• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket Anket Eylül 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Sizce hangi kahve firması bu ay toplu alımımızda yer alsın ?(Oy vermeden Altta Tabloya Bakınız)

• Baristocrat – 12 çeşit – ₺400 / ₺875

Oy: 7 2.9%
  • Hound Coffee – 9 çeşit – ₺415 / ₺890

Oy: 13 5.4%
  • Tone Coffee Roastery – 16 çeşit – ₺330 / ₺990

Oy: 94 39.3%
  • Kimma Coffee – 11 çeşit – ₺266 / ₺450

Oy: 12 5.0%
  • Poka Coffee Roasters – 11 çeşit – ₺250 / ₺470

Oy: 2 0.8%
  • Coach Coffee – 15 çeşit – ₺499 / ₺690

• Molecule Coffee – 8 çeşit – ₺350 / ₺875 (200 g paket)

Oy: 0 0.0%
  • Gordion Coffee Roastery – 11 çeşit – ₺350 (100 g) / ₺400 (100 g)

Oy: 3 1.3%
  • Kernel Coffee Roasters – 10 çeşit – ₺420 / ₺1,350

Oy: 9 3.8%
  • Clean Cup Coffee – 5 çeşit – ₺148 (100 g) / ₺308 (100 g)

Oy: 7 2.9%
  • Kronotrop – 8 çeşit – ₺730 / ₺990

Oy: 1 0.4%
  • Montag Coffee Roasters – 18 çeşit – ₺490 / ₺830

Oy: 11 4.6%
  • Zümrüt Karaca – 1 çeşit – ₺475 / ₺475

• William’s Roastery – 4 çeşit – ₺395 / ₺900

Oy: 11 4.6%
  • Spada Coffee – 12 çeşit – ₺440 / ₺980

Oy: 37 15.5%
  • Tetra N Roastery – 20 çeşit – ₺367.50 / ₺840

Oy: 15 6.3%
  • Vitus Coffee – 25 çeşit – ₺300 / ₺480 (100 g)

Oy: 10 4.2%
  • Lot Coffee Roastery – 16 çeşit – ₺430 / ₺2,200

Oy: 3 1.3%

• Kullanılan toplam oy
    239
  • Anket kapatılmış .
Anket devam ediyor...

Tone, Tone, Tone

☕🔥 SON GÜN: 31 Ağustos!
Eylül 2025 Toplu Alım Anketi 31 Ağustos 23:59’da kapanıyor.
👉 Oy ver
✅ Avantajlı fiyat + daha çok çeşit. Paylaş! ♻️

38822.jpg
kahvekulubu tabaklarından bu ay seçilen firmaya 30-40 adet göndereceğim Belki daha fazla basarım siparişlerinizden süpriz çıkabilir 😊 (Kahve Çekirdeği kabı)

Son düzenleme:
Kazanandan yana oyumu kullanayım bari, Tone diyorum :)

☕🔥 SON GÜNLER!

👉 Oy ver ✅ Avantajlı fiyat + daha çok çeşit
♻️ Paylaş, katkı sağla!

Sadece 3 gün kaldı! ⏳

☕🔥 SON GÜN!

👉 Oy ver ✅ Avantajlı fiyat + daha çok çeşit
♻️ Paylaş, katkı sağla!

⏳ Sadece bugün kaldı!

🕵️ Bulmaca ipucu:
🎶 ➕ ☕ = ❓

Oy kullanan üye sayısı toplam kullanıcı sayısının yüzde 3'ü bile yapmıyor.
15 mesajı olan kişilerin oy kullanabiliyor olması bunda bir etken. Çoğu kimsenin, benim tanıdığım ve forum açıldığından beridir üye olan kişilerin tek mesajları bile yok. İlla faydalanmak istiyorlarsa başka bir üyeden bu koda erişebiliyorlar. Onun dışında mesajı olup da etkinliğin seçim kısmını takmayanlar da var. Alım sadece burada görünen ile sınırlı olsaydı bazı aylarda her oy kullanan kişinin 5 kilo kahve alıyor olduğunu farz etmemiz gerekirdi. Bu çevrimiçi bir tadım etkinliği olduğu için amacı indirim olan kişiler aynı anda indirim yapmış diğer 10 kavurucuya şans vermeyi tercih ediyor, zira burada sunabildiğimiz indirimler de normalde de gerçekleşebilen %20-30 aralığında oranlanlarda oluyor. Son olarak evet aktif kullanıcı düşük, buna bir şey diyemem. Ancak nitelikli kahve topluluğu içerisinde gerçekleştirilen reel etkinlikleri düşünün, üç büyük şehirde bile haftasonu etkinliği çağrısı yaptığınızda çoğu zaman belirlenen kota dolmayabiliyor.

