• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

.

Konum
Eskişehir-Ankara
İsim
Burak ATA
Daha fazla  
İsim
Burak ATA
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
Ekipmanlar
Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı (Eskişehir)
Güzel yazı.
maalesef genel olarak, kahveyle ilgisi çok olmayan kitle espressoyu bilmiyor.
kafelerde sunulan kötü espressolardan kaynaklı muhtemelen, genel kanı hep "içilir mi o be"" zift gibi" "nasıl içiyorsun"
3 yıl önce Budapeşteye iş gezisi için gittiğimde arkadaşlara gerçek bir 3rd wave kafe de espresso ısmarlamıştım ve hepsi cidden çok şaşırmış ve etkilenmişti.
biraz yüksek asiditeli Hasbean çekirdeğiydi, "aa bu acı değil ekşiymiş" diyen biri çıkmıştı mesela.

yeni açılan ya da ilk defa gittiğim bir kahve dükkanını ölçme parametresidir bende espresso.
her ne kadar otomatik makinelerde yapılsa da kahve ve özen oranın kahveyle olan ilgisini belirliyor benim için.
teşekkürler paylaşım için Burak, zevkle okudum.
Başlığı espresso bölümünde aradım bulamayınca instagramdaki linkine tıkladım :))
 
Güzel yazı.
maalesef genel olarak, kahveyle ilgisi çok olmayan kitle espressoyu bilmiyor.
kafelerde sunulan kötü espressolardan kaynaklı muhtemelen, genel kanı hep "içilir mi o be"" zift gibi" "nasıl içiyorsun"
3 yıl önce Budapeşteye iş gezisi için gittiğimde arkadaşlara gerçek bir 3rd wave kafe de espresso ısmarlamıştım ve hepsi cidden çok şaşırmış ve etkilenmişti.
biraz yüksek asiditeli Hasbean çekirdeğiydi, "aa bu acı değil ekşiymiş" diyen biri çıkmıştı mesela.

yeni açılan ya da ilk defa gittiğim bir kahve dükkanını ölçme parametresidir bende espresso.
her ne kadar otomatik makinelerde yapılsa da kahve ve özen oranın kahveyle olan ilgisini belirliyor benim için.
teşekkürler paylaşım için Burak, zevkle okudum.
Başlığı espresso bölümünde aradım bulamayınca instagramdaki linkine tıkladım :))
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim Yücel Hocam :)
 
İyi espressoya şans eseri denk geldiğimiz bir ülke Türkiye... Bir ton yatırım yapıp evde iyi demlerim diyorsun, bu sefer de doğru kavrulmuş çekirdek bulmanın tatlı telaşı sarıyor. Çoğu zaman da sonu hüsran bu arayışın... Ama denk gelince de değme keyfine tiryakinin. :)
 
3. nesil kahve dünyasına son 1 yıldır giriş yapmış biri olarak henüz daha iyi espressoya denk gelmedim. Normalde gittiğim ve filtre kahvelerini severek içtiğim 3.dalga kafelerde bile nedense güzel espresso içemedim. Zaten çoğu mekanda espresso sütlü içecek olarak tüketildiği için tadına çok önem verilmiyor, espresso için en ucuz çekirdeği kullanıyorlar.

Güzel espresso içebileceğim bir yer tavsiye edebilecek var mıdır? Belki evde espresso işine girmem için beni gaza getirir :D
 
3. nesil kahve dünyasına son 1 yıldır giriş yapmış biri olarak henüz daha iyi espressoya denk gelmedim. Normalde gittiğim ve filtre kahvelerini severek içtiğim 3.dalga kafelerde bile nedense güzel espresso içemedim. Zaten çoğu mekanda espresso sütlü içecek olarak tüketildiği için tadına çok önem verilmiyor, espresso için en ucuz çekirdeği kullanıyorlar.

Güzel espresso içebileceğim bir yer tavsiye edebilecek var mıdır? Belki evde espresso işine girmem için beni gaza getirir :D

Rubber Soul (Tunalı) probador çekirdekleri kullanıyor, espressoya alışmaya birebir mekan. Le Nuage (Armada AVM arkası) özenli bir şekilde hazırlıyor, ACME çekirdeği kullanıyor. Çoğu yerde baristasına bağlı açıkçası güzel espresso içip içmeyeceğiniz.
 
