• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ağustos 2025 - Grizzly - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
22.07 kavrumlu Tumba'nın salınımı henüz bitmemiş, 16. gün. Hatta en az bir hafta daha durması gerekir diyebilirim.

Nestle 93, 24CMD, Cafec Traditional, 2.30 40-100-100

07.07 kavrumlu Divina providencia gelince ben de demlemeler yaptım.
Etkin dripper veya kalita
Zp6 değirmen
94 derece su (kuzeyden+peakwater)
3 döküş yaklaşık 2.30 demleme süresi.
Çıkan sonuçları oldukça ‘round’ buldum. Herhangi bir acılık oluşmasa, rahatsız edicilik olmasa da belirgin bir aromatik bulunmuyor. Farklı demleme metodlarına yönelmeyi düşünüyorum açıkçası biraz cilalamak için.

07.07 kavrumlu Divina providencia gelince ben de demlemeler yaptım.
Etkin dripper veya kalita
Zp6 değirmen
94 derece su (kuzeyden+peakwater)
3 döküş yaklaşık 2.30 demleme süresi.
Çıkan sonuçları oldukça ‘round’ buldum. Herhangi bir acılık oluşmasa, rahatsız edicilik olmasa da belirgin bir aromatik bulunmuyor. Farklı demleme metodlarına yönelmeyi düşünüyorum açıkçası biraz cilalamak için.
Hocam pınar madranla ve konik bir demleme yöntemi ile (V60) 95 derecede denedim. Sonuçlar bayağı güzel

Tumba 052 ile ilgili bir düzeltme yapmak istiyorum. 20. gününde iyi bir noktaya geldi.

CMD 25 ve 4 döküş şeklinde deneyin. Ben 20g, 40/140/220/320 şeklinde iyi sonuç alıyorum.

Los Cipreses'te pek verim alamadım. Bendeki paket üzerinden konuşursam olmamış bir kahve diyemem ama denenmeli de diyemem.

Chili Bourbon vaatkâr ama bendeki 29.07 kavrumunun hala dinlenmeye ihtiyacı var.

Los Cipreses'te en iyi sonucu 2.45'lik bir ozmotik demleme ile aldım. CMD 26, 94 derece.

Son düzenleme:
Guatemala Dos Rios oldukça vaadettiğini veren bir çekirdek. Küçük bir karışıklık yaşadık espresso kavrumu yollandı yoğunluktan oldu heralde sonrasında cem bey filtre halini yolladı ben de espresso halini geri yolladım çözdük hızlıca. Asiditesi ağız sulandırıcı temiz ve dengeli.

Colombia Luz Helena Salazar ise beklentimin biraz üstüne çıkabildi. Kakao nibi notası çok net alınıyor hani anaerobik işlem görmüşlerde en sona yazılan flu bir kakao nibi gibi değil. Bitişte de pekmezimsi gövdesi de biraz şurupumsu. Asiditeden çok tatlılıkla öne çıkıyor.

La Siberia SL34 CM Honey(17.07 kavrum)

20/340
ZP6 3.5 klik
94c arıtma suyu(genelde 27 ppm veriyor, su yoktu o an ama genelde fena değil performansı)
Orea v4 Narrow - Open Bottom + Etkin 2-Cup Filtre
75-170-260-340(Döküşler genelde ortaya ama arada kenarları da toparlayarak)
1 dk bloom
2:50 civarı bitiş

Geçen hafta ilk demlediğimde görece kapalı bir fincan vardı. Şu an oldukça farklı, hala biraz kapalı bence daha da açılacaktır. Önceden çok severek içtiğim hatta geçtim ikinci paketi 2 kilo kadar içtiğim iki kahveden biri olan Kiandu'ya benzettim. Varyeteleri aynı diye hatırlıyorum sadece Kandu Kenya kahvesiydi. Hibiskus dışında biraz mor üzümü de hatırlattı bana. Tatlı tarafta portakal kabuğu gibi. Biraz daha oynarım devam ettikçe ama bu reçeteyle de memnun kaldım şimdilik.

Lezzetli bir japanese reçetesi
15gr El Salvador Finca La Fany
28 click CMD öğütüm
100 Gr buz
140 ml 91° Nestle su
0.00'-0.40' 40ml bloming zikzaklar çizerek 0.15' saniyede tamamlayın
0.40-1.20' 50ml küçük daireler çizerek dökün
1.20' 50ml şu küçük daireler çizerek dökün
Buzların tamamen erimesini bekleyin.
Buzlar eridikten sonra tatlı bir soğuk kahve sizi bekliyor olacak.

Geri