Aklıma gelen açıklamalar bu kadar. :)

15 mesajı olan kişilerin oy kullanabiliyor olması bunda bir etken. Çoğu kimsenin, benim tanıdığım ve forum açıldığından beridir üye olan kişilerin tek mesajları bile yok. İlla faydalanmak istiyorlarsa başka bir üyeden bu koda erişebiliyorlar. Onun dışında mesajı olup da etkinliğin seçim kısmını takmayanlar da var. Alım sadece burada görünen ile sınırlı olsaydı bazı aylarda her oy kullanan kişinin 5 kilo kahve alıyor olduğunu farz etmemiz gerekirdi. Bu çevrimiçi bir tadım etkinliği olduğu için amacı indirim olan kişiler aynı anda indirim yapmış diğer 10 kavurucuya şans vermeyi tercih ediyor, zira burada sunabildiğimiz indirimler de normalde de gerçekleşebilen %20-30 aralığında oranlanlarda oluyor. Son olarak evet aktif kullanıcı düşük, buna bir şey diyemem. Ancak nitelikli kahve topluluğu içerisinde gerçekleştirilen reel etkinlikleri düşünün, üç büyük şehirde bile haftasonu etkinliği çağrısı yaptığınızda çoğu zaman belirlenen kota dolmayabiliyor.

Genelde %25 indirim olması aşırı cazip gelmiyor maalesef. Normalde de firmalar yapıyor zaten. Hatta bazı firmalar%20 indirim yapıyorlar😃. İndirim miktarı ciddi olursa alımlarda da ciddi artış olur kanımca. Ben de çoğunlukla tadım amaçlı alıyorum açıkçası. %35 indirim olursa o ay tek alımımı o firmadan yapıyorum.

Genelde %25 indirim olması aşırı cazip gelmiyor maalesef. Normalde de firmalar yapıyor zaten. Hatta bazı firmalar%20 indirim yapıyorlar😃. İndirim miktarı ciddi olursa alımlarda da ciddi artış olur kanımca. Ben de çoğunlukla tadım amaçlı alıyorum açıkçası. %35 indirim olursa o ay tek alımımı o firmadan yapıyorum.
%30 üzeri indirimler ancak ürün elde kaldıysa ve muhafaza etmek daha maliyetli olduğunda gerçekleşebilir. Kimsenin hayrına öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Bir firmanın indirim takvimi dışında talep üzerine indirim vermesi de bir şeydir. Her insanın olduğu gibi her firmanın da kendi ekmek paralarını kazanmaları ve kendilerini geliştirmek için üzerine koymaları gerekliliğini göz ardı etmemeliyiz.

Ben toplu alımları eskiden beri oldukça takip ederim ve katılırım ancak günceldeki birkaç sorun sebebi ile artık o kadar da katılın göstermiyorum.
Birincisi yukarıda da belirtildiği gibi fiyatı yukarıda belirleyen ve yılda 10-15 kere %25 indirim uygulayan firmalar yoğunlukta (montag ve tetra benim en gözüme çarpan örnekler yağmur yağsa indirim güneş açsa indirim) ikincisi de son zamanlarda denediğim yeni kavuruculardaki hüsranlarım. Bu sebepten dolayı düzenli olarak uygun fiyat belirleyen ya da kalitesinden emin olduğum (niji sezy milestone) gibi firmalara yöneldim. Firmalar şu indirim konularını tekrar düşünmeli 👍
Toplu alımlar da sürmeli o ayrı bir konu ama forum için ayrı bir heyecandır her zaman

%30 üzeri indirimler ancak ürün elde kaldıysa ve muhafaza etmek daha maliyetli olduğunda gerçekleşebilir. Kimsenin hayrına öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Bir firmanın indirim takvimi dışında talep üzerine indirim vermesi de bir şeydir. Her insanın olduğu gibi her firmanın da kendi ekmek paralarını kazanmaları ve kendilerini geliştirmek için üzerine koymaları gerekliliğini göz ardı etmemeliyiz.

Ben toplu alımları eskiden beri oldukça takip ederim ve katılırım ancak günceldeki birkaç sorun sebebi ile artık o kadar da katılın göstermiyorum.
Birincisi yukarıda da belirtildiği gibi fiyatı yukarıda belirleyen ve yılda 10-15 kere %25 indirim uygulayan firmalar yoğunlukta (montag ve tetra benim en gözüme çarpan örnekler yağmur yağsa indirim güneş açsa indirim) ikincisi de son zamanlarda denediğim yeni kavuruculardaki hüsranlarım. Bu sebepten dolayı düzenli olarak uygun fiyat belirleyen ya da kalitesinden emin olduğum (niji sezy milestone) gibi firmalara yöneldim. Firmalar şu indirim konularını tekrar düşünmeli 👍
Toplu alımlar da sürmeli o ayrı bir konu ama forum için ayrı bir heyecandır her zaman
Eski üyeler muhakkak hatırlayacaklardır. Bu konuda zamanında fazlasıyla konuştuk. O yüzden epeyce bir süredir bu topa özellikle girmemeye gayret ediyorum ancak sadece kahve sektöründe değil yıllardır her sektörde sömürüle sömürüle bu indirim mevzusunun suyu çıktı.

