• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

10-15k tl için öneri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kirpi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kirpi

Yeni Üye
İsim
Oytun01.
Daha fazla  
İsim
Oytun01.
Merhaba,

Biz eşimle ortalama birer kahve tüketicisiyiz, farklı kahveleri bu yeni kahve acıymış, aroması zayıfmış, beğendik/beğenmedik vs. seviyesinde yorumlayacak kadar kahveden anlıyoruz, gurmesi değiliz yani. Evde french pressimiz ve moka potumuz var, kahvemizi kahvecide çektirip alıyoruz, kendi öğütücümüz yok. Dışarıda çok kahve tüketmiyoruz, filanca yerin kahveleri çok süper diye favori mekanlarımız yok yani. Filtre kahve, americano şeklinde sütsüz kahve içmeyi seviyoruz ama dışarıda da kahve tüketeceğimiz zaman evde yapmadığımız sütlü, buzlu vs. kahveleri tüketiyoruz değişiklik olsun diye.

Espresso deneyimini evde de yaşayalım, arada süt köpürtüp kapuçino vs. de yapalım dedik. Yaklaşık 10-15k civarı bütçe ayırdık.

Bu noktada espresso makineleri hakkında bilgimiz olmadığından bir Philips'in otomatik espresso makineleri ilgimizi çekti, yani düğmesine basınca öğütmesi ve size kahveyi vermesi ilginç. Yarı otomatik, manuel vs. cihazlar da varmış ama benim bir bilgim yok, marka model vs. de bilmiyorum. Forumda anladığım kadarıyla otomatik makineler çok tavsiye edilmiyor ancak kendi öğütücüsünün olması, süt köpürtme aparatının olması bizim gibi ortalama kahveseverlerin ihtiyaçlarını karşılıyor diye anladım. Bu bütçe dahilinde çok seçenek yok diye biliyorum, zaten kahvecilerdeki espressolar gibi kahve yapmak da evdeki makineyle çok zor olmalı.

Yani beklentimiz; idare eder bir espresso üretebilmesi. Kullanım pratik olmasa da olur, yani kullanım için vanalarla kollarla vs. uğraşabilirim gerekirse ama temizliğinin ve bakımının çok güç olmaması lazım, mesela sürekli tüm parçaları söküp yıkama, yağlama, filtre değişimi vs. istememesi. Süt köpürtücüsü olması lazım çünkü süt köpürtücümüz de yok ve sütlü kahveler tüketmek istiyoruz. Çok otomatik olsun, tek düğmeye basalım bize cappuccino hazırlasın, tek düğmeyle americano versin peşinde değiliz, düzgün espresso hazırlasın ve süt köpürtebilsin yeter. (ya da ayrı süt köpürtme aparatı mı almak lazım acaba) Kahveyi zaten çektirip almayı tercih ettiğimiz için öğütücü olmasa da olur, hemen çekilip tüketilmese de bizi memnun ediyor aldığımız kahveler, tadı bayat gelmeye başlayınca kullanmıyoruz zaten (cold brew vb. için kullanıyoruz).

Bu durum için siz ne tavsiye edersiniz diye danışmaya geldim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Espressoda öğütücü, makineden daha önemli. Aldığınız hazır öğütülmüş kahve hem hızlı bayatlayacaktır hem de makine ayarlarına uymayacaktır. Yani makineyi aldıktan sonra dışarıda öğütülmüş kahveyle espressomdan krema alamıyorum, akış çok hızlı, kahve çok ekşi gibi şikayetlerle gelebilirsiniz. Bu sebeple öğütücü çok önemli bir konu. Kingrinder K6, MHW Bomber R3, Timemore C3 Esp gibi giriş seviyesi değirmenlerle bu işi çözebilirsiniz.

Artan bütçenizle de piyasada bolca bulunduğu için, ikinci elde de hızlı satıldığı için. 58mm portafiltre ve kolay modlama avantajıyla Gaggia Classic Pro bana mantıklı geliyor.