Rubber Soul (Tunalı) probador çekirdekleri kullanıyor, espressoya alışmaya birebir mekan. Le Nuage (Armada AVM arkası) özenli bir şekilde hazırlıyor, ACME çekirdeği kullanıyor. Çoğu yerde baristasına bağlı açıkçası güzel espresso içip içmeyeceğiniz.
Teoman'a katılıyorum Rubber Soul un sahibi bu konuda öğrenmeyi ve öğrendiklerini hayata geçirmeyi seven bir beyefendi. Malzeme kalitesi olarak, kahve kalitesi olarak gözümde ayrı bir yerleri vardır. Tek kötü yanı yürüyecekseniz kızılay tarafından yürümeyin yolda bayılabilirsiniz :D ha bir de kahveleri zwilling bardaklarda sunması ayrı hoşuma gitmişti :) V60 demlemer sadece tek kişilik olarak demleniyor. 2 kişilik bir v60 demlemesi yapmıyorlar. Bu da çok önemli bir detaydı benim için.
 
Balmumcu'da At Origin'in espresso'su (hangi çekirdeği kullandığına göre değişiyor tabi ama) güzeldir.

Ayrıca Kadıköy Bağdat caddesi - Erenköy civarlarında Cafe Boomerang var. Acme kullanıyor çekridek ve baya güzel espressosu.

Ne hikmetse son dönem içtiğim en güzel espresso BomontiAda'Da monochrome diye bir yer var, orada içmiştim. Etiyopya Sidamo kullanıyorlarmış çekirdek olarak (kavurmacı kim emin değilim) baya lezzetliydi.
 
Balmumcu'da At Origin'in espresso'su (hangi çekirdeği kullandığına göre değişiyor tabi ama) güzeldir.

Ayrıca Kadıköy Bağdat caddesi - Erenköy civarlarında Cafe Boomerang var. Acme kullanıyor çekridek ve baya güzel espressosu.

Ne hikmetse son dönem içtiğim en güzel espresso BomontiAda'Da monochrome diye bir yer var, orada içmiştim. Etiyopya Sidamo kullanıyorlarmış çekirdek olarak (kavurmacı kim emin değilim) baya lezzetliydi.

Çok teşekkürler, bu akşam Kadıköy yapayım o halde :)
 
  • Like
Tepkiler: mmm
Kadıköyde Coffee Manifesto, bahariye tarafında Coffeetopia’ya da uğrarsanız güzel bir espresso içebilirsiniz.

Eminönü Coffeetopia'ya uğradım bir hafta kadar önce. Gayet iyidi. Şubeler arasında farklılık var mıdır bilmiyorum, Bahariye'deki şubelerine de uğramak lazım.

Coffee Manifesto Yeldeğirmeni de mantıklı bir seçenek benim için. Tek tek deneyeyim artık. :)

Teşekkür ediyorum...
 
Kadıköy Montag, bir deneyin derim

Moda tarafında da Montag'ın Espresso Bar'ı var. Single origin espresso için gayet ideal.

Bu arada konuyu okuyunca yemek üstüne espresso makinesi yanında aldım soluğu :)
 
Kişisel tercihlere göre fark göstermekle beraber, “mükemmel espresso” tanımı single origin ve blendlerle dolu kutlu yolda ilerledikçe azımsanamayacak değişiklikler de gösterebilir.
İlk zamanlar zengin gövdeli, topraksı tatlar tercihimdi. Sonra daha çikolatamsı tatlar aramaya başladım. Bir zamanlar canlılık ve zengin asiditeydi tercihim.

Bugünlerde tamamen “denge” peşindeyim.
Espresso benim için acı ve tatlının teke tek maç yapıp her seferinde berabere kalmasıdır.

Genel olarak espressonuz çok ekşi ise bu yetersiz çözülmenin işaretidir. Çok acı ise bu da fazla çözülmenin işareti.

Orta noktayı bulduğunuzda ise, Voilà.

Espresso seyahat etmek gibi... önemli olan varılacak nokta değil, yolda olmak :)
 
Geri
Üst