• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Amatör Kahve Yarışmaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Bugün SCA tarafından biri ile konuşuyordum. Anladığım kadarıyla Aeropress gibi amatör yarışmalara katılımlar az.

Sorular kısaca şunlar;

1) Buradan Aeropress'e katılım olacak mı?
2) Bu tür amatör yarışmalardan beklentileriniz ne? Mesela ilgi uyandırmak için ne yapılsın, hangi farklı yarışmalar oluşturulsun?

gibi gibi. Kısaca topluluk bir şeylere katılsın isteniliyor. 😀

Ben 2026 AeroPress yarışmasına katılmak istedim ama düzenleyen kişileri tanımıyorum, para gönderirken açıklama yazmayın demişler. Forumlara bilgilendirme mesajları yapmıyorlar. Başvuru durumu benim açımdan şüpheli olduğu için ilgilenmedim, yoksa kesinlikle başvururdum. SCA'nın da aktif olarak tanıtım sürecine dahil olduğu yarışmalar olursa daha güvenilir olabilir.

Kuralların ve kullanılacak kahvenin net olduğu, öncesinde o kahve özelinde denemeler yapmamıza olanak tanıyan süreçlerle ilerleyen, böylece kendi tekniklerimizi kahve özelinde optimize edebilmemize zaman tanıyan bir yarışma olması lazım.

İzmir etabına katılmaya niyetliydim, hatta iletişime geçtim daha fazla bilgi almak adına ama her ne kadar bazı sorularıma cevap alsam da tam ikna olmadığım için katılmaktan vazgeçtim.

Benim bu tür amatör yarışmalardan beklentim tamamen deneyim odaklı. Zaten ilk başta katılmaya niyetli olmamın sebebi görece demokratik bir yarışma gibi görünmesiydi.

İlgi uyandırmak için daha iyi iletişim kurulmalı. Bu şikayetimi daha önceden başka bir başlığın altında da belirtmişimdir muhtemelen ama çok tek taraflı bir iletişim kuruyor başta SCA ve bu tarz etkinliklerin organizatörleri. Dışarıya kapalı bir grup insan havası veriyorlar bana.

Düzenleyenlerin çok da amatör olmadığı kanısındayım. Konu aeropress yarışması olduğu için onun özelinde konuşmak gerekirse, son yıllarda kısa sürelerde duyuru yapıldı , hemen yarışma gerçekleşti. Bu yıl etaplara yayılmış , belki biraz faydası olur planlamaya .Öncesinde kahve bilgisi verip en azından biraz deneme fırsatı olmalı , katılım ile ilgili mâli kısmı zaten söylemek istemiyorum. Bence hep bir kemik grup var zaten bu yarışmalarda, ev demleyicilerini ciddiye almayan güruh zaten ayrı söylemde. Samimi , şeffaf bulmuyorum kendimce iki soru sorup haftalar sonra cevap alabiliyoruz, düzenleyen kişinin cep telefonunu mu bilmemiz gerekiyor mutlaka ? Amatör ruhu koruyup profesyonel bir tutuma geçemeyecek kişi -ler (Kemal Kitapçı) değiller bence işlerinde son derece yetkinler. Buraya da yazmaları çok güzel olur ama instagramdan cevap alamıyoruz buraya yazmaları çok ütopik olur.

Aeropress yarışması yapan Samubar mıydı oluşumun adı birileri daha vardı ,bakınca herkesin tanıdık olduğu bir ortamda ne kadar rahat olabilirdim bilmiyorum. Bir de jüriyi anladık da yarışmalara genel olarak katılanlar hep ayni isimler mi olur?

İlgi çekmek için önce bilgi alma yollarını ve iletişimi herkese açsınlar, sağlıklı iletişim kurulsun da sonra detayları öğrenelim ,ikna olalım ve katılalım .

Geri