Espressoda öğütücü, makineden daha önemli. Aldığınız hazır öğütülmüş kahve hem hızlı bayatlayacaktır hem de makine ayarlarına uymayacaktır. Yani makineyi aldıktan sonra dışarıda öğütülmüş kahveyle espressomdan krema alamıyorum, akış çok hızlı, kahve çok ekşi gibi şikayetlerle gelebilirsiniz. Bu sebeple öğütücü çok önemli bir konu. Kingrinder K6, MHW Bomber R3, Timemore C3 Esp gibi giriş seviyesi değirmenlerle bu işi çözebilirsiniz.

Artan bütçenizle de piyasada bolca bulunduğu için, ikinci elde de hızlı satıldığı için. 58mm portafiltre ve kolay modlama avantajıyla Gaggia Classic Pro bana mantıklı geliyor.
Portafiltre nedir, niye 58mm olması lazım vs. derken işin içinden çıkamadım, öncelikle okumam gereken bir terimler konusu gibi bir şey var mı :)

Manuel espresso uzun bir konu, öncelikle okuyup öğrenmeniz gereken bir çok konu var, burada sorduklarınızı anlatmak yerine size makaleleri yollasam daha öğretici olabilir. Parçaları, makineyi, makine basıncı neden önemli gibi kavramları öğrenirseniz makine seçmeniz de o kadar kolaylaşır. Şimdilik yarı otomatik makinenin ne olduğu portafilterin de ne işe yaradığını anlamışsınızdır diye düşünüyorum.

Portafiltre boyları ve farklılıkları: https://timscoffee.com/blog/portafilter-size-comparison/

Portafiltre meselesine çok takılmayın. 58 mm olması 3. Parti ekipman bolluğundan dolayı önemliydi. Artık Amazon, Aliexpress her boya göre yardımcı ekipmanlarla dolup taştı. Yurt dışındaki fiyatına benzer bir fiyatla gelirse Delonghi dedica maestro plus'ın ev için rakipsiz olacağını düşünüyorum.

Peki yarı otomatik makinelerde belli başlı, giriş seviyesi için uygun marka ve modelleri sorsam ne cevap verirsiniz. Bunları kıyaslayarak özellikleri hakkında bilgi sahibi olacağımı düşünüyorum, ben sadece philips, delonghi, nespresso, grundig vb. bilindik markaları duymuştum, Gaggia'yı da öğrenmiş oldum.

Bu değil mi önerdiğiniz makine.

Bence hiç yarı otomatik makineler ile maceraya atılmayın, tam otomatik bir makine sizin ihtiyacınızı karşılar. Yarı otomatik makine alsanız öğütücü almanız şart, dışarıda öğütülmüş kahve ile çok zorlanırsınız (alacağınız yarı otomatik makineye göre kahvenin öğütüm kalınlığını ancak deneyerek bulabilirsiniz ki o da hazır öğütülmüş kahvelerde çok mümkün değil). Eşiniz ile kullanacakmışsınız, yarı otomatik makineler kullanım kolaylığı açısından göründüğü kadar kolay değil. Bu şartlar altında sizin için en iyi tercih öğütücüsü olan tam otomatik makineler.

Bence hiç yarı otomatik makineler ile maceraya atılmayın, tam otomatik bir makine sizin ihtiyacınızı karşılar. Yarı otomatik makine alsanız öğütücü almanız şart, dışarıda öğütülmüş kahve ile çok zorlanırsınız (alacağınız yarı otomatik makineye göre kahvenin öğütüm kalınlığını ancak deneyerek bulabilirsiniz ki o da hazır öğütülmüş kahvelerde çok mümkün değil). Eşiniz ile kullanacakmışsınız, yarı otomatik makineler kullanım kolaylığı açısından göründüğü kadar kolay değil. Bu şartlar altında sizin için en iyi tercih öğütücüsü olan tam otomatik makineler.
Ben de yarı otomatik makine tavsiye ettim ama anlatmaya çalışırken bile ne kadar karmaşık olduğunu farkettim :ROFLMAO:. Bence de otomatik makine almalısınız... Kafa karışıklığı için kusura bakmayın 😬

Ben de yarı otomatik makine tavsiye ettim ama anlatmaya çalışırken bile ne kadar karmaşık olduğunu farkettim :ROFLMAO:. Bence de otomatik makine almalısınız... Kafa karışıklığı için kusura bakmayın 😬
Merhaba, çok geç, hayatta tam otomatik makinelere bakmam artık :)

