Teşekkür ederimselamlar,
alınabilir bir cihaz tahminimce forumdaki çoğunluk da bu makineyle başladı. bende bco kombi makineler vardi hem filtre hem espresso onlar da ilk etapta iyi olabiliyor.
Teşekkür ederimDediğiniz makinayı set olarak burda ve diğer forumda satan arkadaşlar çıkıyor tüm ekipmanları ile birlikte takip etmenizi öneririm
Evet yaptığım araştırmaların çoğunda önemli olanın öğütcü olduğu değirmen kalitesi vurgulanıyorMakinadan ziyade herkesin ortak diyeceği en önemli şey öğütücünün iyi olması , ihtiyaçlara yanıt verecek incelik ve hassasiyete sahip olması gerektiğini düşünüyorum
Teşekkür ederimmantıklı bir seçim. evet espresso yapabilmek için iyi bir değirmen şart. fakat bahsedilen şey bottomless portafiltreler için aslında. bende eski bir sözen değirmenle basınçlı sepetle gayet güzel çıktılar alıyordum. yani cihaz ile gelen standart sepet ve portafiltre için kusursuz öğütmek için çok pahalı bir makineye ihtiyaç olmuyor. doğru bir öğütüm olmasada basınçlı sepet her daim köpüklü (krema değil) görsel yönden tatmin edici bir sonuç veriyor. tabiki iyi bir değirmen ve bottomless portafiltre ile gerçek espresso deneyimine daha da yaklaşırsınız ama şimdilik idare eder.
Merhabalar hocam bu ürünü aldınız mı ?DELONGHI DEDICA MANUEL ESP MAK EC685.BK Almayı düşünüyorum hiç espresso makinası kullanmadım yeni başlayacağım
Yorum yada önerileriniz nedir
değerli bilgiler için çok teşekkür ederim hocam bende bakıyordum bu ürüne saolunMerhaba evet aldım yaklaşık 3-4 aydır kullanıyorum
Herhangi bir sorunu yok ama küçük bir kaç dez avantajları var
İlk olarak portafiltre haznesi çıkarırken makinaya takılı kalıyor çoğu zaman ama sorun değil elinle çıkarabiliyorsun
İkinci olarak duble shot haznesi ve tek shot haznesi bence küçük içerisine eklenen kahve gramajı bana az geliyor
Özellikle soğuk amerikano yapacağım da normal kupada (ortalama 400ml )dubble shot ile 1 tane koyunca beni kesmediği için bir tanede tek shot koymam gerekiyor içine
Bunlar dısında ben aksi bir şey le karşılasmadım kremasını vs gayet güzel çıkarıyor fiyat performans olarak ben gayet memnunum