• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso ZP6 Sıkıştı

RedRightHand

Barista
İsim
Berker
Daha fazla  
İsim
Berker
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gölcük
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
İzmit
Merhaba, bugün değirmene detaylı temizlik yapmak için üst kısmı sökmeye çalışırken değirmen tamamen sıkıştı. Isıtmayı, soğutmayı vs denedim. Lastik eldiven ile vs denedim ama kesinlikle oynamıyor. Fikri olan var mı acaba?

Merhaba, bugün değirmene detaylı temizlik yapmak için üst kısmı sökmeye çalışırken değirmen tamamen sıkıştı. Isıtmayı, soğutmayı vs denedim. Lastik eldiven ile vs denedim ama kesinlikle oynamıyor. Fikri olan var mı acaba?
Diğer serilerde önce alt kısmı sonra üst kısmı sökmek(sıkışan yerin tersi)işe yarıyordu,denediniz mi?

Diğer serilerde önce alt kısmı sonra üst kısmı sökmek(sıkışan yerin tersi)işe yarıyordu,denediniz mi?
Öyle mi? Yok denemedim bir faydası olabileceğini düşünmedim ama deniyim birazdan, ellerim acıdı zorlamaktan :D

Yok alt kısmı soktum ama üst kısımda ayar mekanizması sıkıştı onu oynatamiyorum ne yaparsam yapiyim. Dems coffee ile gorusucem umarım yardımcı olabilirler

Yok alt kısmı soktum ama üst kısımda ayar mekanizması sıkıştı onu oynatamiyorum ne yaparsam yapiyim. Dems coffee ile gorusucem umarım yardımcı olabilirler
Ben de ilk söktüğümde benzer bir şey olmuştu, besmele çekip çevirince açıldıydı 😀. Çok komplike bir sorundan ziyade basit bir sıkışma gibiydi aslında ama tam da ayar kadranının orası olduğu için insan korkuyor haliyle.

1zpresso değirmenlerde bu durumu yaşayanlar oldu daha önce. çözümü basitti diye hatırlıyorum. biri çıkar cevap ile, dems de yardımcı olur.
o arada denemek isterseniz:

Ben de ilk söktüğümde benzer bir şey olmuştu, besmele çekip çevirince açıldıydı 😀. Çok komplike bir sorundan ziyade basit bir sıkışma gibiydi aslında ama tam da ayar kadranının orası olduğu için insan korkuyor haliyle.
Ellerimde kollarımda derman kalmadı :D zp6=1 Redright=0

1zpresso değirmenlerde bu durumu yaşayanlar oldu daha önce. çözümü basitti diye hatırlıyorum. biri çıkar cevap ile, dems de yardımcı olur.
o arada denemek isterseniz:

Reddit vs bakmadigim yer kalmadı farklı farklı insanlar değirmenin farklı bölgelerini sıkıştırmışlar :D benimle aynı sorunu yaşayan bir kişi zorlayarak farklı aletlerle açmış ama değirmende çizikler ve ezikler oluşmuş o sebeple şimdilik dems'den cevap bekliyorum

Hocam, sert bir plastik veya tahta çıra bigi dolu olması lazım. Onun üstüne vurabilirsiniz. Mekanik sıkışmalar vura vura açılabiliyor. Deneyin derim.

Hocam, sert bir plastik veya tahta çıra bigi dolu olması lazım. Onun üstüne vurabilirsiniz. Mekanik sıkışmalar vura vura açılabiliyor. Deneyin derim.
Hafif vurarak deneyebilirim ama ayar mekanizması sıkıştığından pek umudum yok

Hafif vurarak deneyebilirim ama ayar mekanizması sıkıştığından pek umudum yok
Amaç vurarak bir titreşim oluşturmak. Ezecek birşey yapmayın. Biz iş yerinde bu yöntemle birçok açılmayan kapak, sıkışarak ilerkeyen dişli parçaları takıp/söktük.

Sıkıştığı ayar belli mi. Belki de bu bi işarettir. Tek mikron challenge yaparak farklı çekirdekler demlersiniz, belli mi olur bi tabuyu yıkmış oluruz.

Son 4gündür benim değirmen kaç klikte kaldı hiç bilmiyorum, öğütüp öğütüp atıyorum clewere(: 2.dk karıştır, 5.dk boşalt(: bitti gitti

Sıkıştığı ayar belli mi. Belki de bu bi işarettir. Tek mikron challenge yaparak farklı çekirdekler demlersiniz, belli mi olur bi tabuyu yıkmış oluruz.

Son 4gündür benim değirmen kaç klikte kaldı hiç bilmiyorum, öğütüp öğütüp atıyorum clewere:) 2.dk karıştır, 5.dk boşalt:) bitti gitti
Burr takılı değil takılı olsa da denesem :D temizlemek için sökmüştüm tamamen geri taktıktan sonra üst kısımdaki ayar kısmı sıkıştı

Bu şekilde değirmen, sanırım artık kendim denemeyeceğim çünkü kendime ya da değirmene zarar vermekten korkuyorum.

Ekli dosyalar

• zp6 1.jpeg
    zp6 1.jpeg
    76.3 KB · Görüntüleme: 130
Geçmiş olsun. Üst ayar parçası gövdeyle bağlandığı noktadan mı sıkıştı yoksa numaraların olduğu yeri mi çeviremiyorsunuz ?

Geri