalık ve diyabet gelişimini azalttığınına dair bulgular var.
FAKAT, bazı grupların aralıklı beslenme yapması tam tersi durumunu daha da kötüleştirebilir:
-gebe ya da emzirenler
-insülin kullanan diyabetikler
-kontrol altında olmayan yada 15-20 yılı aşan diyabetikler(hipoglisemiye yatkınlığı fazla)
-ileri karaciğer, böbrek ve kalp yetmezliği olanlar
-kronik pankreatit hastaları
-hipertiroidi hastaları
-daha önce anoreksiya veya bulimia öyküsü olanlar
-reaktif hipoglisemi hastaları
-yaşlılar

Bu gruplarda aralıklı oruçtan kaçınılmalıdır

valla inanılmaz güzel bir deneyim başlığı oldu. bence tüm bilgiler çok değerli hepsini okudum herkese teker teker teşekkür ederim. Bu başlık belki benim gibi kilo sorunu çeken arkadaşlarımızda gaza getirir yardımcı olur.

Ben şu an 119 kg'ım. İlk Hedef 90. Bakalım zaman geçtikçe güncellerim.

Bulduğum her şeyi yerim.3-4 sene ağırlık çalıştım.Pandemiyle bitmişti yine baslayacağım.Hareketsizlikten 5-10 arası kilo aldım.Bunun dışında ne yersem yiyim kilo almıyorum.
Bana kilo veremeyenler de alamayanlar da biraz üşengeç geliyor.Sabah 8 de evden çıkıp aksam 10 da gelip ağırlık çalışırken tam istediğim formdaydım.
İşin ucu genetik+ hareket ve azim.Teferruata gerek yok :)

Yaklaşık 3 Yıldır Uyguladıgım beslenme biçimi ara ara ne zaman bu beslenme biçimini bıraksam kilo alıyorum :D O yüzden artık bırakmama kararı aldım hem daha rahat oluyorum gece uykularında vs.

Kalori kısıtlamasıyla ilgili Amerika'da 30 yıllık bir araştırmanın anlatıldığı video:

Kilo verirken toksinlere ne oluyor? japon arkadaşlar çalışmış:

Videoyu izlemeye üşenenlere özet; fotoğraftaki iki maymun da aynı yaşta:
IMG_20210629_173419.jpg

Motivasyon ;)

Ekli dosyalar

• 3333C673-5A4A-4CE2-896E-962DB99B58A7.jpeg
    3333C673-5A4A-4CE2-896E-962DB99B58A7.jpeg
    202.4 KB · Görüntüleme: 75
Bir seneden daha uzun süredir aralıklı oruç uyguluyorum. Berker abinin videosu ile görmüştüm. O zamanlar kilom 91 idi. Boyum 1.84 olmasına rağmen bu fazla kilodan rahatsızdım. Kilo vermek için spor salonuna başlasam da pandeminin "sa ben geldim nabiyonuz" demesi üzerine sadece bir ay gidebildim. Bu bir aydan bana kalan tek şey ani değişimlerden ötürü deri çatlakları oldu. Pazılarımda ve belimde hala çatlaklar var.

Velhasıl kelam, kolay yoldan kilo vermek kulağa çok hoş geldi, ben de denemeye karar verdim. Düzenli aralıklarla tartılıp gelişmemi kaydettim. Toplamda 13 kilo verdim, şu an da 78 bandında stabil gidip geliyorum. Daha fazla veremiyorum, ki bunu çok da problem etmiyorum. Spora tekrar başladığım zaman kaş kitlesi oluşturmak için kilo almaya çalışmam gerekmeyecek.

Kilo gerçekten başa bela bir şey. Özgüven düşüklüğünden yazın bile hırka giyme zorunluluğuna kadar bir çok psikolojik, belki de daha fazla fiziksel zararı var. İsteyince kurtulmak çok da zor değil.

Ekli dosyayı görüntüle 14109

Benim tablo da buna benzer bir şekilde başlıyor ama bir yerde ayrılıyor:

2020 Ramazan: 93 kg
--
Ramazan'da ekmeği ve hızlı yemeyi bırakma
---
Ramazan sonrası dengeli ve düzenli beslenme + Koşu
---
2020 Kasım: 80 kg

1 Kasım askere gidiş.
----
6 ay boyunca sıfır hareket, ne verirlerse onu yemek, dengesiz uyku düzeni, bol bol stres hormonu
---
Askerlik dönüşü tam kapanma
---
Tam kapanma sonrasında 10 gün boyunca covid şüphesi ile yatış
---
Son 1 aydır koşuya tekrar başladım.
Mevcut kilo: 84 kg
Hedef: 72 kg

Benim tablo da buna benzer bir şekilde başlıyor ama bir yerde ayrılıyor:

2020 Ramazan: 93 kg
--
Ramazan'da ekmeği ve hızlı yemeyi bırakma
---
Ramazan sonrası dengeli ve düzenli beslenme + Koşu
---
2020 Kasım: 80 kg

1 Kasım askere gidiş.
----
6 ay boyunca sıfır hareket, ne verirlerse onu yemek, dengesiz uyku düzeni, bol bol stres hormonu
---
Askerlik dönüşü tam kapanma
---
Tam kapanma sonrasında 10 gün boyunca covid şüphesi ile yatış
---
Son 1 aydır koşuya tekrar başladım.
Mevcut kilo: 84 kg
Hedef: 72 kg
Kasıma kadar neredeyse aynı gitmişiz, metabolizmalarımız benzer sanırım. Boyunuz kaç?