Yarı otomatik olanları da kullanabiliriz diye düşünüyorum eşimle, yani kahve değirmeni halledilebilir, halledilemezse de kahveciden kahve alınırken deneye deneye uygun kalınlıkta kahve bulunabilir, ya da illa ki bizim alacağımız espress makinesinin diğer kullanıcıları bize yardımcı olup fikir verebilir, "starbuckstan çekirdek alıp 3 numaraya çektirip deneyin" gibi. Öğütücü gereksiz diye kesinlikle düşünmüyorum ama önce makine halledilmeli, sonra öğütücü halledilmeli şeklinde düşünmüştüm.

Onun dışında ne kadar zorluk yaratabilir bilmiyorum, bir tek şunu tam anlamadım, forumda biraz gezindim, herkes makinesini modluyor mu? Yani diyelim ki a marka giriş seviyesi bir yarı otomatik makine alsam, portafiltresini ya da artık ne ise basınç yayını değiştirmezsem kahve kötü mü oluyor? Tam otomatik bir makineden daha iyi oluyordur herhalde yine de. Bir süre böyle, parçasını modlamadan kullanabiliyorsam, daha sonra ben de farklı parçalar alıp denemek isterim tabi ama önce baz haliyle çalışmalı.

Bunun dışında önerebileceğiniz marka ve modeller için bilgi sahibi olmak adına hem ürünlerin özelliklerini kıyaslayacak ve alışveriş sitelerinde yorumları okuyacağım sonrasında da youtube'dan video izleyeceğim, tahminimden daha fazla karmaşık, kullanımı ya da bakımı zor olmamalı. (tam otomatik philips makinelerde de yok filtre değişimi, yok şu kadar sürede bir yağlama, kalsiyum giderici kullanılacak vb. deniyor zaten)

Merhaba,

Biz eşimle ortalama birer kahve tüketicisiyiz, farklı kahveleri bu yeni kahve acıymış, aroması zayıfmış, beğendik/beğenmedik vs. seviyesinde yorumlayacak kadar kahveden anlıyoruz, gurmesi değiliz yani. Evde french pressimiz ve moka potumuz var, kahvemizi kahvecide çektirip alıyoruz, kendi öğütücümüz yok. Dışarıda çok kahve tüketmiyoruz, filanca yerin kahveleri çok süper diye favori mekanlarımız yok yani. Filtre kahve, americano şeklinde sütsüz kahve içmeyi seviyoruz ama dışarıda da kahve tüketeceğimiz zaman evde yapmadığımız sütlü, buzlu vs. kahveleri tüketiyoruz değişiklik olsun diye.

Espresso deneyimini evde de yaşayalım, arada süt köpürtüp kapuçino vs. de yapalım dedik. Yaklaşık 10-15k civarı bütçe ayırdık.

Bu noktada espresso makineleri hakkında bilgimiz olmadığından bir Philips'in otomatik espresso makineleri ilgimizi çekti, yani düğmesine basınca öğütmesi ve size kahveyi vermesi ilginç. Yarı otomatik, manuel vs. cihazlar da varmış ama benim bir bilgim yok, marka model vs. de bilmiyorum. Forumda anladığım kadarıyla otomatik makineler çok tavsiye edilmiyor ancak kendi öğütücüsünün olması, süt köpürtme aparatının olması bizim gibi ortalama kahveseverlerin ihtiyaçlarını karşılıyor diye anladım. Bu bütçe dahilinde çok seçenek yok diye biliyorum, zaten kahvecilerdeki espressolar gibi kahve yapmak da evdeki makineyle çok zor olmalı.

