• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ağustos 2024 - Lot Coffee Roastery - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba.

Bu ayki etkinliğimizin kazananı Lot Coffee Roastery'nin kahveleri için oluşturduğunuz reçeteleri ve kahve özelinde deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Lot Coffee Roastery
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Kahve içen yok herhalde🤔

Ben henüz güzel sonuçlar alamadığım için reçete paylaşamadım. Millet de aynı şekilde sanırım.

Arkadaşlar merhaba. Lot coffee ile ilgili fikirlerimi belirtmek isterim. Açıkçası firmayı bilmediğim için bugüne kadar hiçbir toplu alımda desteklemedim. Ama adını çok duydum. Bu ay seçilince fiyatları biraz yüksek gelse bile, o kadar adı geçiyor seviliyor demek ki alalım bakalım deneyelim dedim. The Pearl Kosta Rika ve Etiyopya Bochesa aldım (Etiyopya nerede bulsam mutlaka alırım). 2 Ağustos kavrumları. Üçüncü günden itibaren tadım yapmaktayım ve ikinci haftayı devirmeme rağmen açık söylemek gerekirse vasat buldum. Adını çok duymama ve fiyatlara istinaden beklentim bir hayli fazlaydı. Kosta rika aşırı yavan ve gövdesiz. Etiyopya idare ediyor. Naçizane fikrim alt lig bir firma. F/P olarak alınacak yani. Beğendiğim tarafı ise firmanın iletişimi ve kahve kutularının farklı olması. Ne yazık ki reçete paylaşamayacağım. Zevk alabilenlerin reçetelerini de merakla bekliyor olacağım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Lot coffee ile ilgili fikirlerimi belirtmek isterim. Açıkçası firmayı bilmediğim için bugüne kadar hiçbir toplu alımda desteklemedim. Ama adını çok duydum. Bu ay seçilince fiyatları biraz yüksek gelse bile, o kadar adı geçiyor seviliyor demek ki alalım bakalım deneyelim dedim. The Pearl Kosta Rika ve Etiyopya Bochesa aldım (Etiyopya nerede bulsam mutlaka alırım). 2 Ağustos kavrumları. Üçüncü günden itibaren tadım yapmaktayım ve ikinci haftayı devirmeme rağmen açık söylemek gerekirse vasat buldum. Adını çok duymama ve fiyatlara istinaden beklentim bir hayli fazlaydı. Kosta rika aşırı yavan ve gövdesiz. Etiyopya idare ediyor. Naçizane fikrim alt lig bir firma. F/P olarak alınacak yani. Beğendiğim tarafı ise firmanın iletişimi ve kahve kutularının farklı olması. Ne yazık ki reçete paylaşamayacağım. Zevk alabilenlerin reçetelerini de merakla bekliyor olacağım. Sürçülisan ettikse affola!
Ben de costa rika pearl ve ruanda muhando ilekayıldım biri ayın 6sı diğeri 8i kavrumlu bi kaç demleme yaptım, beklentimin altında kaldı. Önerebileceğiniz güzel çıktılar aldığınız reçete var ise denemek isterim.

Alım yapmak için deneyim/reçete bekleyenlerin hazin sonu..Alım yapan arkadaşlar neredesiniz ses verin!! :D

Selamlar bernardina ve castellon gesha için degassing bekliyordum. Bernardina yı kavrum dan 2 gün sonra 1zpresso K pro ile 70 klikte 4 döküş denedim ve 10 gün sonra 50 klikte 2 bloom sonra tek döküş denedim. 10 gün beklemeli olan sonuç tatmin ediciydi.

Kavurucu: Lot Coffee Roastery
Çekirdek: Santa Juana El Salvador Bernardina
Demleme Yöntem ve Detayları: 50 g 25 sn bloom, 55 g döküş ve sert spin 55. saniyeye kadar bekleyip 200 grama kadar önce ortadan daire çizmeden yavaş döküş ve hiç ara vermeden su hızını arttırıp sert daire çizerek 260 grama tamamlanma ile 1.55 dakikada bitiş.
Öğütüm Detayları: 1zpresso K pro 50 klik slow feed
Su Detayları: 260 gram ev arıtıcısı suyu(ppm değerini bilmiyorum)
Toplam Süre:1.55
Kahve Miktarı:15.5 g

Vişne tadı baskın olmakla birlikte kırmızı meyveleri orta şiddette algıladığım kahve oldu. Benzer tatları başka kahvelerden de almıştım. O açıdan aşırı spesifik bir tat yakalayamadım henüz ama reçeteyi değiştirdikçe yeni tatlar alınır umarım.

