• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

15 bar basınçta espresso normal mi?

berkayaktas395

Barista
İsim
Berkay Aktaş
Daha fazla  
İsim
Berkay Aktaş
Merhaba, daha 6 gün önce kavrulan moliendo amalfi çekirdekleri Kingrinder K6 38 clickte öğüttüm. Makinem Karaca Coffee Art 1101. Tamper'im makineden çıkan kalitesiz plastik parça. Biraz fazla tamp yaptım, espresso biraz yavaş aktı, saniyesini tutmadım ama kreması mükemmel ötesi oldu. Kahve hacmi kadar krema çıktı. Acılık olarak çok acı değil. Sizce böyle devam mı etmeliyim, 15 bar yüksek midir?

Merhabalar. Öncelikle normal şartlarda kavrumdan sonra kavurucunun tavsiyesine göre belli bir süre degass bekleriz. 15-20-25 olarak gitmekte bu süreler bu yüzden 6 günün degass için yeterli olmadığını düşünüyorum. Forumda araştırarak degass hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Sorunuza gelirsek, daha önce ben de aynı cihaza sahiptim ve muhtemelen vaat ettiği 15bar'ı basmadığını düşünüyorum. Çünkü 15 bar gerçekten yüksek bir basınç. Fakat günün sonunda tat açısından memnunsanız bir değişiklik yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta her şeyi güzel bir tat için yapmıyor muyuz?

15 bar pompa basıncı. Portafiltrede 9 bar var mıdır yok mudur bilemeyiz (manometreli portafiltre ile anca görülür),

9 bar, o da muhtemelen kahve kadar köpük lafınıza istinaden; basınçlı portafiltre marifetiyle olmuştur.

15 bar pompa basıncı. Portafiltrede 9 bar var mıdır yok mudur bilemeyiz (manometreli portafiltre ile anca görülür),

9 bar, o da muhtemelen kahve kadar köpük lafınıza istinaden; basınçlı portafiltre marifetiyle olmuştur.
Yok basınçsız sepet kullanıyorum kullandığım kahve 5 gün önce kavrulmuştu, hatta ilk akan kahve tamamen kremadan oluşuyordu

Merhabalar. Öncelikle normal şartlarda kavrumdan sonra kavurucunun tavsiyesine göre belli bir süre degass bekleriz. 15-20-25 olarak gitmekte bu süreler bu yüzden 6 günün degass için yeterli olmadığını düşünüyorum. Forumda araştırarak degass hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Sorunuza gelirsek, daha önce ben de aynı cihaza sahiptim ve muhtemelen vaat ettiği 15bar'ı basmadığını düşünüyorum. Çünkü 15 bar gerçekten yüksek bir basınç. Fakat günün sonunda tat açısından memnunsanız bir değişiklik yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta her şeyi güzel bir tat için yapmıyor muyuz?
Kahve tadı gayet tatmin edici, böyle devam edeceğim

Geri