• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Abartılmış Kahve Ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyisini içmemiş olma argümanına çoğu durumda katılmıyorum, 20 farklı yerde türk kahvesi içip beğenmediysem tabii ki türk kahvesini sevmiyorum diyebilirim. Buna sen iyisini içmemişsin demek bahsedilen ortalama türk kahvesini değiştirmiyor maalesef. Örneklem yeterince çoksa ekstren iyi örnekler gözmezden gelinebilir.

-Dayak sevmem
-İyisini yememişsin?
Her tarafı 50 yıldır rio minas çekirdeği ile yapılan kahve kaplamışken, filanca mahdumlarının piyasayı domine ettiği malumken vs vs (bu durumları sizlerin bilmediğini varsayıyorum cümlelerinizden) iyisini içme cümlesi neden -garip bir örnek vermek suretiyle- küçümsenir anlamak zor!?

Forumda kimi arkadaşlar sanırım henüz nitelikli kahveyi; havalı, yabancı kelimelerle ifade etmeye pek hevesli ekipmanlar aracılığıyla kahve içmek anlıyor olmalı. Enteresan... Şayet öyleyse havanda su dövmek benimkisi, pardon!

tavsiyeniz için teşekkürler, French Press ile yeteri kadar deneme yaptım. tercih ettiğim ekipmanı sorunca v60 dedim ama french press'e de sahibim.

Hoffmann metodunu denediniz mi? Ben de onu keşfedene kadar nadir de olsa French press kullanıyordum ama o metotla çok daha farklı sonuçlar aldım. Tabii aletin kalitesi çok mühim. Ankara'da adı sanı bilinmeyen bir mekanda French press'le gayet berrak, aromatik bir kahve içtiğim de oldu ve ben hazırlamamıştım, hazırlayanın da bu metodu bildiğini hiç sanmıyorum. Dial-in hayat kurtarır nitekim.

Hoffmann metodunu denediniz mi? Ben de onu keşfedene kadar nadir de olsa French press kullanıyordum ama o metotla çok daha farklı sonuçlar aldım. Tabii aletin kalitesi çok mühim. Ankara'da adı sanı bilinmeyen bir mekanda French press'le gayet berrak, aromatik bir kahve içtiğim de oldu ve ben hazırlamamıştım, hazırlayanın da bu metodu bildiğini hiç sanmıyorum. Dial-in hayat kurtarır nitekim.

Dial 911'daki dial değil 😅

İyisini içmemiş olma argümanına çoğu durumda katılmıyorum, 20 farklı yerde türk kahvesi içip beğenmediysem tabii ki türk kahvesini sevmiyorum diyebilirim. Buna sen iyisini içmemişsin demek bahsedilen ortalama türk kahvesini değiştirmiyor maalesef. Örneklem yeterince çoksa ekstrem iyi örnekler görmezden gelinebilir.

-Dayak sevmem
-İyisini yememişsin?
Katılıyorum, ben de iyi bir Türk kahvesi içmemiş biri olarak aldığım nitelikli kahveleri öğüttüğümde hem çok kalın hem de rio minas'tan daha acı ve tatsız oluyor. Öğütülmüş olarak aldıklarında bile yeterince ince olmadığını görüyorum. Önerilere açığım

İyisini içmemiş olma argümanına çoğu durumda katılmıyorum, 20 farklı yerde türk kahvesi içip beğenmediysem tabii ki türk kahvesini sevmiyorum diyebilirim. Buna sen iyisini içmemişsin demek bahsedilen ortalama türk kahvesini değiştirmiyor maalesef. Örneklem yeterince çoksa ekstrem iyi örnekler görmezden gelinebilir.

-Dayak sevmem
-İyisini yememişsin?

"Ortalama Türk kahvesi"nin oluşumu piyasaya, tüketici talebine, arz edenin hırsına ve beceriksizliğine bağlı. "Ortalama"dan kat kat iyi olanı mümkünse, demek ki Türk kahvesi makbul bir yöntemdir. Hele bunu basit bir şekilde elde etmek mümkünse; ki öyle.