Arkadaşlar merhaba. Lot coffee ile ilgili fikirlerimi belirtmek isterim. Açıkçası firmayı bilmediğim için bugüne kadar hiçbir toplu alımda desteklemedim. Ama adını çok duydum. Bu ay seçilince fiyatları biraz yüksek gelse bile, o kadar adı geçiyor seviliyor demek ki alalım bakalım deneyelim dedim. The Pearl Kosta Rika ve Etiyopya Bochesa aldım (Etiyopya nerede bulsam mutlaka alırım). 2 Ağustos kavrumları. Üçüncü günden itibaren tadım yapmaktayım ve ikinci haftayı devirmeme rağmen açık söylemek gerekirse vasat buldum. Adını çok duymama ve fiyatlara istinaden beklentim bir hayli fazlaydı. Kosta rika aşırı yavan ve gövdesiz. Etiyopya idare ediyor. Naçizane fikrim alt lig bir firma. F/P olarak alınacak yani. Beğendiğim tarafı ise firmanın iletişimi ve kahve kutularının farklı olması. Ne yazık ki reçete paylaşamayacağım. Zevk alabilenlerin reçetelerini de merakla bekliyor olacağım. Sürçülisan ettikse affola!
Merhaba ben daha önce Colombia finca migos u iki farklı kahvelerini beğendiğim kavurucudan almıştım ve genelde yavan tatlar almıştım. Halbuki beni cezbeden gesha, tabi, Sudan rume karışımından çok beklentim vardı. Lot un bu Kosta Rika pearl unu görünce ilgimi çeksede her ne kadar burada farklı olarak SL28 olsada eski deneyimimden dolayı çekindim ve yorumları okuyunca iyi ki almamışım dedim. Bilmiyorum Acaba bu karışım bir araya gelince mi böyle oluyor yoksa biz dilinden anlayamadıkta mı potansiyelini çıkaramadık 🤔🧐

Ben de rui ruiru ve the pearl aldım ama henüz tadım yapmadım. 1-2 gün içinde deneyim paylaşırım. Rui Ruiru özelinde beklentim yüksek zira favori çekirdeklerimdendir. Bakalım Lot nasıl iş çıkartmış.

Demleme Reçetesi:

Çekirdek: The Pearl

Demleme Yöntem ve Detayları: V60 Cup 01 Hario 01 filtre

Öğütüm Detayları: Timemore Muadil 18 klik

Su Detayları: Assu

Toplam Süre: 2.40

Kahve Miktarı: 16 gr

Oran: 16/240

Demleme Basamakları: 3 döküş. Birincisi 50 ml blooming, 2 ve 3 eşit miktarda. 240 ml ye tamamla.

Ufak ve oldukça sert boyutta çekirdeklerin öğütülmüş kokusu da bardaktaki kokusu da iştah açıcıydı. Anaerobik bir hava hissetmiştim kokuda ama damakta son derece temiz washed bir kahve olduğuna tekrar emin oldum. Tabi afrika yıkanmışlarından bir tık farklı, bence daha kompleks, asiditesi bir tık daha aşağıda, gövdesi daha yüksek. Balsı bir hissiyat var.

Çok inanılmaz bulmasam da Costa Rica rotasyonuna dahil olabilir bence. Kalitesi fazlasıyla yeterli👍

Kendi puanlamamda 84 gibi bir yere yerleşti ki bu değer, sıradan bir kahve olmaktan ziyade ilgimi çektiğini ifade ediyor. Grizzly Las Lajas'ı 85 miş mesela. Başka bir Costa Rica ile kıyaslamak adına söylemek gerekirse diye dip not olarak ekleyeyim.

Sebastian Gomez La Divisa Gesha(2 Ağustos kavrumu)

15/255
ZP6 4.0 klik
92c Pınar Madran
Mugen + Abaca
50-165-255
1 dk bloom
2:20-2:40 bitiş

Şu ana kadar iki demleme yaptım bu şekilde. Çok çok iyi çıktılar almadım ama kötü çıktılar da almadım. Lot'tan ara sıra alım yapıyorum, biraz uğraştırıyor ilk demlemelerde o yüzden çok takılmıyorum. Kahve mor tarafta, kompleks ve tatlı, yer yer çiçeksi. Asiditesi düşük-orta yazılmış, gerçekten de öyle, belki de o yüzden bende pek çalışmadı şimdilik. Biraz daha bekletmek istiyorum daha yeni sayılır bence, keza önceden aldığım Monteblanco Karbonik Maserasyon da 35-40 gün gibi bir sürede tam açılmıştı, inanılmaz iyiydi. Kesin bir şey söyleyemem ama şimdilik deneyimlerim bu şekilde. Demledikçe güncellerim zaten.