Yani beklentimiz; idare eder bir espresso üretebilmesi. Kullanım pratik olmasa da olur, yani kullanım için vanalarla kollarla vs. uğraşabilirim gerekirse ama temizliğinin ve bakımının çok güç olmaması lazım, mesela sürekli tüm parçaları söküp yıkama, yağlama, filtre değişimi vs. istememesi. Süt köpürtücüsü olması lazım çünkü süt köpürtücümüz de yok ve sütlü kahveler tüketmek istiyoruz. Çok otomatik olsun, tek düğmeye basalım bize cappuccino hazırlasın, tek düğmeyle americano versin peşinde değiliz, düzgün espresso hazırlasın ve süt köpürtebilsin yeter. (ya da ayrı süt köpürtme aparatı mı almak lazım acaba) Kahveyi zaten çektirip almayı tercih ettiğimiz için öğütücü olmasa da olur, hemen çekilip tüketilmese de bizi memnun ediyor aldığımız kahveler, tadı bayat gelmeye başlayınca kullanmıyoruz zaten (cold brew vb. için kullanıyoruz).

Bu durum için siz ne tavsiye edersiniz diye danışmaya geldim, şimdiden teşekkürler.
Merhaba, o bütçe ile sadece tam otomatiklere ulaşım sağlamanız mümkün. Her işi yaptığı halde ucuz olmalarının bir sebebi var elbette, bu da işini vasatın çok altında yapabilmesi. Gurme değiliz demişsiniz zaten. Tatsal manada çok bir beklentiniz yoksa bütçeye uygun tam otomatik bir makine alıp klasik İtalyan çekirdeklerle ilerlemenizi tavsiye ederim. Kimbo deneyebilirsiniz. Makineler zaten birbirine benziyor, servis ağı ve yorumları iyi olanları değerlendirebilirsiniz.
Yarı otomatik bir espresso deneyimi, gerçek espresso-latte-cappa deneyimi sunacaktır ama bu sefer de değirmen gerekecek. Eşinizle birlikte içtiğiniz için el değirmeni çok yorucu olacacaktır. El değirmeni bile bütçenizin tamamını yutar. Ben ulaşılabilir ve p/f oranı iyi olması münasebetiyle Eureka Mignon Specialita önerebilirim bu senaryoda... İyi değirmen, kullanan da çok. Tabi çok daha iyileri de var. Espresso Perfetto satıyor. Sitelerini biraz incelemenizi tavsiye ederim.
Burada adı geçen kavuruculardan otomatik makine için çekirdek alırsanız çoğu zaman ekşi sonuçlar alırsınız. Yarı otomatik makine alıp dışarıda çektirirseniz de ya akış alamaz ya da çok hızlı ve demlenmemiş fincanlar alırsınız.

Ne uzun iş bu esprssso... Başlangıç kısmını anlatmak bile yorucu... Çok okuma yapmanız lazım. Kolaylıklar dilerim. :)

Merhaba, çok geç, hayatta tam otomatik makinelere bakmam artık :)
Eyvah, zehri kapmışsınız :ROFLMAO:

Yarı otomatik olanları da kullanabiliriz diye düşünüyorum eşimle, yani kahve değirmeni halledilebilir, halledilemezse de kahveciden kahve alınırken deneye deneye uygun kalınlıkta kahve bulunabilir, ya da illa ki bizim alacağımız espress makinesinin diğer kullanıcıları bize yardımcı olup fikir verebilir, "starbuckstan çekirdek alıp 3 numaraya çektirip deneyin" gibi. Öğütücü gereksiz diye kesinlikle düşünmüyorum ama önce makine halledilmeli, sonra öğütücü halledilmeli şeklinde düşünmüştüm.
Koşu sporunda "koşmadan koşamazsın" diye bir tabir vardır. Bu espresso işinde de öyle biraz. Espresso çekmeden espresso alamazsınız. Her çekirdeğin kendine özgü özellikleri var. Öncelikle elinizdeki çekirdeğin öğütme ayarını bulmanız gerekecek ve bunu her farklı çekirdekte yapacaksınız. Bunu kafeler de yapıyor, 20 senelik barista da yapıyor, bizim gibi ev demleyicileri de yapıyor. Bunu neden yapıyoruz? Biraz kalın öğütürsek akış hızlı olur, ekşi bir espresso elde ederiz. Biraz ince öğütürsek akış yavaş olur acı bir espresso elde ederiz. Kısaca altın oranı yakalayıp en güzel espressoyu elde etmeye çalışıyoruz. Örnek video:

Öğütüm hatalarını basınçlı bir sepetle giderebilirsiniz, ama bu kadar uğraşıp basınçlı sepet kullanırsanız iyi espresso değil ortalama bir espresso içersiniz. Bunun da videosu:

Onun dışında ne kadar zorluk yaratabilir bilmiyorum, bir tek şunu tam anlamadım, forumda biraz gezindim, herkes makinesini modluyor mu? Yani diyelim ki a marka giriş seviyesi bir yarı otomatik makine alsam, portafiltresini ya da artık ne ise basınç yayını değiştirmezsem kahve kötü mü oluyor? Tam otomatik bir makineden daha iyi oluyordur herhalde yine de. Bir süre böyle, parçasını modlamadan kullanabiliyorsam, daha sonra ben de farklı parçalar alıp denemek isterim tabi ama önce baz haliyle çalışmalı.
İyi espresso alabilmek için ortalama makine standartları var. Ortalama bilgiler verecek olursam 8-9bar arası basınç, 93 derece demleme sıcaklığı gibi parametreler çekirdekten en iyi espressoyu almanızı sağlayacak parametreler olarak kabul ediliyor. Yine söylüyorum, bu parametreler çekirdekten çekirdeğe değişecek bunu içtikçe anlayacaksınız. Kahveden en iyi verimi alabilmek için makinelerimizin parametrelerini kendimiz ayarlayabileceğimiz şekilde modluyoruz. Biraz daha iyi espresso alabilmek için ufak tefek ayarlarla oynuyoruz diye düşünebilirsiniz, bu işin zevki de burada :giggle:.

Bunun dışında önerebileceğiniz marka ve modeller için bilgi sahibi olmak adına hem ürünlerin özelliklerini kıyaslayacak ve alışveriş sitelerinde yorumları okuyacağım sonrasında da youtube'dan video izleyeceğim, tahminimden daha fazla karmaşık, kullanımı ya da bakımı zor olmamalı. (tam otomatik philips makinelerde de yok filtre değişimi, yok şu kadar sürede bir yağlama, kalsiyum giderici kullanılacak vb. deniyor zaten)
Size tavsiyem 20bar basınç vaad eden, ucuz ama güzel görünen makinelerden uzak durmanız olur. Ayırdığınız bütçeyle sıfır giriş seviyesi espresso öğütebilen bir el değirmeni alıp, yanına da ikinci el ortalama üstü bir makine alabileceğinize inanıyorum, ama makine sıfır olacaksa zor...

Bir ara vaktiniz olursa bu listeyi izlemenizi de öneririm, aklınızda kalan tüm sorulara cevap bulacağınıza inanıyorum:

Teşekkür ederim herkese. Bütçeyi çok çaktırmadan 25e çekebilirim (eşimin beni oymayacağı max rakam tahminim bu :D ), bu bütçe dahilinde foruma, videolara ve ürünlere bakmaya başlıyorum. El değirmeni kullanabiliriz, sorun değil bu arada, değirmenlere de bakacağım.

(basınçlı basınçsız sepet olayının farkı ne diyordum, ilginçmiş, hangisinden olursa olsun diğerinden de alıp modlamak isterdim eğer uyan parça bulunuyorsa tabi)

Son düzenleme:
Bence filtre tarafına yönelebilirsiniz. Bu bütçede elde edeceğiniz filtre ile Espresso arasında oldukça fark olacaktır. comandante (10 bin) vs üst seviye el değirmeni, tartı, termomtre (thermopro tp01), ocak üstü kettle (Hario Buono 1.2) veya amazondan fellow ocak üstü kettle (termometresi de var), timemore tartı (aliexpress'de 1500), v60 (1000 lira en fazla).
en önemlisi kahve seçimi zaten. forumda tavsiye edilen kavuruculardan da ilk zamanlarda ortalama kahveler sonrasında ekipmanlara alışınca üst seviye kahveler içersiniz.

Amacı güvenli ulaşım olan ve ilk aracını alacak olan birine "Mercedes almanız lazım." deseler herkes güler. Kafanızı hiç karıştırmayın.

20 bin liralık değirmene ihtiyacınız yok. 20 binlik değirmen ihtiyaçtan değil yeni bir arayıştan alınır.