Katılıyorum, ben de iyi bir Türk kahvesi içmemiş biri olarak aldığım nitelikli kahveleri öğüttüğümde hem çok kalın hem de rio minas'tan daha acı ve tatsız oluyor. Öğütülmüş olarak aldıklarında bile yeterince ince olmadığını görüyorum. Önerilere açığım
Ben de nitelikli çekirdekler ile yaptığım Türk Kahvelerini sevmezdim,acı olurdu. Sürekli ince öğütmekte ısrar ederdim,8 ile başlar,çekirdekler öğütülmeyince 9 yapar,10-11 diye giderdi. Kalın öğüttükçe acılığın azaldığını fark ettim. 1/10 oranında 70 derece suyla başlayarak 1:45-2:00 sürelerine kadar kısık ateşte pişiriyorum. Kalın öğütme üstüne çok çalışamadım hastalığım yüzünden,ama mutlaka denenmeli bence.

-Dayak sevmem
-İyisini yememişsin?

iyi de 20 değil de 2000 farklı yerde de içmiş olabilirisiniz. bu piyasada yapılan, satılan, içilen türk kahvesinin çok büyük bir çoğunluğunun çöp olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Espro press için verdiğim paraya üzülmüştüm. Aldığımda probador yeni getirmişti henüz. Kahve keyfime bir şey eklemeyen bir ekipman oldu.

Ben de nitelikli çekirdekler ile yaptığım Türk Kahvelerini sevmezdim,acı olurdu. Sürekli ince öğütmekte ısrar ederdim,8 ile başlar,çekirdekler öğütülmeyince 9 yapar,10-11 diye giderdi. Kalın öğüttükçe acılığın azaldığını fark ettim. 1/10 oranında 70 derece suyla başlayarak 1:45-2:00 sürelerine kadar kısık ateşte pişiriyorum. Kalın öğütme üstüne çok çalışamadım hastalığım yüzünden,ama mutlaka denenmeli bence.
Teşekkürler Birazdan deneyeceğim sonucu yazarım

güzel ve esprili bir konu ve yaklaşım olmuş, umarım o şekilde ilerler, malum böyle dönemlerde gülümsemek bir ihtiyaç

Linç yeme uğruna melodrip olduğunu düşünüyorum . Eminim + yanları vardır ama bu ürün bize 335 liralık ne sunuyor?

Abartılmış bir Kahve Ekipmanı : Seramik dişli hario değirmen.

Dişli seramik olursa öğütme esnasında ısınmıyor, çekirdeğin aroması kaçmıyor imiş. Nasıl da yakıştırmışlar. Çelik dişli olursa ısınıp tadı kaçıyor mu? Elde öğütürken kaç dereceye çıkıyormuş dişli?

-Dayak sevmem
-İyisini yememişsin?
20.000 yerde filtre kahve içip hiçbirini beğenmeyebiliriz, her taraf Starbucks, gloria jeans, nero ve bir şekilde filtre kahve hazırlayan yer dolu. Bu nedenle iyi filtre kahve için dünyanın yatırımını yapıyoruz. Benzer mantıkla gider Türk kahvesi içerseniz, iyi Starbucks espressosuna denk gelme ihtimali kadar iyi Türk kahvesi içme şansınız olur. 2020 yılının içtiğim en iyi kahvesin paylaşayım, Gardelli La Cristalina ile Soy cevze, Rekrow ocak ve sufi fincan ile hazırladığım Türk kahvesi, v60, clever dripper, delter press ve brikka ile yaptığım demlemeleri sollamıştı. Diğer yöntemleri binlerce liralık ekipman ve nitelikli kahve ile yaparken rio minastan tevellüt tk içilirse, diğer demleme çeşitlerine gösterilen ihtimam Türk kahvesinden esirgenip de karşılaştırma yapılırsa böyle haksız bir sonuç ortaya çıkar. Ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte.

Linç yeme uğruna melodrip olduğunu düşünüyorum . Eminim + yanları vardır ama bu ürün bize 335 liralık ne sunuyor?
Ben 175 tlye almıştım, bana sorarsan 175tllik bir şey de sunmuyor.

Türk kahvesi kısmından sonrasını daha farklı bir ruh hali ile okumaya başladım. İlk giriş öznel yargılara meydan okuma ile başlamış ama devamı öyle olmamış, 10 üzerinden 8 olacak birşeye 5 denilmiş 😀

Geri