Yaklaşık yarım sene boyunca düzeninizin bozulmasına rağmen 4 kilo almışsınız. Çok kötü bir rötar değil. Büyük bir ihtimalle askerlik olduğu içindir :)

Aralıklı oruç kilo verdiriyor, ama asıl amaç kilo vermek olmamalı. Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak da çok önemli. Sağlam bir şekilde kilo vermeme rağmen hala yağ kitlem, kas kitleme göre çok fazla. Siz koşu yapmışsınız, ben malesef hiçbir egzersiz yapmadım. En kısa sürede spor salonuna yazılmam lazım. Çok zayıf, etsiz yağsız olmamam, ya da aşırı yağlı olmamam işimi çok kolaylaştırır, yağ kitlemi kolayca kasa dönüştürebilirim diye düşünüyorum. İç organlarımı satıp biraz da protein tozu satın alırsam daha iyi olur. Tabi, bunlar kulaktan dolma bilgiler, vücut bu konuda nasıl çalışıyor tam anlamıyla bilmiyorum.

İnsülin direncim ve karaciğer yağlanmam var. Benim için asıl yeme faaliyeti akşam yemeği sonrası başlardı. Elimde dondurma kabıyla koltukta uyuya kaldığım zamanları bilirim :)

şimdi böyle yazınca ardından bir başarı hikayesi gelecek sandınız değil mi 😅 ııh henüz değil

Daha önce kısa bir süre deneyip etkisini görmüştüm ancak sonra yine irademi koruyamadım. Son 3 haftadır tekrar başladım bu aralıklı oruca.

Diyeceğim şu ki fazla kilo ve sağlık sorunları olayın çıktıları. Buna sebep olan konu ise herkeste farklı. Benim hikayemde sağlam bir insülin direnci ve bildiğim yeme bozukluğu. Beslenme konusunda bildiğin hastayım hastaydım. Benim iştahımı bastırıp daha normal bir insan gibi hissettiren, tatlı krizlerimi sonlandıran yegane şey aralıklı oruç oldu.

App storedaki oruç takibi uygulaması iyi motive ediyor. Rengin börekçi’nin de takipçisiyim.

Ben biraz dişimi sıkıyorum boğazımı tutuyorum vs diyenler bence kafasına göre takılsın ama benim gibi yeme bozukluğu olanlara kesinlikle iyi geliyor bu beslenme. Ben 16-17 saat açlık ile ilerliyorum haftada bir gün de 24 saat açlık noktasındayım. Hayatımda ilk defa 116 kilo gördüm. 3 haftada 111 e indim. Bu aralıklı orucun beslenme bozukluğuma iyi gelmesi sayesinde ortaya çıkan kalori açığından muhakkak.

Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan döngüsüne gerek yok. Aşırı yeme kısır döngüsüne girmiş arkadaşlara tavsiyemdir aralıklı oruç. İyi geliyor arkadaş.

Beslenme, spor tabi önemli ama en sağlam kiloyu dertlenerek verirsiniz arkadaşlar. Sağlamından bir dert edindin mi tamamdır bu iş. Kemerde yeni delikler hızlıca açılır. İstediğini de yersin. Tek sıkıntı keyif almazsın. :D

İnsülin direncim ve karaciğer yağlanmam var. Benim için asıl yeme faaliyeti akşam yemeği sonrası başlardı. Elimde dondurma kabıyla koltukta uyuya kaldığım zamanları bilirim :)

şimdi böyle yazınca ardından bir başarı hikayesi gelecek sandınız değil mi 😅 ııh henüz değil

Daha önce kısa bir süre deneyip etkisini görmüştüm ancak sonra yine irademi koruyamadım. Son 3 haftadır tekrar başladım bu aralıklı oruca.

Diyeceğim şu ki fazla kilo ve sağlık sorunları olayın çıktıları. Buna sebep olan konu ise herkeste farklı. Benim hikayemde sağlam bir insülin direnci ve bildiğim yeme bozukluğu. Beslenme konusunda bildiğin hastayım hastaydım. Benim iştahımı bastırıp daha normal bir insan gibi hissettiren, tatlı krizlerimi sonlandıran yegane şey aralıklı oruç oldu.

App storedaki oruç takibi uygulaması iyi motive ediyor. Rengin börekçi’nin de takipçisiyim.

Ben biraz dişimi sıkıyorum boğazımı tutuyorum vs diyenler bence kafasına göre takılsın ama benim gibi yeme bozukluğu olanlara kesinlikle iyi geliyor bu beslenme. Ben 16-17 saat açlık ile ilerliyorum haftada bir gün de 24 saat açlık noktasındayım. Hayatımda ilk defa 116 kilo gördüm. 3 haftada 111 e indim. Bu aralıklı orucun beslenme bozukluğuma iyi gelmesi sayesinde ortaya çıkan kalori açığından muhakkak.

Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan döngüsüne gerek yok. Aşırı yeme kısır döngüsüne girmiş arkadaşlara tavsiyemdir aralıklı oruç. İyi geliyor arkadaş.

İnsülin direnci büyük problem. Tavsiyem mutlaka bunu halletmek için üzerine gitmelisiniz.
Önemli soru bu 16 saat açlık düzenini ömrünüzün sonuna kadar ne kadar devam edersiniz?

Gerçekten de aralıklı oruç diyeti yapan oldukça fazla. Yapan arkadaşlar memnun mu.
alıştıktan sonra aksi rahatsız edici geliyor hocam. Aidin Salih'in kitabında "Bir kere açlığa alışan beden hep onu arzular. Rüyalar canlanır, zihin berraklaşır, hafıza artar.." gibi bir cümle okumuştum. Gerçekten de orta-uzun vadede bu etkileri çok net şekilde görebiliyorsunuz.

Geri