A firması X ürününe 1000 lira etiket koyuyor ve atıyorum 30 Ağustos Zafer Bayramına özel %30 indirim veriyorum diyor. İnsanlar "vaaay %30 indirim varmış kaçırmayalım" diyorlar ve alıyorlar. Sonra okullar açılıyor %35 indirim veriyorum diyor vaaaay diye koşuyor millet. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı %29 indirim diyor. Yaşasın cumhuriyet bayramı diye koşuyor insanlar.

B firması aynı X ürününü Ağustos'ta da Eylül'de de Ekim'de de atıyorum zaten 600 liraya satıyor çünkü diyor maliyetim belli, benim şu kadar kar marjım var, bu ürünün fiyatı 600 liraya geliyor diyor. Yaz geldi, kış geldi, okul açıldı, bayram oldu diye bir sebep uydurup indirim yaparım insanlar indirime koşar diye 600 liralık ürüne 1000 lira etiket koymuyor.

Böyle bakınca benim mantığım diyor ki insanlar X ürününü B firmasından alırlar A firmasına da gülüp geçerler. Peki öyle mi oluyor? Öyle olmuyor. Size kendi tecrübelerimizden çok basit bir örnek vereyim. Konu yine sadece kahve değil. Bundan yaklaşık 2-3 sene önce Instagram reklamlar vs işler çok popüler olmuşken biz de dedik ki "parasını verelim, bu işi doğru düzgün yapan bir ajans bulalım. Bu adamlara bu işi verelim" Bilen biliyor biz pek bu işlerle uğraşamıyoruz. Hem zaman olmuyor, hem uğraşmayı sevmiyoruz. Epey bir firmayla görüştük. Çok sağlam referansları, sağlam markalara sağlam kampanyaları olan üç dört firmayı denedik. Hepsinin ama hepsinin kısa bir süre sonra bize verdiği geri bildirim şöyleydi. Reklamlarınızın müşteriyi yakalayıp satın almaya yönlendirmesi için indirim kampanyası/kuponu vs içermesi lazım. Siz fiyatlarınıza %30 - %40 zam yapın. Sonra her ay o aya özel bir sebeple kampanya yapın. Bunun üzerinden yürütelim reklam kampanyalarını. Biz bunu etik ve ahlaki bulmadığımızı söylediğimizde ise bir kısmı bıyık altından bir kısmı açık açık güldü ve yıllardır herkesin bu işi böyle yaptığını, bunun etik dışı ve gayriahlaki bir şey olmadığını tüm dünyada kabul gören bir pazarlama yöntemi olduğunu söylediler.

Açıklamaları ise şuydu: insanlar 600 liralık bir ürün aldıklarında kendilerini yeterince ayrıcalıklı ya da elit görmezler ancak o ürünün etiketi 1000 lira olduğunda kendilerini daha özel daha ayrıcalıklı hissederler. Hele bir de o ürünü %30 indirimli görüp alırlarsa hem ayrıcalıklı hem de akıllı hissederler dedi anlı şanlı reklam firmaları. Tabi burada 600 veya 1000 lirayı örnek olarak veriyorum. Yazımın başındaki mevzuya dönecek olursam biz bunları eskiler hatırlarlar herhalde 3-4 yıl önce konuşmaya başlamıştık. O dönemlerde destek olanlar da oldu ama epeyce bir linç de yedik ama maalesef o zamanlarda bile bugünlerin geleceği belliydi. İş öyle bir hal aldı ki artık firmaların çoğu için fiyat politikası bu şekilde yürüyor. X bir kahveye fiyat belirlerken atıyorum %15 kavurma firesi %5 genel gider %10 bilmem ne gideri koyuyor ve sonra üzerine %30 %40 indirim payı koyuyor. Dediğim gibi sadece kahve değil koltuk satan da böyle yapıyor, gömlek satan da böyle yapıyor. O yüzden de artık toplu alımlarda seçilen çoğu firma bir indirim verdiğinde pek bir şey ifade etmiyor çünkü aynı adam aynı indirimi geçen ay süper temmuz diye vermiş oluyor önümüzdeki ay şahane eylül diye verecek oluyor.

Burada mesele aslında ülkedeki genel ahlaki yozlaşma aslında. Çünkü pazardan domates alsak bile kandırılıyoruz, paketin altına çürükleri üstüne sağlamları koyuyor bazıları. Artık herkes de kazıklanıyor muyum acaba paranoyası da oluştu maalesef. Bu her alanda oluyor. Bu kaygının kahve alırken de devam etmesini çok da yadırgamamak gerek sanki. Diğer yandan da kahve tüketen ve sunan insanların daha ahlaklı ve etik değerlere saygılı olduğuna inanıyorum ben. O yüzden bu kaygılardan uzaklaşarak kavurucu firmalara güvenebiliriz bence. Zaten kahveyi içtiğimiz de o fiyatı hak edip etmediğine yine son tüketiciler olarak biz karar vereceğiz. Yorumlarımızı da burada belirtmiş oluruz.

Geri