Ruando Cyato
15/240
K6 90 klik
Arıtma suyu 94 °
Etkin dripper
40 ml ile başladım ön demleme yaklaşık 15 sn. İkinci döküş 60 ml sonraki dönüşler 70 ml ile dört döküşte tamamladım. Çok keyifli bir kahve olduğunu söyleyebilirim. Başlangıçta kokuda ve tatta kiraz bence baskın. Soğudukça karamel ve ahududu tatlarını almak mümkün. @LotCoffeeRoastery kavurumda bu ay çok mutlu etti beni gerçekten. Tebrik ediyorum. Lezzetli fincanlar içtim.

Ben de costa rika pearl ve ruanda muhando ilekayıldım biri ayın 6sı diğeri 8i kavrumlu bi kaç demleme yaptım, beklentimin altında kaldı. Önerebileceğiniz güzel çıktılar aldığınız reçete var ise denemek isterim.
Direkt olarak reçete değil de bir tavsiye vereyim. Ben de ilk günler kavurucu tavsiyesi üzerine Nestle su ile demlemelerimi yaptım ancak istediğim verimi alamadım. Sonrasında Erikli ile deneyince iyi sonuçlar almaya başladım. Verim alamayan arkadaşlar kullandığı suyu değiştirip tekrar deneyebilirler.

Benzer bir tavsiye de benden, Nestle yerine Abant öneriyorum. Daha açık, kolay anlaşılan notalar verdi Abant.

Lot 1 veya Lot 2 ile espresso demleyen arkadaş var mı acaba??

Lot 1 veya Lot 2 ile espresso demleyen arkadaş var mı acaba??
Merhaba, ben Lot 1i demledim.

Beğendim klasik espresso olarak. Yanık değil. Güzel.

1zpresso k-max 2.6, Flair pro2 9 bar, buzdagi su 92 derece, 16gr -> 32 gr

Çekirdek :Ruanda Cyato
Demleme Yöntem ve Detayları:
V60
Öğütüm Detayları:
kinu 4.0.0
Su Detayları:
arıtma
Toplam Süre:

Kahve Miktarı: 30gr
Oran:30/500

bugüne kadar içtiğim en tatlı kahvelerden birisi bayıldım, kesinlikle tavsiye ederim. akşamda espresso olarak deniyecem.

Sebastian Gomez La Divisa Gesha(2 Ağustos kavrumu)

15/255
ZP6 4.0 klik
92c Pınar Madran
Mugen + Abaca
50-165-255
1 dk bloom
2:20-2:40 bitiş

Şu ana kadar iki demleme yaptım bu şekilde. Çok çok iyi çıktılar almadım ama kötü çıktılar da almadım. Lot'tan ara sıra alım yapıyorum, biraz uğraştırıyor ilk demlemelerde o yüzden çok takılmıyorum. Kahve mor tarafta, kompleks ve tatlı, yer yer çiçeksi. Asiditesi düşük-orta yazılmış, gerçekten de öyle, belki de o yüzden bende pek çalışmadı şimdilik. Biraz daha bekletmek istiyorum daha yeni sayılır bence, keza önceden aldığım Monteblanco Karbonik Maserasyon da 35-40 gün gibi bir sürede tam açılmıştı, inanılmaz iyiydi. Kesin bir şey söyleyemem ama şimdilik deneyimlerim bu şekilde. Demledikçe güncellerim zaten.
Biraz daha kalına(4.3) gidip su olarak Assu kullandım aynı parametrelerle. Öncekine göre daha net, daha açık bir sonuç elde ettim. Kıpır kıpır hissiyatlı bi çiçeksilik ve yine görece düşük olsa da alttan alttan tart ve keyifli bir asidite vardı fincanda farklı olarak. Geri kalanında böyle devam ederim gibi. Kahve kafamdakiyle pek uyuşmamış olsa beğendim diyebilirim son demlemeyi baz alarak.

Çekirdek :Ruanda Cyato
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: kinu 4.0.0
Su Detayları: arıtma
Toplam Süre:
Kahve Miktarı: 30gr
Oran:30/500

bugüne kadar içtiğim en tatlı kahvelerden birisi bayıldım, kesinlikle tavsiye ederim. akşamda espresso olarak deniyecem.
Espresso denediniz mi?

Geri