K6 ve R3 gibi değirmenlerle çok iyi sonuçlar elde edeceksiniz. Merak etmeyin. Elektrikli isterseniz Konchero ve Vosco'nun 5 bin bandındaki modelleri de var. Modsuz makineyle de iyi kahve içersiniz. Gaggia aldığınızı varsayalım, ileride kolayca modlarsınız. Bu iş sizi çok sararsa zaten ileride ister istemez bir şeyleri değiştirmek isteyeceksiniz. Ekipman yetmezliğinden değil rahat battığı için değiştireceksiniz =)

Amacı güvenli ulaşım olan ve ilk aracını alacak olan birine "Mercedes almanız lazım." deseler herkes güler. Kafanızı hiç karıştırmayın.

20 bin liralık değirmene ihtiyacınız yok. 20 binlik değirmen ihtiyaçtan değil yeni bir arayıştan alınır.

K6 ve R3 gibi değirmenlerle çok iyi sonuçlar elde edeceksiniz. Merak etmeyin. Elektrikli isterseniz Konchero ve Vosco'nun 5 bin bandındaki modelleri de var. Modsuz makineyle de iyi kahve içersiniz. Gaggia aldığınızı varsayalım, ileride kolayca modlarsınız. Bu iş sizi çok sararsa zaten ileride ister istemez bir şeyleri değiştirmek isteyeceksiniz. Ekipman yetmezliğinden değil rahat battığı için değiştireceksiniz =)
bu tarz ürünler 2. elde bir iphone kadar hızlı gitmiyor o yüzden alabildiği kadar iyisini alsın gerekirse parti parti alır o paraya c40 değirmen harionun tartısı birde ucuz bir dripper 15-16 civarı tutar

Gaggia Classic Evo var bir de pro var, pro eskisi mi? New Classic Evo diye geçen modeli tavsiye eder misiniz başlangıç için?

Gaggia Classic Evo var bir de pro var, pro eskisi mi? New Classic Evo diye geçen modeli tavsiye eder misiniz başlangıç için?
Pro bir önceki seri, evo yeni seri. Evoda yapılan güncellemeyle kazan teflon kaplama yapıldı, grup başlığı pirinç malzeme ile değiştirildi. Kazandaki teflon kaplama soyulduğu için şikayetçi olan birçok kullanıcı var, internette araştırırsanız örneklerini bulabilirsiniz. Eski model pro alın, kafanız rahat olsun. Yerinizde olsam ikinci el alırdım, piyasada bolca makine var

Pro bir önceki seri, evo yeni seri. Evoda yapılan güncellemeyle kazan teflon kaplama yapıldı, grup başlığı pirinç malzeme ile değiştirildi. Kazandaki teflon kaplama soyulduğu için şikayetçi olan birçok kullanıcı var, internette araştırırsanız örneklerini bulabilirsiniz. Eski model pro alın, kafanız rahat olsun. Yerinizde olsam ikinci el alırdım, piyasada bolca makine var
İkinci el bakabilirsiniz deyince, alım satım bölümünde evo ilanı var bir tane

kazan değişecek diyor, ben tam anlamadım ne zaman, nasıl değişecek ama böyle bir ürün bulabilirsem önerir misiniz peki? Yoksa direkt evo'ları eleyip prolara mı bakayım sizce?

İkinci el bakabilirsiniz deyince, alım satım bölümünde evo ilanı var bir tane

kazan değişecek diyor, ben tam anlamadım ne zaman, nasıl değişecek ama böyle bir ürün bulabilirsem önerir misiniz peki? Yoksa direkt evo'ları eleyip prolara mı bakayım sizce?
Satıcı @Mühendis abi bu makineleri modlama işiyle uğraşıyor. Bugün bir gaggia alıp yarın modlamak isterseniz muhtemelen kendisine gideceksiniz. Size makine konusunda da kahve konusunda da olabildiğince yardımcı olacak birisi. Yukarıda yazdığım problemleri yaşarsanız bizzat yardımcı olacaktır. Kendisinden gözüm kapalı ürün alırım.

Kazanı servisinde değiştirip teslim edeceğini belirtmiş ilanda, yani ortada evoyla ilgili bir problem kalmıyor. Kendisiyle bir görüşün derim.

Geri