• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Abartılmış Kahve Ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu yorumu şaka sanmıştım ama değilmiş 😄
20 yerde rio minas içip köklü bir yöntem hakkında genelleme yaparsanız bu biraz tepki çeker. Çıkıp birisi 20 yerde espresso içtim hiçbiri iyi değildi bu nedenle espresso şöyledir böyledir dese ona da eleştiri gelir. Bu tarz sığ yorumlara gülüp geçmek en iyisi ama belki daha açık fikirli kahveseverlere farklı bir bakış getirir diyerek paylaştım.

20 yerde rio minas içip köklü bir yöntem hakkında genelleme yaparsanız bu biraz tepki çeker. Çıkıp birisi 20 yerde espresso içtim hiçbiri iyi değildi bu nedenle espresso şöyledir böyledir dese ona da eleştiri gelir. Bu tarz sığ yorumlara gülüp geçmek en iyisi ama belki daha açık fikirli kahveseverlere farklı bir bakış getirir diyerek paylaştım.
Okuduğunuzu anlamadığınızı düşünüyorum, neyin genellemesini yapmışım?

Okuduğunuzu anlamadığınızı düşünüyorum, neyin genellemesini yapmışım?
Genellemeyi sizin yaptığınızı söylemek istememiştim, böyle bir genelleme yapılırsa anlamımda. Geçmişte yapılmıştı çünkü. Biraz yorgunum iyi ifade edememiş olabilirim.

Siz kişisel olarak tercih etmediğinizi, beğenmediğinizi yazmışsınız, bu normal bir durum, bana da hitap etmeyen yöntemler var.

Tabii 20 deneme ile kişisel olarak böyle bir yargıya varmanız da aceleci olmuş bence, bu nedenle ilk mesajımı yazdım, birileri Türk kahvesi savunulucuğu diye küçümsercesine ve aslında komik yaftalamalar yapmaya çalışacaksa kendileri bilir.

Immersion ile demlenen bazı kahveler "percolation bunun getir götürünü yapamaz" dedirtecek kadar iyi olabiliyor :) Basit bir French press demlemesi dahi.
Dışarıda alelacele rastgele şebeke suyla esproyla (frenç piresin kanadalısı) demlediğim tortulu bulanık kahveler, evde V60’ı ayrı filtre kağıdı ayrı özel kaz boyunu daha bi özel ekipmanlarla demlediğim kahvelerden daha güzel olmuyor mu? Valla oluyor.

Bugüne kadar demleme ekipmanı olarak v60, Kalita, Aeropress, Kompresso, Arzum Minio ve çok kısa bir süre Gaggia New Classic kullandım, hiçbirinin overrated olduğunu düşünmüyorum. Hepsi gerçekten birbirinden oldukça farklı, hoş deneyimler sunuyor ve işlevsel. Türk kahvesi konusunda linç yeme pahasına şöyle bir kişisel not düşeyim: Kahveye Türk kahvesiyle başlamış, sonrasında espresso ve üçüncü dalga demleme yöntemlerine yönelmiş biriyim. Damak tadım diğer bütün yöntemlerde nitelikli kahveye kalibre oldu ancak aynı durum Türk kahvesi için söz konusu değil. Aldığım her çekirdeği Türk kahvesinde de deniyorum ancak hiçbiri klasik ve birçok arkadaşımıza göre "dandik" Türk kahvesi kadar keyif vermedi bana. Örneğin İstiklal'deki Mandabatmaz'ın muhtemelen niteliksiz Brezilya çekirdekleri ve yanlış tekniklerle -soğuk suyla demlemek gibi- yaptığı Türk kahvesi halen çok lezzetli geliyor bana.

