• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Americano ağırlıklı tüketim için çekirdek önerisi

berkayaktas395

Barista
İsim
Berkay Aktaş
Daha fazla  
İsim
Berkay Aktaş
Merhaba Grundig Kva 7230 tam otomatik makine kullanıyorum. Ağırlıklı olarak americano tüketiyorum. Kahvede asidite çok düşük olsun ve yumuşak içimli olsun istiyorum. Bana hangi çekirdekleri önerebilirsiniz?

Ben de delonghi magnifica plus kullanıyorjmve sizin gibi asitsiz, düz, yumuşak kahve seviyorum. Nitelikli kahve muhabbetine Olwen etkinliği ile gireyim dedim. Base 1, Base 2, Base 3 çekirdeklerini aldım. Bu sıra aynı zamanda pahalıdan ucuza doğru sırası. Fakat Base 1 bize çok asidik geldi. Ucuza gittikçe kahve düzleşiyor ve damak tadımıza daha çok uyuyor :) Velhasıl ben de sizin gibi hem nitelikli hem de yumuşak içimli kahve arayışındayım.

Americano’da asiditesiz ve yumuşak bir profil arıyorsanız nitelikli çekirdekler doğru adres değil; çünkü nitelik dediğimiz şey kompleks aromalar ve meyvemsilik demek ve bu profile espressoyla, özellikle de tam otomatik makinelerde ulaşmak neredeyse imkânsız. Espresso zaten aromaların birbirine karıştığı en yoğun yöntemken bu karmaşayı suyla seyreltmek sadece daha istenmeyen tatlar çıkarır. Bu yüzden ya bu kompleks tatları doğru yöntemle almak için bir V60 setup eklemeli ya da beklentinize uygun orta–koyu kavrum gövdeli çekirdeklere ve endüstriyel harmanlara yönelmelisiniz; sizin damak tadınız için rasyonel olan yol bu.

Americano’da asiditesiz ve yumuşak bir profil arıyorsanız nitelikli çekirdekler doğru adres değil; çünkü nitelik dediğimiz şey kompleks aromalar ve meyvemsilik demek ve bu profile espressoyla, özellikle de tam otomatik makinelerde ulaşmak neredeyse imkânsız. Espresso zaten aromaların birbirine karıştığı en yoğun yöntemken bu karmaşayı suyla seyreltmek sadece daha istenmeyen tatlar çıkarır. Bu yüzden ya bu kompleks tatları doğru yöntemle almak için bir V60 setup eklemeli ya da beklentinize uygun orta–koyu kavrum gövdeli çekirdeklere ve endüstriyel harmanlara yönelmelisiniz; sizin damak tadınız için rasyonel olan yol bu.
Çikolata, fındık, karamel vb. notalar hoşuma gidiyor ama narenciye tarzı asidite olanlar az kavrum olanlar hoşuma gitmiyor. Moliendo amalfi çok konuşuluyor yumuşak içim konusunda. Sizde nasıl

Moliendo Amalfi gibi benzeri ticari çekirdekler hata affeden çekirdekler. Öneriyorum. Bende 1kg'luk paket alıyorum. Espresso bazlı tüm içeceklerde tüketiyorum. Tchibo Cafe Crema gibi çekirdeklere de bakabilirsiniz. Bİraz damak zevkinizle bulmanızı öneririm.

Zaten bu makinalarda düşük/orta arası kavrulmuş ve nitelikli tabir edilen çekirdeklerden verim almanız, prosese pek müdahale edemediğiniz için imkansıza yakın. Yok ben endüstriyel üretim ticari kalite çekirdek istemiyorum derseniz de sanalın gurme blendini deneyebilirsiniz. Çok karmaşa isteniyorum, tek çeşit çekirdek olsun hopperda derseniz de full city santos ve supremo.

Son düzenleme:
Espresso’da nitelikli kahvenin nimetlerinden faydalanamamak moral bozdu şimdi :(
Toplu alımlara katılıp farklı çekirdekler deneme hevesim vardı. Marketlerde kolayca erişilebilen Moliendo’lardan çok farklı olmayacaksa, yeni hobim başladığı gibi bitti :(

Bende bu aralar ağırlıklı lungo ve americano içiyorum bayadır her ikisinede uygun çekirdek deniyorum,% 100 arabica çekirdekleri tam aradığımı vermeyince robusta kullanmak istemesemde Sezy'nin 9 Bar espresso blendini denedim, %80 arabica %20 robusta, çok memnun kaldım, tam istediğim gibi yoğun krema, tatĺılık ve gövde. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Coffee project'in espresso blendini bir ara içiyordum ben yoğun olarak. Moka potta demliyordum ben. Klasik kahve tadı arayan ve aşırı kavrulmuş istemeyen biri için üzmeyen bir tercih olabilir. Deneyebilirsiniz

Merhaba, bir süredir sanalbaharat’ın robusta içeren blendini kullanıyorum v60, delter press ve cold brew’de oldukça güzel sonuçlar aldım denemeninizi tavsiye ederim.
Milestones’dan fazenda sertao ve classic espresso blend’i tavsiye edebilirim.

Geri