• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress nedir ve nasıl kullanılır?

Kuantumkahve

Barista
İsim
Çınar
Daha fazla  
İsim
Çınar
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
V60 da güzel kahveler çıkarabiliyorum ama aeropress aldığımdan beri onunla güzel aromatik bir kahve içemedim nedir bu aeropresin mantığı nasıl kahveler çıkması gerekir reçete nasıl oluşturulur öğütümler, ters ve düz yöntemler, filtre sayısı, su sıcaklığı ,naturel yıkanmış? bunlar nasıl etki eder aeropresse böyle aeropress hakkında benim gibi yeni başlayanlar için yardımcı bir konu olsun istedim cünkü internetteki reçetelerden biraürü denedim ama yok olmuyor güzel aromatik kahve

Hocam merhaba, çok sık kullandığım bir yöntem olmamakla birlikte en azından kendi yöntemimden bahsetmek isterim. Genellikle doğrudan demlemeyi tercih ettiğim kupalar 220 ml ve üzeri oluyor. Kupayı sıcak suyla önceden ısıtmak, demleme esnasında aroma kaybının önüne geçecektir. Kahve çekirdeği konusunda ise taze öğütülmüş olması haricinde benim başka bir kıstasım yok, hepsi ile bence uygulanabilir. Orta ince öğütüm aralığındaki değerler ile denemeler yaparak farklı çekirdeklerin aromalarını test edebilirsiniz. Suyun sıcaklığı olarak 90-95 arası çekirdeğe göre değişir.

Düz yöntem dediğimiz klasik kullanımda eğer olması gerektiğinden sert ve hızlı bastırırsanız yine aroma kaybı olacaktır. Akışı biraz daha olsun dengelemek adına çift filtre kağıdı kullanabilirsiniz. Ters yöntemde ise biraz switch dripper mantığına benzer şekilde ilerliyor süreç. Kahveyi çözdürdükten sonra filtresini takıp kupayla birlikte düzeneği ters çevirerek bastırmaya başlıyorsunuz.

Çok deneysel bir yöntem bence, başlangıç olması adına birkaç referans değerimi de paylaşıyorum. Konu hakkında daha fazla deneyim ve tecrübeye sahip olanlardan tavsiye almak ben de isterim.

Düz yöntem, çift filtre kağıdı (yıkanmış), 93 derece Fuska su, 15gr kahve 220 ml su --> 45ml suyu hazneye boşaltıp 30 saniye bekle, geri kalan bütün suyu yavaş bir şekilde hazneye döküp aeropress karışıtırıcıyla 7-8 kere karıştır, 40 saniye bekle, daha sonra yaklaşık 35 saniye sürecek şekilde bastırarak demle.

Ters yöntem, tek filtre kağıdı (yıkanmış), 95 derece fuska su, 16 gr kahve 220 ml su --> 80 ml suyu hazneye boşaltıp 20 saniye bekle, 10 saniye karıştırma, ger ikalan bütün suyu yavaşça dök, 3-4 kere karıştır, 30 saniye bekle, kapağı takıp ters çevir, 30 saniye bekle, daha sonra yaklaşık 20 saniye sürecek şekilde bastırarak demle.

Geri