Öncelikle başlık ile ilk mesaj uyumsuz olmuş. Türk kahvesi kahvenin ilk bilinen şekilde içime sunulmuş şekli. Yani ekipman sayılmaz. Türk kahvesi bizde neyse espressoda Avrupa’da aynı şekilde çok önemli yer tutuyor. İyi bir Türk kahvesi veya espresso daha hayatımda içmedim ama bu kahveyi yapandan kaynaklanıyor. Şuan masraflı olduğu için girmek istemiyorum espressoya ancak kendimi zor tutuyorum :). Overrated ekipmana gelecek olursak bence melodrip. 335 TL’ye almıştım ancak 10 kere kullanmışımdır 1 yılda. En underrated da bence french press çok ucuza satılıyor piyasada ve 3.nesile giriş olarak da sayılabilir. Gerekli olan şey sadece öğütülmüş kahve ve sıcak su:)

Bugüne kadar demleme ekipmanı olarak v60, Kalita, Aeropress, Kompresso, Arzum Minio ve çok kısa bir süre Gaggia New Classic kullandım, hiçbirinin overrated olduğunu düşünmüyorum. Hepsi gerçekten birbirinden oldukça farklı, hoş deneyimler sunuyor ve işlevsel. Türk kahvesi konusunda linç yeme pahasına şöyle bir kişisel not düşeyim: Kahveye Türk kahvesiyle başlamış, sonrasında espresso ve üçüncü dalga demleme yöntemlerine yönelmiş biriyim. Damak tadım diğer bütün yöntemlerde nitelikli kahveye kalibre oldu ancak aynı durum Türk kahvesi için söz konusu değil. Aldığım her çekirdeği Türk kahvesinde de deniyorum ancak hiçbiri klasik ve birçok arkadaşımıza göre "dandik" Türk kahvesi kadar keyif vermedi bana. Örneğin İstiklal'deki Mandabatmaz'ın muhtemelen niteliksiz Brezilya çekirdekleri ve yanlış tekniklerle -soğuk suyla demlemek gibi- yaptığı Türk kahvesi halen çok lezzetli geliyor bana.

mandabatmaz tahminen orta amerika kullanıyor, sıcak suyla demliyor, piyasaya göre de epey taze kahve kullanıyor (en azından günlük öğütülüyor), malzemeyi bol katıyor, kalın pirinç cezve kullanıyor ve bunun sonucu olarak da haklı olarak bu üne kavuştu. "piyasa" diye tabir edilebilecek yerler arasında nitelikli türk kahvesine yakın kahve sunan bir yer.

Ya bence bütün ekipmanlar boş istediğin kadar fellow kettle’ın commandanten olsun kahven kötüyse bir cacık olmuyor sürekli b*ku ekipmana suya atıyoruz bazılarımız bunu hala anlamadı ama neyse:/♿️
he tabi değirmenin önemi bir başka iyi oğütülmüş ortalama bir kahveyi kötü öğütülmüş iyi kahveye tercih ederim:)

Linç yeme uğruna melodrip olduğunu düşünüyorum . Eminim + yanları vardır ama bu ürün bize 335 liralık ne sunuyor?

yiğidim seni linç edecek bünyeyi daha analar doğurmadı :cool: melodrip konusuna gelince yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum (y) bak diyorum sana bunlar hepp o ekin'in başının altından çıkıyor :ROFLMAO:

Ya bence bütün ekipmanlar boş istediğin kadar fellow kettle’ın commandanten olsun kahven kötüyse bir cacık olmuyor sürekli b*ku ekipmana suya atıyoruz bazılarımız bunu hala anlamadı ama neyse:/♿️
he tabi değirmenin önemi bir başka iyi oğütülmüş ortalama bir kahveyi kötü öğütülmüş iyi kahveye tercih ederim:)
çok önemli bir konuya değinmişsiniz. iyi kahve için gerekli şeyler listesi 1. sıra iyi kahve! kahve iyi olmadıktan sonra türk kahvesi için konuşmak gerekirse değirmen ceado 37z hero olmuş cezve özel yapım halis gümüş soy cezve (sanırsam böyle bir şey daha üretilmedi) olmuş çok da önemi yok.

Ekli dosyalar

• sudan.jpg
    sudan.jpg
    15.3 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Geri